Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ S & B ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η εταιρεία (ή, ορθότερα, βιομηχανία) εξόρυξης περλίτη S & B, που ανήκει στον πολυπράγμων επιχειρηματία Οδυσσέα Κυριακόπουλο, έχει επιλέξει την ανεξέλεγκτη ρίψη των καταλοίπων της εξόρυξης στο θαλάσσιο περιβάλλον της νήσου Μήλου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον φυτικό και ζωικό πλούτο αλλά και τις συνέπειες στην υγεία όσων ασχολούνται με την αλιεία, όσων καταναλώνουν αλιεύματα από τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο και όσων συχνάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραπλήσιες παραλίες του Τσιγκράδο και της Φυριπλάκας. 


Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) την περίοδο 2000-2006 και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το χρονικό διάστημα 2006-2009, αντιπρόεδρος της UNICE (Union of Industrial and Employers' Confederations of Europe) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ΑΕ αλλά και προσκεκλημένος της Λέσχης Bilderberg το 2009 (μαζί με Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και καθηγητές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Λουκάς Τσούκαλης και ο Αλέξης Παπαχελάς - βλ. τον επίσημο ιστότοπο του Bilderberg Group, http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html). Επί του παρόντος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).


Όσον αφορά την συνολική επιχειρηματική παρουσία του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εκτός από πρόεδρος του Ομίλου S & B Βιομηχανικά ΑΕ, είναι πρόεδρος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ, μέλος του ΔΣ της Lavipharm ΑΕ αλλά και μέλος του ΔΣ της Lamda Development AE (βλ. εφημερίδα Καθημερινή, http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_08/07/2011_397653).


Αν και το Υπουργείο Υγείας έχει εκδόσει υγειονομική διάταξη βάσει της οποίας η εταιρεία υποχρεούται σε ταφή των αποβλήτων, η S & B αρνείται να συμμορφωθεί και με τη σειρά της δηλώνει πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άλλωστε μπροστά στο κέρδος τί αξία έχει το φυσικό περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων? Άσε που η S & B προσφέρει δουλειές στην τοπική οικονομία...

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε συχνά-πυκνά για αυτόφωρες συλλήψεις επιχειρηματιών που οφείλουν επιστροφές ΦΠΑ και λοιπούς φόρους ή/και εισφορές στο ευρύτερο δημόσιο. Τα ποσά που δημοσιεύονται δεν ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ. Η κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μην εφαρμόζεται με δύο μέτρα & δύο σταθμά.




Άξιο απορίας είναι λοιπόν το γεγονός ότι ουδεμία όχληση έχει γίνει προς την σύζυγο του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, για οφειλές μισθωμάτων ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ προς το ΙΚΑ. Η σύζυγος του Υπουργού, κα Μαρί Δασκαλαντωνάκη, είναι θυγατέρα και κληρονόμος του Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν από τους μεγαλυτέρους ομίλους επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού (http://www.grecotel.com/daskalantonakis-group_gr_1393.htm).


Ο όμιλος της 'Ελληνικής Τουριστικής' (= Grecotel) συμπεριλαμβάνει, πέραν του 'Μακεδονία Παλλάς' λόγω του οποίου ανακινήθηκε το παρόν θέμα, και τα 'Cape Sounio', 'Mykonos Blu', 'Corfu Imperial', 'Eva Palace', 'Daphnila Bay Thalasso', 'Rhodos Royal', 'Kos Imperial Thalasso', 'Royal Park', 'Lakopetra Beach', 'Mandola Rosa', 'Olympia Riviera Thalasso', 'Olympia Oasis', 'Pella Beach', 'Amirandes', 'Creta Palace', 'El Greco', 'Club Marine Palace', 'Marine Palace Suites', 'Plaza Spa Apartments', 'Kalliston', 'Meli Palace', 'King George Palace', 'Athens Imperial', 'BabyGrand Hotel', 'Vouliagmeni Suites', 'Filoxenia Hotel', 'Larissa Imperial', 'Astir Egnatia Alexandroupolis', 'Bodrum Blue South Beach' (στην Τουρκία).



Στον ίδιο όμιλο εντάσσονται η φάρμα Agreco, το θεματικό πάρκο-μουσείο 'Danilia', τα χρυσοχοεία 'Charisma', τα πολυκαταστήματα 'Sunstores', η βιομηχανία τροφίμων 'Fresh Gourmet' αλλά και οι οργανωμένες πλαζ 'Yabanaki' και 'Thalassea'.


