Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ



Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο γνωστός εφοπλιστής και μιντιάρχης. Μέσω της εφημερίδας 'Καθημερινή' και του ραδιοφωνικού/τηλεοπτικού σταθμού 'Σκάι' ασκεί αδιαλείπτως προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου και κατά τόσο του κοινωνικού κράτους όσο και των εργασιακών κεκτημένων.




Έχοντας δημιουργήσει έναν πυρήνα 'πουλημένων' επαγγελματιών-συνεργατών, που ευτελίζουν κάθε έννοια δημοσιογραφίας, συκοφαντεί όποια κοινωνική ομάδα του υποδείξει η εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού. Στην σιχαμερή αυτή παράσταση υποτέλειας και δωσιλογισμού πρωτοστατούν οι 'σφουγγοκωλάριοι' Άρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Πάσχος Μανδραβέλης, Νίκος Ευαγγελάτος, Αλέξης Παπαχελάς.


Είναι απίστευτα εξοργιστικό και προκλητικό να αυτοπροβάλλεται ως κριτής των Ελλήνων πολιτών ένας - κατά κοινή ομολογία - αποτυχημένος επιχειρηματίας. Ένας διαπλεκόμενος παράγοντας του δημόσιου βίου της πολύπαθης Ελλάδας που εξαργυρώνει την επαγγελματική σταδιοδρομία του πατέρα του.


Τί να πρωτοθυμηθούμε?


Την αποικιακής λογικής σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της κρατικής ρουμανικής εταιρείας Petromin και της ναυτιλιακής εταιρείας Ermis (με έδρα στη Λιβερία) του Γιάννη Αλαφούζου, έπειτα της πτώσης του καθεστώτος του 'Υπαρκτού Σοσιαλισμού' (βλ. ιστολόγιο 'Πιτσιρίκος', http://pitsirikos.net/2012/10/%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%AC-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%8D%CE%B6/) ? Υπόθεση που απασχόλησε επί 17 συναπτά έτη την μη κομμουνιστική πλέον Ρουμανία και που οδήγησε στην απαγγελία κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας, απάτη, παραποίηση στοιχείων/πλαστογραφία και παραβιάσεις της ρουμάνικης νομοθεσίας σχετικά με τις εξαγωγές σε 79 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του στενού συνεργάτη Calin Marinescu του τότε Υπουργού Μεταφορών (και μετέπειτα Προέδρου) Traian Basescu (βλ. ιστολόγιο 'JUNGLE-Report', http://jungle-report.blogspot.gr/2011/11/blog-post_19.html).


Τη λυσσαλέα απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου ?  Με ατεκμηρίωτα 'δημοσιογραφικά αφιερώματα' και δήθεν ρεπορτάζ του υπάκουου και συνάμα ανεπίσημου εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ εν Ελλάδι, Αλέξη Παπαχελά (βλ. ιστολόγιο 'Το Κουτί της Πανδώρας', http://www.koutipandoras.gr/?p=13415&cpage=4#comment-34589).



Την ανάλογη ειδησεογραφική υποβάθμιση των αλλεπάλληλων σκανδάλων της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (υπόθεση Ζαχόπουλου, υπόθεση ΙΚΑ / Γιάννη Βαρθολομαίου, υπόθεση Επιτροπής Ανταγωνισμού / Καρτέλ Γάλακτος / 'κουμπάροι' , Αγροφύλακες / προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ κλπ) ?


Τη ξεδιάντροπη αποφυγή πληρωμής του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας στο λογαριασμό της ΔΕΗ (= το περιβόητο 'Χαράτσι') μέσω 'φωτογραφικής' διάταξης που ήδη μείωνε κατά 60% το προς καταβολή αντίτιμο επαγγελματικών κτιρίων άνω των 2000 τετραγωνικών μέτρων (βλ. The Press Project, http://www.thepressproject.gr/folder/29909/EETIDEGATE-ypothesi-SKAI) ?


Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα μιντιάρχη. Κατέχοντας παράνομα την συχνότητα από την οποία εκπέμπει το υποτυπώδες πρόγραμμά του, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, φροντίζει να είναι αρεστός στην ηγετική πολιτική ελίτ. Ακόμη και όταν η 'αρμονική' συνεργασία απαιτεί την απόλυση ικανών δημοσιογράφων που έχουν την κακή συνήθεια να ασκούν διεισδυτική έρευνα (όπως η Αριστέα Μπουγάτσου, βλ. Radiofono.gr - http://www.radiofono.gr/node/825).




Ο Γιάννης Αλαφούζος συνηθίζει επίσης να πρωτοπορεί στην εφαρμογεί της νέας εργατικής νομοθεσίας στις επιχειρήσεις του. Προτού καν αποφανθούν τα αρμόδια δικαστήρια για την συνταγματικότητα των προβλέψεων/επιταγών του Μνημονίου, ο εφοπλιστής του Φαλήρου σπεύδει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να απολύσει τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των Ενώσεων Δημοσιογράφων-Τεχνικών-Διοικητικών Υπαλλήλων. Αντικαθιστά τους ανθρώπους που έμαθαν το επάγγελμα στην 'πιάτσα' των περασμένων δεκαετιών με νέα, φιλόδοξα πρόσωπα που είναι πρόθυμοι να 'φιλήσουν κατουρημένες ποδιές'. Κατ'αυτόν τον τρόπο μας συστήνονται ως 'δημοσιογράφοι' ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, η Εύα Αντωνοπούλου και οι Βασίλης Λυριτζής - Δημήτρης Οικονόμου. Ειδικά το εν λόγω δίδυμο ήταν απευθείας μεταγραφή από τη Δημόσια Τηλεόραση, παρέα με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο, εν όψει της διαφαινόμενης εκλογικής ήττας της Νέας Δημοκρατίας το 2009 και εν μέσω καταγγελιών για υπέρογκες αποδοχές, απευθείας αναθέσεις προμηθειών και παραχώρηση τμήματος του οπτικοακουστικού αρχείου της ΕΡΤ στον Όμιλο Αλαφούζου.


