Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ

Ο θάνατος του επίορκου Αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, Νικόλαου Ντερτιλή, ο οποίος απετέλεσε πρωταγωνιστική φυσιογνωμία της εθνοπροδοτικής Χούντας των Συνταγματαρχών (1967-1974), στάθηκε αφορμή να εκδηλώσουν δημόσια τα αντιδημοκρατικά τους αισθήματα διάφορα κατακάθια του πολιτικού & θρησκευτικού βίου της Ελλάδας.


Υπενθυμίζεται ότι επί Δικτατορίας ξεκίνησε να συσσωρεύει μαζικά η Ελλάδα δημόσιο/εξωτερικό χρέος ενώ η αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού & των Σωμάτων Ασφαλείας - απόρροια της ιδεολογικής 'κάθαρσης' και της άκρατης ευνοιοκρατίας/διαπλοκής - οδήγησε στην τραγωδία του Κυπριακού. Το καθεστώς των ανίκανων και αμόρφωτων Συνταγματαρχών προκάλεσε τη διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας και επέτρεψε στην Τουρκία να καταλάβει τη Βόρεια Κύπρο.


Κατά καιρούς, διάφοροι εξίσου ψυχικά ασθενείς οπαδοί της διαβόητης Επταετίας επιμένουν να αναφέρονται στα 'οφέλη' του καθεστώτος καταναγκασμού και εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών. Επικεντρώνονται στην χαμηλή ανεργία και στα δημόσια έργα. Επειδή όμως είναι απλοί προπαγανδιστές και τα παιδαριώδη επιχειρήματά τους στερούνται λογικής/αλήθειας, αδυνατούν να αντικρούσουν την θλιβερή πραγματικότητα φτωχοποίησης των συμπολιτών μας και ταυτόχρονης πλουσιοπάροχης διαβίωσης των 'ηγετών' της Χούντας καθώς και των υποτακτικών/δουλικών τους.


Την περίοδο 1967-1974 δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εξορίσθηκαν ή φυλακίσθηκαν εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Στην πλειονότητά τους ήταν Κομμουνιστές και Αριστεροί αλλά ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονταν και αρκετοί Κεντρώοι. Όλοι ανεξαιρέτως χαρακτηρίσθηκαν 'εχθροί του καθεστώτος' (φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε αντί του όρου 'αντιφρονούντες'). Οι διώξεις και τα βασανιστήρια δεν περιορίζονταν σε όσους στοχοποιούσαν οι εξουσιομανείς φασίστες αλλά επεκτείνονταν και σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος. Ακόμη και τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η έκδοση ενός πιστοποιητικού ή η εύρεση εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που αναλάμβαναν κρατικές εργολαβίες, ήταν αδύνατες για συγγενείς (έως 2ου βαθμού) αντιφρονούντων Ελλήνων. Ένα υπολογίσιμο λοιπόν ποσοστό των κατοίκων της Ελλάδας δεν εμφανιζόταν σε επίσημα έγγραφα και στατιστικά στοιχεία. Αδήλωτοι άνεργοι που πάσχιζαν καθημερινά να επιβιώσουν.


Ως προς τον υπολογισμό της ανεργίας εκ μέρους των πατριδοκάπηλων που κατέλυσαν τη Δημοκρατία (και μάλιστα στην χώρα που υπήρξε η κοιτίδα της), υιοθετήθηκαν ποικίλα λογιστικά τεχνάσματα. Συγκεκριμένα δεν θεωρούντο άνεργοι όσοι πραγματοποιούσαν έστω και ένα μεροκάματο/ημερομίσθιο εβδομαδιαία. Επιπροσθέτως, τα στατιστικά δεδομένα 'διορθώνονταν' ώστε να αναδεικνύεται η επιτυχής διακυβέρνηση των Συνταγματαρχών. Η παραποίηση είχε ευρεία εφαρμογή σε ποικίλους οικονομικούς και πολιτικούς δείκτες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις δήθεν δημοσκοπήσεις που έδιναν ποσοστά αποδοχής των Δικτατόρων της τάξης του 90+%.


Οι Δικτάτορες δεν ήταν ήρωες ούτε πατριώτες. Ήταν θρασύδειλα ανθρωπάρια που υφάρπαξαν την εξουσία προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα πάθη τους για πλούτο και ισχύ. Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν είχαν την παραμικρή πιθανότητα να ανέλθουν στα ανώτατα κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας μέσω αντικειμενικής αξιολόγησης γνώσεων & ικανοτήτων, προτίμησαν να παρακάμψουν τους κανόνες και να καταλύσουν τους θεσμούς & το Πολίτευμα. Αυτοανακηρύχθηκαν σε 'υπερασπιστές της Πατρίδας' ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εθνικούς νταβατζήδες. Αλλεπάλληλα σκάνδαλα χρηματισμού και απευθείας αναθέσεων προμηθειών σε 'προστατευόμενους' της Χούντας (όπως η ανάληψη των διυλιστηρίων από Λάτση και Βαρδινογιάννη, βλ. iEfimerida, http://www.iefimerida.gr/news/46961/%C2%AB%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82).