Μετά τη δημοσίευση του θέματος στον ιστότοπο 'NewPost' (http://www.newpost.gr/post/84757/%CE%A7%CF%81%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-3%2c2-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84.-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7!/), ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη εξέδωσε ανακοίνωση (http://news.pathfinder.gr/finance/business/743236.html) με την οποία, αφού πρώτα αναλώνεται σε παράθεση παρελθόντων μισθωμάτων και φόρων που έχει αποδώσει στο δημόσιο αλλά και ποσών που έχει επενδύσει στο εν λόγω οίκημα, αφ'ενός ισχυρίζεται πως δεν έχει ουδεμία εκκρεμότητα προς το ΙΚΑ (το οποίο και εγκαλεί για 'καταχρηστικά' πρόστιμα αλλά και για απροθυμία μείωσης του μισθώματος, εν όψει οικονομικής κρίσης) και αφ'ετέρου   ενημερώνει/προειδοποιεί/απειλεί   για προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των ιστολογίων που δημοσίευσαν 'ψευδείς και δυσφημιστικές' ειδήσεις.




Ο όρος 'δημοσιεύματα' αναφέρεται και σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας 'Πρώτο Θέμα' - για το οποίο ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη επίσης είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση/απάντηση - καθώς και σε πρόσφατες αναρτήσεις που έκαναν λόγο για οικογενειακές προστριβές (http://www.dealnews.gr/leaders/item/18317-N%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-%CE%94%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%A9%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%97-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-Grecotel), για οικονομική ασυνέπεια προς την πιστώτρια τράπεζα Eurobank (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=4752) και για οφειλές άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο (http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_4127.html).



Όταν η πείνα, η ανέχεια και ο αγώνας για επιβίωση είναι στην ημερήσια διάταξη του μέσου Έλληνα πολίτη, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη των 30 ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και των υπολοίπων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων καταγγέλει το ΙΚΑ για υπέρογκο μίσθωμα στο 'Makedonia Palace'. Προσπαθεί να εξομοιωθεί, τόσο στην πράξη όσο και στην συνείδηση της κοινής γνώμης, με το μέσο νοικοκυριό ή τη μικρομεσαία επιχείρηση που αμφότερα πλήττονται από αλλεπάλληλους φόρους και περικοπές.


Τα όσα δε αναφέρει, σε μία απόπειρα εκβιαστικής λογικής και προληπτικής λογοκρισίας, κατά της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο διαδίκτυο και της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας (ευρύτερα αποκαλούμενης ως 'δημοσιογραφία των πολιτών') δεν πρόκειται να επιβάλουν την σιωπή ή να αποκρύψουν την αλήθεια.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ / ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν στους ιστοτόπους εύρεσης εργασίας και στις εφημερίδες συναφούς αντικειμένου αγγελίες για άτομα που πρόκειται να απασχοληθούν σε τηλεφωνικά κέντρα, προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων, με μισθούς κατά πολύ μεγαλύτερους των 680 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα.



Μάλιστα προσφέρεται η δυνατότητα 6ωρης ή 8ωρης εργασίας, καθώς και βάρδιες αλλά και bonus αποδοτικότητας.


Πρόκειται περί ΑΠΑΤΗΣ. Οι εταιρείες δημοσιεύουν, με την σύμφωνη γνώμη των ιστοσελίδων/εφημερίδων που θέλουν να παρουσιάζουν πλούσιο περιεχόμενο, αλλεπάλληλες αγγελίες όπου τα μόνα στοιχεία που διαφοροποιούνται είναι ο αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας, οι μισθοί και οι ώρες εργασίας.



 Το ότι πρόκειται για τις ίδιες εταιρείες διαπιστώνεται από το ότι αναγράφουν τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο & e-mail).



Όταν ο ενδιαφερόμενος άνεργος προσέλθει στην  συνέντευξη/ενημέρωση, όπου παρευρίσκονται άλλα 10-20 άτομα για τις δήθεν 4-5 θέσεις, ενημερώνεται ότι πρέπει πρώτα να  'εργαστεί/εκπαιδευτεί'  δύο μέρες στο τηλεφωνικό κέντρο και έπειτα, εάν έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει 3-5 πελάτες/συμβόλαια, θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση πρόσληψής του.




Φυσικά το να πείσεις ένα νοικοκυριό να αλλάξει πάροχο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, ασφαλιστική εταιρεία, πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, πιστωτική κάρτα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι εύκολο. Αν δηλαδή μία τέτοια εταιρεία με 10 υπαλλήλους έκλεινε 10 Χ 3 = 30 συμβόλαια την ημέρα, τότε σε ένα χρόνο (12 μήνες επί 20 εργάσιμες ημέρες περίπου) θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει 240 ημέρες Χ 30 συμβόλαια = 7200 νέους πελάτες/νοικοκυριά.



Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κάθε 2-3 ημέρες που λήγει η 'περίοδος μαθητείας', οι άνεργοι (που φυσικά δεν έχουν πείσει τον απαιτούμενο αριθμό πελατών) αντικαθίστανται από έταιρους δυστυχείς και κατ'αυτόν τον τρόπο έχουμε συνεχή 'ανακύκλωση' ανθρώπων (οι οποίοι νομικά δεν λογαριάζονται καν ως εργαζόμενοι, μιας και δεν έχει υπογραφεί κάποιο έγγραφο). Αν, κατ'ευχήν, τύχει να έχει εξασφαλιστεί ένας αριθμός νέων πελατών - ο οποίος να μην υπερβαίνει το όριο 3 έως 5 νοικοκυριών - η εταιρεία επωφελείται, δίχως να καταβάλλει οποιαδήποτε (έστω συμβολική) αμοιβή στον 'εκπαιδευόμενο' που αντικαθίσταται.


Είναι μαθηματικώς εξαιρετικά δύσκολο να φθάσει ο υπό δοκιμή εργαζόμενος το όριο των 3-5 πελατών και να κερδίσει μία σύμβαση εργασίας. Οι εταιρείες  τηλεφωνικών πωλήσεων/ενημέρωσης  λειτουργούν ως μεσάζοντες για προώθηση προϊόντων τρίτων εταιρειών, όπως τράπεζες και όμιλοι κινητής τηλεφωνίας.


Η δικαιοσύνη και το κράτος (ήτοι η επιθεώρηση εργασίας) δεν έχουν ασχοληθεί με τις παραπλανητικές αγγελίες και με τις (επί της ουσίας) παράνομες πρακτικές, με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση της απόγνωσης και της φτώχειας - ένα εκσυγχρονισμένο δουλεμπόριο - να διαιωνίζεται.


Ο κοινωνικός και δικαιϊκός πολιτισμός της σύγχρονης Ελλάδας...

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - EUROBANK - MONEYPEDIA

 Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εγκαινίασε, σε συνεργασία με την Eurobank (δηλαδή με χρηματοδότηση του συγκεκριμένου τραπεζικού ομίλου),τον ιστότοπο Moneypedia (http://www.moneypedia.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7.aspx). Η πρωτοβουλία αφορά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ίδιο το site, 'την επιμόρφωση των νέων πάνω σε βασικές οικονομικές αρχές, τη σωστή οικονομική διαχείριση αλλά και πρακτικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους νέους να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητά τους'.


Στην πραγματικότητα ο ιστότοπος δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε φοιτητής ή εν γένει χρήστης του διαδικτύου να πληροφορηθεί από ήδη υπάρχουσες πηγές. Δεν ξεχωρίζει ούτε από πλευρά πρωτοπορίας ούτε από άποψη λειτουργικότητας, πόσω δε μάλλον όσον αφορά την παροχή εξειδικευμένης γνώσης.


Ποια λειτουργία λοιπόν εξυπηρετεί στην πραγματικότητα το Moneypedia.gr? Είναι απλό. Αποτελεί μία διαδικτυακή διαφήμιση μιας ιδιωτικής τράπεζας, της Eurobank. Δεν έχει να κάνει με γνώση, ήθος, αλήθεια, παιδεία. Έχει να κάνει αποκλειστικά με marketing, ήτοι με προώθηση τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων.


Το επόμενο ερώτημα που ανακύπτει αβίαστα είναι τί οφέλη απεκόμισε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - η πάλαι ποτέ Α.Σ.Ο.Ε.Ε. - από το 'δανεισμό' του ονόματός του στο όλο εγχείρημα? Μήπως υπήρξαν οικονομικά οφέλη για μεμονωμένα άτομα του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού?


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει μακρά παράδοση στη διασύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα. Είθισται να 'συνεργάζεται' με (πολυεθνικές ως επί το πλείστον) επιχειρήσεις, αποστέλλοντας φοιτητές για απόκτηση εμπειρίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, εφ'όσον πρόκειται για αμοιβόμενη πρακτική άσκηση - κατά τα πρότυπα και άλλων ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο ότι η Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έχει 'επεκτείνει' τον θεσμό και σε αμισθί πρακτική, προκειμένου για μη  τεταρτοετείς/τελειόφοιτους  φοιτητές.


Με διάρκεια από 3 έως 6 μήνες, οι εταιρείες δίνουν την 'ευκαιρία' στον εαυτό τους να έχουν δωρεάν εργατικό προσωπικό! Πρόκειται για μία ομολογουμένως κοινωνική και ανθρωπιστική συνεισφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών! Ας την θαυμάσουμε...