Ας έλθουμε λοιπόν στον Παναθηναϊκό. Δίχως αμφιβολία πρόκειται περί ιστορικού αθλητικού σωματείου που συγκεντρώνει τους περισσότερους φιλάθλους και οπαδούς/οργανωμένους συνδεσμίτες, έπειτα του 'αιωνίου αντιπάλου' Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει ότι η ανάμειξη ενός παράγοντα στα διοικητικά της ΠΑΕ (=Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας) ΠΑΟ μεταφράζεται αυτομάτως σε απήχηση σε ένα υπολογίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων. Με προϋπόθεση φυσικά την νικηφόρα, ή έστω αξιοπρεπή, πορεία της ομάδας.


Πώς ξαφνικά ο Γιάννης Αλαφούζος ανακάλυψε την αγάπη για το ποδόσφαιρο? Για ποιο λόγο διάλεξε τον Παναθηναϊκό?


Επειδή δεν τρέφουμε αυταπάτες για τον 'αγγελικά πλασμένο' κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, δηλώνουμε εξαρχής πως τα κίνητρα του Γιάννη Αλαφούζου ήταν ανέκαθεν ιδιοτελή και οι προθέσεις του εξ ορισμού κακόβουλες. Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Σωκράτη Κόκκαλη (και το διάδοχό του Βαγγέλη Μαρινάκη) του Ολυμπιακού ή τον Παναγιώτη Ψωμιάδη της προσφυγομάνας ΑΕΚ. Ή μάλλον διαφέρει σε ένα και μόνο σημείο. Είναι ο μόνος Πρόεδρος κορυφαίας ΠΑΕ που δεν δείχνει διατεθειμένος να επενδύσει/ρισκάρει στην επιχείρησή του.


Η φιλοσοφία του Γιάννη Αλαφούζου συνοψίζεται στην φράση 'Με τα λεφτά των άλλων' (θυμίζοντας την ομώνυμη ταινία 'Other People's Money' με τους Danny DeVito, Gregory Peck και Penelope Ann Miller). Ο σύγχρονος Ebenezer Scrooge ακολουθεί πανομοιότυπη τακτική με τη δήθεν εταιρική ευθύνη του. Έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις μας στις 'εκστρατείες ευαισθητοποίησης' των απονήρευτων συμπολιτών μας από τον 'εφοπλιστή με τα καβούρια στις τσέπες'. Είτε πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος είτε για την συγκέντρωση τροφίμων και ιατρικών σκευασμάτων, ο Γιάννης Αλαφούζος παριστάνει τον φιλάνθρωπο με τον κόπο και τα χρήματα των κορόιδων.



Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν η εμμονή του Γιάννη Αλαφούζου στο εγχείρημα λαϊκής βάσης, δηλαδή την χρηματοδότηση του ΠΑΟ από τους ίδιους τους οπαδούς του. Παρά την τεράστια διαφορά στην περιουσιακή κατάσταση ενός εφοπλιστή και ενός καθημερινού εργαζομένου. Παραβλέποντας επίτηδες ότι η οικονομική κρίση που σαρώνει την Ελλάδα έχει πλήξει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Ο τζαμπατζής Αλαφούζος μεταθέτει την ευθύνη στους υπολοίπους. Διατρανώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι αδυνατεί να αναλάβει μόνος του τον Παναθηναϊκό (βλ. εφημερίδα 'Το Ποντίκι', http://topontiki.gr/article/45750/Alafouzos-Den-mporo-na-stirikso-oikonomika-ton-Panathinaiko). Παραδέχεται ότι το Σωματείο Φίλων Παναθηναϊκού, ιδρυθέν το Μάιο του 2012 (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=455964) και πλέον ευρύτερα γνωστό ως 'Παναθηναϊκή Συμμαχία', απέτυχε να καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες της ΠΑΕ. Στον επίσημο ιστότοπο της 'Παναθηναϊκής Συμμαχίας' γίνεται λόγος για μόλις 8588 μέλη που συνεισέφεραν συνολικά 2,3 εκατομμύρια ευρώ (http://www.paomprosta.gr/el). Όταν ο Σύλλογος χρωστά ήδη 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι άμεσα ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.



Μετά το φιάσκο και την πιθανότητα η ΠΑΕ να κηρύξει στάση πληρωμών / πτώχευση, ο εκλεγμένος - όπως αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται - Πρόεδρος Αλαφούζος προανήγγειλε εκπτώσεις & προσφορές! Κατανόησε την αναγκαιότητα μιας προσιτής οικονομικής πολιτικής, ενώπιον του απευκταίου (γι'αυτόν) ενδεχόμενου να χρειαστεί να 'βάλει το χέρι στην τσέπη'. Διαφορετικά θα χρεωθεί την ολική κατάρρευση της ομάδας και θα πρέπει να κυκλοφορεί νύχτα ή μεταμφιεσμένος...


Ο Γιάννης Αλαφούζος περίμενε να βρεθούν μαλάκες που, στην απελπισία τους για τη διάσωση της αγαπημένης τους ομάδας, θα έσπευδαν να προσφέρουν 'γη και ύδωρ' στον Μεσσία/ηγέτη. Τζάμπα-μάγκας ο εφοπλιστής. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι (Βαρδινογιάννης, Πατέρας, Γιαννακόπουλος, Βγενόπουλος), αν και ξεκατινιάζονταν παρασκηνιακά ή/και δημόσια, ξόδεψαν χρήματα για τον Παναθηναϊκό. Αλλά η διαχείρισή τους ήταν για κλάματα και οι εγωισμοί τους απαράδεκτα μεγάλοι για την ηλικία τους. Ετούτος εδώ έχει καταντήσει τον ΠΑΟ ανέκδοτο. Σε τέτοιο βαθμό που ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, να εμφανίζεται να επιθυμεί την παραμονή του Αλαφούζου στο 'τιμόνι της Πράσινης ΠΑΕ'. Χαρακτηριστική η ακόλουθη ειρωνική δήλωσή του:
'Ειδικά για τον κ. Αλαφούζο, που παριστάνει τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού χωρίς να έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να μείνει 100 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη όμως σκέφτομαι ότι κάνουν τόσο κακό στους νέους, στους φιλάθλους. Δηλητηριάζουν τόσο πολύ το ποδόσφαιρο που στο τέλος θα τους αποβάλλει από μόνο του.' (βλ. Sport-FM, http://www.sport-fm.gr/article/601802)