Ένας εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου ήταν και ο Νικόλαος Ντερτιλής. Δολοφόνησε στις 18 Νοεμβρίου 1973 τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη ενώ ο άτυχος νεαρός προσπαθούσε να γλυτώσει από το αδιάκριτο ξυλοφόρτωμα που είχαν εξαπολύσει οι ασφαλίτες-αρχιβασανιστές των ΕΑΤ-ΕΣΑ (Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα της Ελληνικής Στρατιωτικής Αστυνομίας) σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μία μόλις μέρα έπειτα της αιματηρής καταστολής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο Ντερτιλής δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άοπλο πολίτη προκειμένου να επιδείξει την ευστοχία του. Κατεδικάσθη με κύριο αποδεικτικό στοιχείο την ένορκη κατάθεση του οδηγού του, Αντώνη Αγριτέλη.


Αυτό το κάθαρμα έσπευσαν να τιμήσουν σήμερα ομοϊδεάτες του εθνοπροδότες και εγκληματίες. Με πρωτοστατούντες τους ανθέλληνες νεοναζί της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και, ειδικότερα, τους βο(υ)λευτές Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και Παναγιώτη Ηλιόπουλο. Συμπαραστάτης ο επί Δικτατορίας ιερέας των Σωμάτων Ασφαλείας, νυν Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Φυσικά δεν γινόταν να απουσιάζουν εκπρόσωποι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) όπως ο Γιώργος Γεωργίου & ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.


Το 'μαύρο πρόβατο' της Ορθοδοξίας, όπως αποκαλείται ο Αμβρόσιος από τους υπολοίπους ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από πολίτες που ενθυμούνται την προφορική κατακύρωση θέσεων στα τοπικά νεκροταφεία έναντι χιλιάδων (αδήλωτων) ευρώ, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εκδημήσαντα με 'τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη' (βλ. εφημερίδα 'Έθνος', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63775383).


Το εγκώμιο του εκλιπόντος έπλεξε και ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Πρόκειται για τον εκδότη της φυλλάδας 'Ελεύθερη Ώρα' (με πρωτοσέλιδες 'αποκαλύψεις' για τον Αντίχριστο, τους εξωγήινους και την σιωνιστική συνομωσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων), ο οποίος είχε καταδικασθεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για διάφορα κακουργήματα (συμπεριλαμβανομένου του αδικήματος της οικονομικής απάτης).


Κατά τη διάρκεια της κηδείας του αμετανόητου δολοφόνου Ντερτιλή, ορισμένοι νοσταλγοί της Χούντας πυροβόλησαν στον αέρα θέλοντας να μιμηθούν την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα. Φυσικά κρυμμένοι μέσα στο πλήθος, στα πρότυπα του Ηλία Κασιδιάρη που κρυβόταν σαν αρουραίος ή κατσαρίδα για να γλυτώσει το αυτόφωρο έπειτα από την τηλεοπτική χειροδικία κατά της Λιάνας Κανέλη. Η Αστυνομία, με εμφανή καθυστέρηση, συνέλαβε έναν 22χρονο. Στην κατοχή του βρέθηκε πληθώρα από κάλυκες καθώς και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.


Εδώ ταιριάζει το λαϊκό ρητό: 'Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι'.


Ψυχοπαθείς, φανατικοί, αποτυχημένοι, απαίδευτοι, αλήτες, εγκληματίες, φασίστες, νεοναζί τίμησαν έναν φονιά. Δεν γνωρίζουμε εάν υφίσταται η μεταθανάτια χριστιανική διάκριση σε Παράδεισο και Κόλαση. Εάν όμως ισχύει, ο Νικόλαος Ντερτιλής έχει σίγουρα εξασφαλίσει μία θέση στην Κόλαση. Με τις κατάρες όλων των Ελλήνων που υπέφεραν στα χέρια της Χούντας να τον συνοδεύουν.

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η 'ΟΜΑΔΑ ΨΕΜΑΤΟΣ' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Επειδή η προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη δεν αποτελούν μονοπώλιο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' αλλά αποτελούν διαχρονικό εργαλείο των κάθε λογής απατεώνων/διεφθαρμένων/ανήθικων/εξουσιομανών/αλητών της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, θεωρούμε δημοσιογραφικά επιβεβλημένο να αφιερώσουμε την παρούσα ανάρτηση στην 'Ομάδα Αλήθειας' της Νέας Δημοκρατίας.


Η εν λόγω ανώνυμη ομάδα αυτοσυστήνεται ως 'μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα' ενώ παράλληλα διευκρινίζεται πως 'Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας' (http://www.truthteam.gr/).