Και μετά αναρωτιούνται για τις κινητοποιήσεις και τα συνθήματα που αναγράφουν στην πρόσοψη και το εσωτερικό του κτιρίου όσοι φοιτητές πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και τον αριστερό χώρο αλλά και τη γενικότερη απαξίωση που αισθάνονται οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τους καθηγητές τους...

Η ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Απουσιάζει το 'ΒΗΜΑ', το οποίο έχει εδώ και μήνες μετατραπεί από καθημερινό σε Κυριακάτικο (συνέπεια της αποξένωσης του αναγνωστικού του κοινού εξαιτίας του ευτελισμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, καθώς η είδηση και η έρευνα είχαν αντικατασταθεί από την εκθείαση της κυβέρνησης του  ΠΑΣΟΚ/Γιώργου Παπανδρέου για τα 'σκληρά αλλά αναγκαία' μέτρα οικονομικής αφαίμαξης του λαού).


Μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης των 153 'πατριωτών' (και πάνω απ'όλα 'ανθρώπων'), απόφαση που διαιωνίζει την πολιτική και οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα, οι ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ εφημερίδες έσπευσαν να προπαγανδίσουν υπέρ των συνεταίρων των ιδιοκτητών τους και κατά όλων των υπολοίπων προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων καθώς και της Νέας Δημοκρατίας.


Τα πρωτοσέλιδα είναι από το φύλλο του Σαββάτου.


Το 'ΕΘΝΟΣ', ιδιοκτησία των μεγαλο-εργολάβων Γιώργου & Φώτη Μπόμπολα (πατέρας και υιός αντίστοιχα), αναφέρεται σε διεργασίες του Γιώργου Παπανδρέου με Γιώργο Καρατζαφέρη (το κόμμα του οποίου υπερψήφισε το αρχικό 'Μνημόνιο'), Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη (Υπουργού Εξωτερικών επί διαφυγής του υπόδικου πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος δεν κατέθεσε τελικά στοιχεία για τα  διαπλεκόμενα/χρηματιζόμενα  πολιτικά πρόσωπα του ελληνικού σκέλους του σκανδάλου προμηθειών της γερμανικής εταιρείας) και Φώτη Κουβέλη (ο οποίος ουδέποτε θα συμμετείχε σε κυβέρνηση συνασπισμού με τον ακροδεξιό 'Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό'). Δεν παραλείπει να υποδείξει την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αντώνη Σαμαρά/ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), δίχως παράλληλη αναφορά στην επίσης αρνητικά προσκείμενη ελάσσονα αντιπολίτευση (Αλέκα Παπαρήγα/ΚΚΕ , Αλέξης Τσίπρας/ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).


Η εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', του επικεφαλήν του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη, αναλώνεται σε λεκτικές υπερβολές, οι οποίες σκοπό έχουν να στοχοποιήσουν τον Αντώνη Σαμαρά και να προσφέρουν 'άφεση αμαρτιών' στο Γιώργο Παπανδρέου. Με επιθετικούς χαρακτηρισμούς και προτάσεις όπως 'Ύστατη προσπάθεια για συναίνεση', 'στον απόηχο της απόλυτης άρνησης του Αντώνη Σαμαρά' και 'Είναι ώρα ευθύνης για όλους', αλλά και  προβολή/ενστερνισμό  του εκβιαστικού διλήμματος 'Συναίνεση ή χάος', τα 'ΝΕΑ' κινούνται στη λογική (?) 'Μαύρο-Άσπρο', δίχως ίχνος κριτικής για τα εγκληματικά λάθη (ή μήπως προσχεδιασμένα εγκλήματα) δύο ετών του ΠΑΣΟΚ. Για την ελάσσονα αντιπολίτευση ούτε λόγος.



 Τέλος, το 'ΚΑΡΦΙ' εξακολουθεί να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, αγιοποιώντας τον Παπανδρέου ('Κυβέρνηση συνεργασίας και ευθύνης') και δαιμονοποιώντας τον Σαμαρά ('Τορπιλίζει τη συναίνεση ο Σαμαράς') - ενώ ο σεβασμός προς τον πολυκομματισμό φαίνεται από την ανυπαρξία αναφοράς στα μικρότερα κόμματα.


Πώς μπορεί να αντιδράσει ο σκεπτόμενος πολίτης, που δεν επιθυμεί να προσβάλλεται η αξιοπρέπεια και η νοημοσύνη του?




Μην καταναλώνοντας τα προϊόντα των Μιντιαρχών. 