Με τη φημολογία περί Άραβα Πρίγκηπα που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σύλλογο και με την αμείλικτη πραγματικότητα των άδειων ταμείων, ο τσιφούτης Πρόεδρος απεκάλυψε τα σχέδιά του για το άμεσο μέλλον. Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της 'Παναθηναϊκής Συμμαχίας', που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε - μεταξύ άλλων - τα εξής:
'Όπως ξέρετε στη Γ.Σ. της ΠΑΕ προ δύο εβδομάδων, πήραμε μια απόφαση για ΑΜΚ 28 εκατ. ευρώ μέχρι τις 4/1 για να μπορεί ο πιθανός επενδυτής, ο πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό.  Μετά τις 4/1 θα προκυρηθχεί άμεσα νεα ΓΣ.. και θα εισηγηθεί το Δ.Σ. αύξηση 15 εκατ. ευρώ. Για να καλυφθεί το ποσό με ασφάλεια πρέπει ή να βάλει χρήματα οποιοσδήποτε Παναθηναϊκός (Όλα τα κεφάλαια του Παναθηναϊκού είναι 7 εκατ. ευρώ) ή η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει δάνειο για να βάλει αυτά τα χρήματα. Υποθέτω ότι στην ΑΜΚ θα μετάσχουν και άλλοι μέτοχοι. Πρέπει να συζητηθεί εάν θέλουμε σαν Συμμαχία να πάρουμε δάνειο που θα εγγυηθεί κάποιος ή κάποιοι και τα χρήματα να μπουν στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το κρισιμότερο θέμα σήμερα.' (βλ. Contra.gr, http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panathinaikos/alafouzos-eythunetai-o-giannhs-vardinogiannhs.2066309.html)




Το ΑΜΚ σημαίνει Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Η ιστορία, ή ορθότερα το ρεζιλίκι, επαναλαμβάνεται. Ο γραφικός εφοπλιστής-Πρόεδρος ελπίζει να (ξανα)πληρώσουν άλλοι για το χόμπυ του. Έλεος πια με τη ζητιανιά. Και όπως πράττουν όλοι οι ανίκανοι και αποτυχημένοι, κατέφυγε στο επικοινωνιακό τέχνασμα απόδοσης ευθυνών στην παλαιά Διοίκηση. Όποτε προκύπτει πρόβλημα, ο Αλαφούζος θα επιχειρεί να εκτρέψει την προσοχή των φιλάθλων στα λάθη του παρελθόντος. Τα γνωστά λάθη του παρελθόντος. Αντί να βρει λύσεις, περιφέρεται ασκόπως και ομιλεί 'περί ανέμων και υδάτων'.


Ως προς την παραφιλολογία που θέλει τον τωρινό Πρόεδρο 'διορισμένο' από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, δεν νομίζουμε πως ισχύει. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα δεχόταν να διαδραματίσει το ρόλο του κομπάρσου δίχως μία υψηλή χρηματική αποζημίωση και, ως γνωστόν, ο Βαρδινογιάννης δεν σπαταλά πλέον χρήματα. Το φαινόμενο Αλαφούζου είναι περίπτωση 'αρπαχτής'. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως λίγα χρόνια πριν, με εμφανή τη διάθεση αποδέσμευσης Κόκκαλη από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αλαφούζος σκεφτόταν σοβαρά να αναλάβει (παρέα με τον τότε συνέταιρό του στον Σκάι Βαγγέλη Μαρινάκη) την ομάδα του Πειραιά.


Στο πρακτικό μέρος, ο Παναθηναϊκός είναι σκιά του εαυτού του. Τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Περίγελος της κάθε νεοφώτιστης περιφερειακής ομαδούλας. Στο Πρωτάθλημα της Super League-ΟΠΑΠ (http://www.superleaguegreece.net/) είναι 9ος σε σύνολο 16 ομάδων (ισοβαθμώντας με τον Πανθρακικό της 8ης θέσης). Η ανασφάλεια έχει στεριώσει στα αποδυτήρια, με τους ποδοσφαιριστές να αναρωτιούνται πότε θα τεθούν στο περιθώριο προκειμένου να σώσει ο Αλαφούζος το τομάρι του. Οι εκτός κάθε λογικής προπονητικές και αγωνιστικές επιλογές του Jesualdo Ferreira, αντί να επιφέρουν την άμεση απομάκρυνσή του, οδήγησαν στη διαρροή (από πλευράς Διοίκησης/Αλαφούζου) υποτιμητικών σχολίων κατά των παικτών. Οτιδήποτε - αρκεί να μην επωμιστεί προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος. Η όποια έμφαση στα 'ταλέντα' των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού αγνοεί τις υψηλές απαιτήσεις του Πρωταθλήματος και, εν πάσει περιπτώσει, συγκαταλέγεται στις μακροπρόθεσμες λύσεις.


Σε επίπεδο θεσμικών οργάνων, ο Γιάννης Αλαφούζος κατέχει το απόλυτο ρεκόρ αποξένωσης της ΠΑΕ. Με αλλεπάλληλα άστοχα ή/και προσβλητικά σχόλια στο Twitter, ακόμη και πριν τη διεξαγωγή αγώνων ή ψηφοφοριών της Super League, ο 'σπαγγοραμένος' εφοπλιστής-μιντιάρχης δημιουργεί εχθρούς και ξεφτυλίζει την ομάδα. Ρεσιτάλ κλάψας-γκρίνιας. Ουδείς τον αντιμετωπίζει πια σοβαρά. Και αυτή η υποτιμητική αντιμετώπιση επεκτείνεται και στην ΠΑΕ. Αυτή είναι η 'προσφορά' του Γιάννη Αλαφούζου. Προσέδωσε στο Σωματείο νοοτροπία ομάδας ΄β Εθνικής. Αδυνατούμε να υποθέσουμε τί χειρότερο θα έπραττε στην θέση του Αλαφούζου ένας αντίπαλος/εχθρός του ΠΑΟ.


Οι ηγέτες - σε οποιοδήποτε τομέα του δημόσιου βίου - ομιλούν με πράξεις. Τα λόγια και οι φθηνές υποσχέσεις είναι για τους 'κομπογιαννίτες'. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί ο Παναθηναϊκός από τον θίασο της φθήνιας, τόσο συντομότερα θα ανακάμψει. Αρκετά με τους κάθε λογής νταβατζήδες στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της ενημέρωσης και του αθλητισμού.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


Η ανθελληνική συμμορία της Χρυσής Αυγής καταψήφισε στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για περαιτέρω διερεύνηση της επίμαχης Λίστας Λαγκάρντ (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112966932). Δηλαδή της Λίστας που κοινοποιήθηκε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου) από την τότε Γαλλίδα ομόλογό του Christine Lagarde και που αφορούσε Έλληνες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.




Παρακολουθήσαμε όλοι την απόπειρα συγκάλυψης και διαπλοκής που επιχειρήθηκε από αλλεπάλληλους Υπουργούς Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έως ότου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τόλμησε να δημοσιεύσει στο περιοδικό 'Hot Doc' τα ονόματα των υπόπτων για φοροδιαφυγή και διακίνηση 'μαύρου' χρήματος. Η επιβράβευση του Κώστα Βαξεβάνη επήλθε με την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης από τη Δικαιοσύνη για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html) !


Τα κόμματα που στήριξαν την πρωτοβουλία της Αριστεράς για την αποκάλυψη της αλήθειας και, κατ'επέκταση, την απόδοση ευθυνών ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Ενάντια τάχθηκαν τα τρία κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης (Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Αριστερά) και η Χρυσή Αυγή.


Έπειτα της αρνητικής δημοσιότητας που έλαβε το θέμα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής Μιχάλης Αρβανίτης συνέταξε επιστολή προς τον Πρόεδρο (και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας) Νεράντζη Δημήτριο, όπου αναφέρει το εξής:
'Ενημερώνω την επιτροπή ότι εκ παραδρομής καταψήφισα τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ετέθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ πρόθεση μου ήταν να την υπερψηφίσω . Παρακαλώ όπως διαγραφεί το σχετικό από τα πρακτικά και η ψήφος μου να προσμετρηθεί ως θετική.' (βλ. εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=244799)




Υπενθυμίζεται ότι η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε επίσης υπερψηφίσει το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, έναντι ευτελούς τιμήματος, στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Τέλος, ποιος δύναται να ξεχάσει τη ρητή αντίθεση της δήθεν αντισυστημικής Χρυσής Αυγής στην αύξηση της φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών (βλ. Lifo, http://www.lifo.gr/now/politics/18677) ?




Τέτοιους 'πατριώτες' ψήφισαν 400 χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι στις Γενικές Εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012. Αντικατέστησαν τους 'κλέφτες με κοστούμια' με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δίχως κοστούμια...

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ικανότατος λαϊκιστής. Συγκαταλέγεται σε μία εξαιρετικά ολιγάριθμη ομάδα πολιτικάντηδων που - ενώ δεν έχουν ουδεμία θετική συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο και την πρακτική αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων της Ελλάδας - κατορθώνουν να επανεκλέγονται στο Κοινοβούλιο. Ενίοτε χαρακτηρίζονται και από τη γλοιώδη ιδιότητα του 'προδότη', δηλαδή την ανενδοίαστη μετάβαση από έναν πολιτικό φορέα σε έναν άλλο. Δίχως να αισθάνονται την παραμικρή υποχρέωση να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τους και την εύκαμπτη - αν όχι ανύπαρκτη - ιδεολογία τους.


Για ποιο όμως λόγο να προσφέρουν εξηγήσεις στους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους και επιπροσθέτως τους εξασφάλισαν παχυλό μηνιαίο εισόδημα αλλά και πολυάριθμα βουλευτικά προνόμια?


Εφ'όσον τέτοια παράσιτα του πολιτικού συστήματος γνωρίζουν ότι έχουν αρκετή απήχηση ώστε να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, απαξιούν να συνδιαλεχθούν με το λαουτζίκο. Ποιος τον υπολογίζει τον μαλάκα Έλληνα ψηφοφόρο? Η λογοδοσία αφορά σκεπτόμενους ψηφοφόρους και είναι κοινό μυστικό πως υπολογίσιμο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών λειτουργεί ως όχλος. Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λάθος επιλογές και επιδεικνύοντας μαζοχιστικές τάσεις υποτέλειας σε ξεδιάντροπους καιροσκόπους. Αποδεχόμενοι ως καλύτερούς τους υποκείμενα που - είτε ως επαγγελματίες είτε ως άνθρωποι - διακρίνονται μοναχά για τον ατομικισμό τους, την φιλαργυρία τους, την ανειλικρίνειά τους, την μοχθηρία τους, την ανηθικότητά τους.


Έτεροι πολιτικοί 'χαμαιλέοντες' είναι ενδεικτικά οι Μαρία Δαμανάκη-Νίκος Μπίστης-Μίμης Ανδρουλάκης από την Αριστερά, ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑ.Ο.Σ., η Άρια Αγάτσα από το ΠΑΣΟΚ. Η αλλαγή 'πολιτικής στέγης' δεν είναι ως πράξη αυτόματα κατακριτέα. Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει τις πεποιθήσεις του και να διαφοροποιηθεί από ότι αξιολογεί ως οπισθοδρομικό, λανθασμένο ή ανέφικτο. Σπάνια η κοσμοθεωρία ενός ατόμου παραμένει απαράλλαχτη στη διάρκεια της ζωής του. Άλλη αντίληψη έχουμε ως έφηβοι, άλλη ως ενήλικες και άλλη ως μεσήλικες. Ομοίως τα πολιτικά κόμματα ωριμάζουν και άλλοτε προσαρμόζονται στις απαιτήσεις/προσδοκίες των πολιτών και επιβιώνουν ενώ άλλοτε παρακμάζουν και παύουν να υφίστανται.