Δηλαδή μην αγοράζοντας τα  έντυπα/εφημερίδες  'ΕΘΝΟΣ', 'Ημερησία',  'Σινεμά', 'Ιδανικό Σπίτι', 'Άστρα & Όραμα', 'Sporty', 'Goal', 'TA NEA', 'Voyager', 'ELLE', 'Αρμονία', 'TO BHMA', 'Cosmopolitan', 'MAX', 'TV Ζάπινγκ', 'Διακοπές', 'Αγγελιοφόρος', 'ΤΟ ΚΑΡΦΙ', 'Marie Claire', 'Vita', 'Μίκυ Μάους'.




Μην ακούγοντας (και δηλώνοντάς το ρητά σε τυχόν τηλεφωνικές  μετρήσεις/δημοσκοπήσεις) τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sentra FM και Βήμα FM.




Μην παρακολουθώντας τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και μην αγοράζοντας μετοχές του 'ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ'. Συμμετέχοντας στο κίνημα 'Δεν Πληρώνω', ειδικά ως προς τα διόδια των εθνικών αυτοκινητοδρόμων.




Μην χρησιμοποιώντας λοιπές υπηρεσίες που ανήκουν στους μιντιάρχες-συνεταίρους του ΠΑΣΟΚ, όπως το ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών τεχνολογίας 'Get it Now', το διαφημιστικό ιστότοπο 'Deal my Day' και το ταξιδιωτικό πρακτορείο 'Travel Planet'.


Ενδεικτικό κατάλογο των οικονομικών δραστηριοτήτων των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ επιχειρηματιών-μιντιαρχών θα βρείτε στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: http://www.dol.gr/products.htm, http://www.pegasus.gr/, http://www.megatv.com/summary.asp?catid=14166 και www.sentrafm.gr/.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 'ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Πρωτοσέλιδο η Ελλάδα, εξ'αιτίας της αιφνιδιαστικής και αψυχολόγητης απόφασης του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γεωργίου Παπανδρέου, να εξαγγείλει δημοψήφισμα που, καίτοι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το  περιεχόμενο/ερώτημα/δίλημμα, θα σχετίζεται με την κρίση στην ευρωζώνη - γεγονός που προκάλεσε απότομη και μαζική πτώση σε  χρηματιστήρια/αγορές.

Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό πρόβλημα γίνεται άμεσα αισθητό στο διεθνές σύστημα και η μελλοντική περιθωριοποίηση της Ελλάδος πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Και όλα αυτά ενώ είχε δρομολογηθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης (ύψους 8 δις ευρώ), βάσει της ευρωπαϊκής συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου 2011.


Ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για τις προθέσεις του. Εκείνοι - με επικεφαλήν το γαλλογερμανικό άξονα - το διαψεύδουν κατηγορηματικά. Μία από τις δύο πλευρές ψεύδεται. Τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου - τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης - επίσης δηλώνουν άγνοια.

















Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΩΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η 'Σιδηρά Κυρία' της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και σύζυγος του  βιομήχανου/δισεκατομμυριούχου  Θεόδωρου Αγγελόπουλου, είναι από το 1998 διορισμένη (έμμισθη) στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Πρέσβειρα εκ Προσωπικοτήτων. Αν και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από επτά έτη, η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν έχασε την  ιδιότητα/θέση της στο Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία της αποφέρει απολαβές 55 000 ευρώ ετησίως. Βέβαια η ίδια, κατά δήλωσή της, δεν παρακρατά τα χρήματα και διαθέτει το σύνολο του ποσού σε φιλανθρωπίες/δωρεές  (βλ. σχετικό άρθρο στο ιστολόγιο PrezaTv, http://prezatv.blogspot.com/2010/12/1998-55000.html).


Εντούτοις, αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί - αν όχι από τον τιμητικό τίτλο, τουλάχιστον από την αμοιβή - όπως και το ότι η πολιτεία (δηλαδή οι αλλεπάλληλες κυβερνήσεις που μεσολάβησαν από το 2004 - δύο της Νέας Δημοκρατίας και μία του ΠΑΣΟΚ) θα έπρεπε να είχαν λάβει σχετική απόφαση. Πόσω δε μάλλον όταν άρχισαν να γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ήδη προβληματική και επιβαρυμένη ελληνική οικονομία.


'Αλλωστε οι όποιες περικοπές πρέπει να αφορούν πρωτίστως τους 'έχοντες και κατέχοντες', τόσο ως απόφαση ουσίας όσο και συμβολισμού, ενώ και η ίδια η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη είναι αρκούντως εύπορη για να πραγματοποιεί το φιλανθρωπικό της έργο αποκλειστικά μέσω ιδίων πόρων.