Απαράδεκτο, ανέντιμο και ανήθικο είναι το να πολιτεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη του 'βουλευτικού εδράνου'. Συντασσόμενος με τον εκάστοτε διαφαινόμενο νικητή της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας. Ενστερνιζόμενος το ρόλο του ακόλουθου, του σφουγγοκωλάριου, του υπηρέτη. Να κολακεύεις αυτόν που μόλις πριν από λίγο καιρό κατακεραύνωνες. Αλλά η αξιοπρέπεια για αρκετούς πολιτικούς είναι άγνωστη λέξη. Ούτε οι οικογένειές τους μπόρεσαν να τους αναθρέψουν ως χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου ούτε οι ίδιοι αναζήτησαν την παιδεία και την πνευματική καλλιέργεια. Αντιμετωπίζουν εαυτούς απλώς ως ανώτερα τμήματα της εξελικτικής κλίμακας. Αυτοί τα 'αφεντικά' και οι 'προνομιούχοι', εμείς οι 'δούλοι' και οι 'ζητιάνοι'.


Μία τέτοια περίπτωση ψωνισμένου, εξουσιομανούς και ψυχικά ασταθούς ατόμου είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο 'τηλεοπτικός' βουλευτής. Αγαπημένη 'γλάστρα' των διαπλεκόμενων συγκροτημάτων ΜΜΕ. Πάντα πρόθυμος να παραστήσει τον καραγκιόζη, φωνασκώντας και διακόπτοντας τους συνομιλητές του, προκειμένου να αποκρύψει την θλιβερή ανεπάρκεια επιχειρημάτων που τον διακατέχει. Οπαδός του lifestyle και της πολυτελούς ζωής. Τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα τίθενται σε δεύτερη μοίρα ενώπιον της ανάγκης για δημοσιότητα. Συνοδοιπόρος η δήθεν καλλιεργημένη σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου, που αυτοσυστήνεται ως μαέστρος ενώ στην πραγματικότητα η επαγγελματική της ενασχόληση τα τελευταία χρόνια εξαντλείται στην παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τύπου reality/gossip. Αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν trash TV (ελληνιστί 'τηλεσκουπίδια'). Η Ευγενία Μανωλίδου διατηρεί το επίθετο του πρώτου συζύγου της - ήτοι του διεθνούς φήμης ζωγράφου Θεόδωρου Μανωλίδη - τον οποίο παντρεύτηκε όταν ήταν ακόμη παντελώς άγνωστη, απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκειο) και σε οικονομικά άθλια κατάσταση. Χώρισε όταν πλέον είχε σπουδάσει και απολάμβανε στοιχειώδους αναγνωρισιμότητας στον ευρύτερο επαγγελματικό/καλλιτεχνικό κύκλο του κατά 35 έτη μεγαλυτέρου συζύγου της, εισπράττοντας παράλληλα μία διόλου ευκαταφρόνητη διατροφή για τα δύο τέκνα που φρόντισε να αποκτήσει μαζί του.



Το ζεύγος Γεωργιάδη-Μανωλίδου έχει επανειλημμένως προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα με τον πολυτελή βίο που διάγει. Είτε πρόκειται για το ρολόι Rolex του Άδωνι (με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 6500-227000 δολαρίων, βλ. http://www.swissluxury.com/rolex-watches.htm) είτε για τα κοσμήματα και την εν γένει ενδυμασία της Ευγενίας. Ακόμη και για τις πολυήμερες διακοπές τους σε Ελλάδα (πχ. Μύκονο) και εξωτερικό (πχ. Κύπρο). Άξιο απορίας πως καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά τους με μοναδικές προσόδους τη βουλευτική αποζημίωση και τη διατροφή διαζυγίου συν τα όποια έσοδα από πωλήσεις βιβλίων και σποραδικές τηλεοπτικές εκπομπές.



Σε αυτή την σιχαμερή επίδειξη νεοπλουτισμού έρχονται να προστεθούν οι εξίσου προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Από την απαξιωτική (και φυσικά ατεκμηρίωτη) αναφορά περί άγνοιας χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή εκ μέρους των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έως την έκφραση υποστήριξης στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (έπειτα της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος από τον Άρειο Πάγο).


Το πιο πρόσφατο παράδειγμα καλοπέρασης του ζεύγους Γεωργιάδη-Μανωλίδου, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αφορά την 'περιοδεία' του 'τηλεπλασιέ βουλευτή' στην Αυστραλία. Χειμερινές διακοπές με πρόσχημα την ομογένεια. Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να παραπονεθεί μέσω Twitter για τις χαμηλές αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών εν συγκρίσει με τους μισθούς και τα προνόμια των Αυστραλών συναδέλφων τους. Ιδού το επίμαχο tweet:




Το μόνο όφελος από τη διεθνή δραστηριότητα του αποστάτη του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι η κοινοποίηση των φωτογραφιών, εν είδει ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.



Ας το παραδεχθούμε. Κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του, το δε επίπεδό του αντικατοπτρίζεται στις επιλογές των ατόμων που θα τον εκπροσωπήσουν και θα τον κυβερνήσουν.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ 'ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ' ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Ερευνώντας στο Πρόγραμμα 'Διαύγεια' (http://et.diavgeia.gov.gr/) για ύποπτες αποφάσεις φορέων του στενού & ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, ανακαλύψαμε πληθώρα αποφάσεων προμήθειας συγγραμμάτων από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης (ΥΜΑΘ).


Πρόκειται για 7 αποφάσεις, φέρουσες την υπογραφή της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών & Λογιστηρίου του ΥΜΑΘ Σαρόγλου Βαλασίας, που προβλέπουν συνολική δαπάνη  10 015  ευρώ για αγορά 675 βιβλίων. Αναλυτικότερα:


1)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-690 και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4488 για την προμήθεια 20 Λευκωμάτων του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τίτλο «ΕΠΙΔΟΘΗΤΩ ΧΕΡΣΙΝ ΑΥΤΟΥ» (Εκδόσεις ΕΛΤΑ Α.Ε.) έναντι 720 ευρώ.



2)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-ΙΣΕ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4487 για την προμήθεια πέντε σειρών με 27 βιβλία εκάστη με θεματολογία την ιστορία της Μακεδονίας (Εκδόσεις ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ) έναντι 1805 ευρώ.



3)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-Η4Δ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4486 για την προμήθεια πέντε σειρών με 58 βιβλία εκάστη με θεματολογία την ιστορία της Μακεδονίας (Εκδόσεις ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) έναντι 3530 ευρώ.



4)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-ΝΟΨ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4485 για την προμήθεια 150 βιβλίων με τίτλο «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13 με μια ματιά» του Νικόλαου Νικόλτσιου (Εκδόσεις Νικόλτσιος Βασίλειος και Σία Ο.Ε.) έναντι 1050 ευρώ.



5)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-ΞΥ9 και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4472 για την προμήθεια 40 βιβλίων με τίτλο «Από το Σαραντάπορο στη Θεσσαλονίκη» των Βασιλείου Νικόλτσιου-Βασίλη Κ. Γούναρη (Εκδόσεις Νικόλτσιος Βασίλειος και Σία Ο.Ε.) έναντι 1200 ευρώ.



6)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-ΚΤΟ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4470 για την προμήθεια 20 Λευκωμάτων του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού με τίτλο «Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ 1012-13» (Εκδόσεις ΕΛΤΑ Α.Ε.) έναντι 810 ευρώ.



7)  Απόφαση με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β45ΑΟ4-ΧΓ6 και Αριθμό Πρωτοκόλλου 4471 για την προμήθεια 20 βιβλίων με τίτλο «Λοιπόν έχουμε πόλεμο, πεπραγμένα εν μέσω λόγων και εικόνων του ΄40» των Βασιλείου Νικόλτσιου-Γεωργίου Σκαλτσογιάννη-Βασίλειου Αναστασόπουλου (Εκδόσεις Νικόλτσιος Βασίλειος και Σία Ο.Ε.) έναντι 900 ευρώ.




Όλες οι επίμαχες αποφάσεις ελήφθησαν στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Η προμήθεια των συγγραμμάτων αιτιολογείται αορίστως με την επίκληση αναγκών εθιμοτυπίας  ή/και για την ενίσχυση των περιοδευόντων εκθέσεων του ΥΜΑΘ στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.


Αν και οι αποφάσεις 'έγκρισης δαπάνης απευθείας ανάθεσης' αποδίδονται στην κα. Σαρόγλου Βαλασία, είχαν προηγηθεί ισάριθμες αποφάσεις 'δέσμευσης πίστωσης' στο Πρόγραμμα 'Διαύγεια' από τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης (και Βουλευτή ΄Β Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) Θεόδωρο Καράογλου.


Είδατε πόσο εύκολο είναι να μοιράσεις μερικές χιλιάδες ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης? Άλλωστε δεν πληρώνει ο Υπουργός Θεόδωρος Καράογλου με δικά του χρήματα τις δημόσιες σχέσεις του. Ο μαλάκας ο Έλληνας πολίτης/ψηφοφόρος πληρώνει - ακόμη και όταν το αγνοεί. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κανένα από τα υπόλοιπα Υπουργεία δεν έχει δαπανήσει ούτε κατά προσέγγιση το ποσό του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για παρεμφερείς λόγους. Ούτε καν ο Υπουργός Οικονομικών που έχει αλλεπάλληλες επαφές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.



Βέβαια το Ελληνικό Δημόσιο μας έχει συνηθίσει τόσο σε διαπλεκόμενες συμπράξεις όσο και σε ηλίθιες σπατάλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4ΣΠΟ4-ΘΙΩ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 3851, φέρουσα την υπογραφή της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης του ΥΜΑΘ Θεοφανίας Κλεανθίδου, που προβλέπει τη δαπάνη 2185 ευρώ για την προμήθεια 90 αδειών Antivirus Software.


Ενώ αποτελεί κοινή γνώση η ύπαρξη κορυφαίων - και συνάμα δωρεάν - αντιικών προγραμμάτων όπως το AVG (http://free.avg.com/eu-en/homepage) και το Avast (http://www.avast.com/en-eu/index).

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΤΗΣ ANGELA MERKEL, ΕΞΥΜΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Μετά την παλλαϊκή απόρριψη που εισέπραξε ο Θάνος Τζήμερος σε δύο διαδοχικές Εθνικές Εκλογές (Μάιος-Ιούνιος 2012), ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα 'Δημιουργία Ξανά' προσπαθεί απεγνωσμένα να βγει από την αφάνεια.




Αδυνατώντας να κατανοήσει τους λόγους της πολιτικής και επαγγελματικής του αποτυχίας, ο Θάνος Τζήμερος παραμένει θιασώτης προκλητικών αντιλαϊκών απόψεων. Έπειτα των ακραίων νεοφιλελεύθερων θέσεων - που συνοψίζονταν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) και των Τομέων Υγείας & Πρόνοιας, τη μαζική απόλυση κρατικών υπαλλήλων και την αναίρεση όλων των εργασιακών κεκτημένων στον ιδιωτικό τομέα - ο Θάνος Τζήμερος επιχειρεί να προσεγγίσει τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Πρόκειται για το ίδιο άτομο που είχε απευθύνει μία κατάπτυστη επιστολή υποτέλειας στην Καγκελάριο της Γερμανίας, κα. Angela Merkel, όπου την ευχαριστούσε (!) επειδή δεν έχει 'διαολοστείλει' την Ελλάδα (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html). Φυσικά δεν παρέλειπε να σκιαγραφήσει την Ελλάδα με τα μελανότερα χρώματα. Ως ένα κράτος-μαφία!


Τελικά το μόνο 'κατόρθωμα' του κ. Τζήμερου ήταν να καταποντίσει εκλογικά το έτερο συνεργαζόμενο κόμμα, ήτοι τη 'Δράση' του Στέφανου Μάνου (http://www.drassi.gr/index.php). Αυτό ανάγκασε τον πάλαι ποτέ βιομήχανο και Υπουργό (επί κυβερνήσεων Γεωργίου Ράλλη & Κωνσταντίνου Μητσοτάκη) να παραιτηθεί οριστικά από το δημόσιο βίο, παραδίδοντας τον πολιτικό φορέα που ο ίδιος εμπνεύστηκε και ίδρυσε στους παρατρεχάμενους Αντύπα Καρίπογλου και Αντιγόνη Λυμπεράκη.



Ο Θάνος Τζήμερος αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται ως αυτοδημιούργητος. Ως δήθεν επιτυχημένος επιχειρηματίας. Τομέας δραστηριότητάς του είναι ο κλάδος της διαφήμισης (advertising/marketing). Είναι επικεφαλής της εταιρείας 'Reverse' (http://www.reverse.gr/index1.html), γεγονός που πιστοποιείται μοναχά από το προφίλ του Θάνου Τζήμερου στο Facebook (https://www.facebook.com/thanos.tzimeros). Στον επίσημο ιστότοπο της 'Reverse' δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά ούτε στο πρόσωπο του κ. Τζήμερου ούτε σε οποιοδήποτε άλλο στέλεχος. Σαν να πρόκειται για 'εταιρεία-βιτρίνα' ή 'επιχείρηση-φάντασμα'. Η ανωνυμία και η έλλειψη στοιχειωδών επαγγελματικών πληροφοριών αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα ανυπόληπτης εταιρείας (συμπέρασμα που περαιτέρω επιβεβαιώνεται από την  απουσία / αυτοεξαίρεση  της 'Reverse' από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος, http://www.edee.gr/default.asp?la=1).


Δεν είναι τυχαίο που στο πελατολόγιο της 'Reverse' περιλαμβάνονται, κατά πλειοψηφία, φαρμακευτικές εταιρείες και φορείς του στενού ή/και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Δηλαδή η 'Reverse' είναι αφ'ενός διαπλεκόμενη (με πιο σκανδαλώδη την σύμπραξη με την Alapis Pharma του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) κι αφ'ετέρου κρατικοδίαιτη. Η αντίφαση του να ασκείς κριτική στο υπερμεγέθες Δημόσιο όταν ανενδοίαστα παρασιτείς εις βάρος του.


Η ιδεολογική ταύτιση του Θάνου Τζήμερου με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή εκδηλώθηκε με ανάρτηση του νεο-φιλελεύθερου πολιτικάντη στο Facebook, όπου διατύπωσε το εξής:

'Η Χρυσή Αυγή ασκεί μόνο βία. Συγκριτικά με το κακό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ασκεί τη βία της εξουσίας επάνω σε χιλιάδες ανθρώπους συγχρόνως και η οποία μεταβιβάζεται σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο επικίνδυνος για τον τόπο και την Ευρώπη ολόκληρη. Τις κορδελίτσες περί ναζιστών και φασιστών, τυλίξτε τις στα κενά κουτάκια της σκέψης σας. Πιο φασίστες, πιο παρανοϊκοί, πιο ολοκληρωτικοί από τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνιστώσες του, δεν υπάρχουν. Οι Χρυσαυγίτες, έχουν έστω μια ιδεολογία. Οι Συριζαίοι δεν έχουν τίποτα, δεν αγαπούν ούτε τον Έλληνα, ούτε τη χώρα, όπως έστω εντελώς λάθος, αγαπάει η Χρυσή Αυγή. Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό του φιδιού, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.'


Μόλις βέβαια έγινε αποδέκτης γενικευμένης κατακραυγής, έσπευσε να ανασκευάσει. Αλλά ήταν πλέον αργά, μιας και υπήρχαν τα σχετικά ντοκουμέντα. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Θάνος Τζήμερος ήθελε απλά να προκαλέσει ή εάν ενστερνίζεται την αρρωστημένη νοοτροπία της Χρυσής Αυγής. Ούτε έχει ουσιώδη διαφορά. Απέδειξε ότι είναι είτε ψυχικά διαταραγμένος είτε πολιτικός καιροσκόπος. Κατά τ'άλλα, η 'Δημιουργία Ξανά' (http://www.dimiourgiaxana.gr/) πρεσβεύει τις αρχές της Ανάπτυξης, Αξιοκρατίας, Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ / ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ METRON SECURITY SERVICE

Εγκαινιάζοντας μία νέα θεματική ενότητα στο ιστολόγιό μας, σας παρουσιάζουμε επιχειρήσεις που συντάσσονται δημοσίως με τους ανθέλληνες προδότες νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ελπίζοντας τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ελλήνων συμπολιτών μας να τις οδηγήσει στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.


Η παρούσα ανάρτηση αφορά μία σχετικώς άγνωστη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Security), με την επωνυμία 'Metron Security Service'. Ιδιοκτησίας κάποιου Μπατζάκα Στέλιου. Η προαναφερθείσα επιχείρηση είναι εν πολλοίς κρατικοδίαιτη. Τα έσοδά της εξαρτώνται κυρίως από συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο. Στον κατάλογο των πελατών συγκαταλέγονται σε περίοπτη θέση το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας 'Άγιος Παντελεήμων' (http://www.nikaia-hosp.gr/), το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αττικής (http://www.cawa.gr/) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α., http://www.oaka.com.gr/).


Ύστερα από επισταμένη έρευνα στο Πρόγραμμα 'Διαύγεια', διαπιστώσαμε πως εν ενεργεία παραμένει η Σύμβαση υπ'αριθμόν 31/12 με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Το κόστος της ανέρχεται σε 60762 ευρώ για χρονικό διάστημα μόλις 5 μηνών. Δεδομένου ότι το ΓΝΝ 'Άγιος Παντελεήμων' συνεργάζεται με τη 'Metron Security Service' τουλάχιστον από το 2011 (Σύμβαση υπ'αριθμόν 48/11), αντιλαμβάνεστε τα υπέρογκα ποσά που αποκομίζει το παράρτημα των εν Ελλάδι νοσταλγών του Αδόλφου Χίτλερ. Απορία δημιουργεί το γεγονός ότι η διμερής συνεργασία υπόκειται σε αλλεπάλληλες παρατάσεις, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δημοσίου Νοσοκομείου. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην απόφαση με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β44Τ46906Ψ-ΑΨΧ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 31/12 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/nikaia-hosp/ada/%CE%9244%CE%A446906%CE%A8-%CE%91%CE%A8%CE%A7):
'Στην υπ’ αριθμ. 25/27-7-11 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (Απόφαση 7η) εγκρίθηκε η παράταση της ανωτέρω σύμβασης του Νοσοκομείου, για τρεις (3) μήνες, ήτοι από 23-8-11 έως 22-11-11.

Στην υπ’ αριθμ. 34/9-11-11 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (Απόφαση 28η) εγκρίθηκε η παράταση της ανωτέρω σύμβασης του Νοσοκομείου, για τρεις (3) μήνες, ήτοι από 23-11-11 έως 22-2-12.

Στην υπ’ αριθμ. 1/22-2-12 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (Απόφαση 55η) εγκρίθηκε η, εκ νέου, παράταση της ανωτέρω σύμβασης του Νοσοκομείου για πέντε (5) ακόμη μήνες, ήτοι από 23-2-12 έως 22-07-12.'


Μία τελευταία - ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος - πληροφορία είναι ότι το σύνολο των επίμαχων συμβάσεων φέρουν την υπογραφή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, κ. Χρήστου Ρέσσου. Δεν υφίσταται όμως δυνατότητα εισαγγελικής παρέμβασης ή έστω πειθαρχικού ελέγχου, καθώς ο ιατρός Χρήστος Ρέσσος απεβίωσε στις 28 Αυγούστου του 2012.



Πελάτες της 'Metron Security Service', από τον ιδιωτικό τομέα, ήταν/είναι οι ακόλουθοι:
- Η αλυσίδα ταχυφαγείων Everest
- Η εταιρεία πώλησης ηλιακών θερμοσιφώνων Fyrogenis
- Τα κέντρα διασκέδασης Βαρελάδικο & Pounta Beach στην Πάρο
- Η εταιρεία εμπορίας καινούργιων και μεταχειρισμένων οχημάτων Poulis Auto Center
- Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης & ο Αθλητικός Όμιλος Ιωνικού Νικαίας
- Η εταιρεία παραγωγής και διακίνησης συσσωρευτών μολύβδου οχημάτων Ι. ΧΟΥΜΑΣ Α.Ε.Β.Ε.
- Η εταιρεία κατασκευής και πώλησης συνθετικών κουφωμάτων OSCAR O.E.


Ας επιστρέψουμε στα 'κατορθώματα' της 'Metron Security Service'. Όντας μία από τις λιγότερο γνωστές/δημοφιλείς εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελάχιστα άτομα είχαν διερευνήσει την ενασχόληση της ηγετικής της ομάδας στο Διαδίκτυο. Δηλαδή την ανάρτηση νεοναζιστικών απόψεων και άρθρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και τη διασύνδεση τόσο με στελέχη όσο και με απλά μέλη της Χρυσής Αυγής. Έως ότου τα καθίκια δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και απήντησαν μέσω του Twitter σε έτερο χρήστη που επιδοκίμαζε την υγιή αντίδραση των Ελλήνων εμπόρων της Λαϊκής Αγοράς Μεσολογγίου απέναντι στη νταβατζίδικη αντιποίηση Αρχής/επιτόπιο έλεγχο των Χρυσαυγητών. Ιδού τί έγραψαν οι 'ιδιωτικοί μπράβοι' της 'Metron Security Service':
'ΑΠΛΑ ΓΑΜΑΜΕ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΒΡΟΜΟΚΩΛΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ'


Προσέξτε την ορολογία και το ύφος. Πανομοιότυπα με την αντίστοιχη ορολογία και το ύφος της Χρυσής Αυγής. Επειδή όμως μία μόνο φράση δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα και κατηγοριοποίηση ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης, ορισμένοι χρήστες είχαν την πρόνοια να εξετάσουν το σύνολο των αναρτήσεων της 'Metron Security Service' καθώς και τους followers-friends. Άμεσα επιβεβαιώθηκε η απέχθεια των νεοναζί μπράβων απέναντι σε οποιονδήποτε Έλληνα δεν υιοθετούσε την αρρωστημένη νοοτροπία της Χρυσής Αυγής. Η 'λογική-σύνθημα' της συμμορίας της Χρυσής Αυγής: 'Εναντίον όλων'





Έπειτα της αρνητικής δημοσιότητας που έλαβε στο διαδίκτυο η συμπόρευση με τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου της Χρυσής Αυγής, ο επίσημος ιστότοπος της 'Metron Security Service' έπαψε να υφίσταται (http://www.metronsecurity.gr/). Επίσης κατήργησαν τον προσωπικό τους λογαριασμό στο Twitter και το Facebook, ενώ 'κλείδωσαν' και το ιστολόγιο http://www.metronsecurity.com/ (όπου πλέον επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον σε προσκεκλημένους αναγνώστες). Προφανώς τα θρασύδειλα υποκείμενα της νεοναζιστικής συμμορίας δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν την κοινή γνώμη. Εξ ου και εξειδικεύονται σε ψευδο-ιδεολογικές τοποθετήσεις εκ του ασφαλούς και μαφιόζικα χτυπήματα υπό την κάλυψη του σκοταδιού. Τώρα πια υπάρχει μόνο το προφίλ της 'Metron Security Service' στον ιστότοπο του 'Χρυσού Οδηγού' (http://www.xo.gr/profile/profile-906642106/el/). Τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης του Στυλιανού Μπατζάκα έχουν ως εξής: Βερανζέρου 22, 104 32 - Αθήνα, τηλέφωνο 2111827190 / fax 2114011498.





Ευχαριστούμε το ιστολόγιο 'ΠαραλληλοΓράφος' (http://parallhlografos.wordpress.com/2012/09/13/metronsecurity/) που επέστησε την προσοχή μας στο σκάνδαλο με τη νεοναζιστική/χρυσαυγήτικη εταιρεία 'Metron Security Service' και απετέλεσε το έναυσμα για το συνεχιζόμενο αφιέρωμα εκ μέρους μας.