Κλασική μέθοδος αποποίησης ευθυνών και παρακρατικής διασύνδεσης. Αφ'ενός η 'Ομάδα Αλήθειας' κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, όπως όλοι οι θρασύδειλοι συκοφάντες, κι αφ'ετέρου απαλλάσει τη Νέα Δημοκρατία από τυχόν συνέργεια στις αξιόποινες πράξεις που διαπράττει.


Στην πραγματικότητα η 'Ομάδα Αλήθειας' δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα δεξιό/ακροδεξιό site παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών-ψηφοφόρων. Ακολουθώντας το πρότυπο του Antinews (www.antinews.gr), στελεχώνεται από εξίσου αποτυχημένα κομματόσκυλα που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας, όντας έξωθεν/ανεπίσημα χρηματοδοτούμενα από τη Νέα Δημοκρατία.


Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ως ένα από τα δύο 'κόμματα εξουσίας' που οδήγησαν την Ελλάδα στην φτωχοποίηση και την ανυποληψία, εξακολουθεί να καταχράται χρήματα του κρατικού κορβανά για να συντηρεί τον 'κομματικό στρατό' της. Επαναλαμβάνει τις ίδιες καταστροφικές και κοινωνικά ανάλγητες επιλογές που - καθ'όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης/Δικομματισμού - καλλιέργησαν τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, την παρανομία, την αδικία.


Είτε ασχοληθούμε με τη Δημόσια Τηλεόραση, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διορίζει κομματόσκυλα ως ΠΕΘ (= Προσωπικό Ειδικών Θέσεων) με 3500 ευρώ/μηνιαίως (με τυπικό παράδειγμα την Ανθή Σαλαγκούδη), είτε με τους υπολοίπους φορείς του Δημοσίου Τομέα, όπου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Χρήστος Σταϊκούρας) διορίζουν συγγενικά τους πρόσωπα ενώ απολύουν συμβασιούχους και θέτουν σε διαθεσιμότητα μονίμους υπαλλήλους, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα πως η ανεργία 1,5 εκατομμυρίου συνανθρώπων μας και η διαβίωση του 30% του πληθυσμού κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας αποτελούν 'ασήμαντες λεπτομέρειες' για τον Αντώνη Σαμαρά και τους υποτακτικούς του.


Επιστρέφοντας στην 'Ομάδα Αλήθειας' της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώσαμε ότι το σύνολο των αναρτήσεών της αφορούν τη διαστρέβλωση των πολιτικών απόψεων της Αριστεράς. Κατανοητό, εάν λάβουμε υπ'όψην ότι ο βασικός ιδεολογικός/εκλογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας - εν τη πλήρη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ - είναι πλέον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά παράδοση στην παραποίηση της πραγματικότητας. Η προπαγάνδα ανέκαθεν αποτελούσε εργαλείο κατ'επίφαση φιλελεύθερων καθεστώτων, όπου η διατήρηση της εξουσίας (και κατ'επέκταση των προνομίων της ολιγαρχίας) βασιζόταν σε έναν συνδιασμό πελατειακού κράτους-εθνικών νταβατζήδων-επίορκων δικαστών-βίαιης καταστολής. Όποιος δεν αφομοιωνόταν στο 'σύστημα' διαφθοράς-διαπλοκής ή, τουλάχιστον, δεν υιοθετούσε μία στάση αδιαφορίας/ανοχής, μπορούσε εύκολα να περιθωριοποιηθεί-τραμπουκισθεί-διασυρθεί. Ως εκ τούτου, η προπαγάνδα ήταν η καθεστωτική αντεπίθεση στη δυσάρεστη αλήθεια.



Στις πρόσφατες εκλογές του 2012 αρχικά στοχοποιήθηκε το κόμμα των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' του Πάνου Καμμένου με στημένα 'ρεπορτάζ' στις εφημερίδες 'Δημοκρατία' και 'Παρασκευή & 13'. Έτερα έντυπα της Δεξιάς που ομοίως οφείλουν την επιβίωσή τους στην δυσανάλογα μεγάλη (αναφορικά με την χαμηλή κυκλοφορία τους) προσλαμβάνουσα κρατική διαφημιστική δαπάνη, όπως ο 'Ελεύθερος Τύπος' και η 'Άποψη', αναπαρήγαγαν εκτενώς τη λασπολογία απέναντι στον άνωθεν υποδεικνυόμενο εχθρό.



Έπειτα της μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. σε 'Καρατζαφέρη της Αριστεράς', μέσω της συμμετοχής στην τρικομματική φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση, ο μόνος υπολογίσιμος αντίπαλος δεν είναι άλλος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η διαπάλη δεν αφορά μόνο την πολιτική διακυβέρνηση αλλά, πρωτίστως, τον καταλογισμό ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα του δικομματισμού. Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο της Siemens, το σκάνδαλο της υπερκοστολόγησης των Ολυμπιακών Αγώνων, τα σκάνδαλα των στρατιωτικών εξοπλισμών, τα σκάνδαλα των εθνικών προμηθευτών/εργολάβων κλπ.


Στη λυσσαλέα απόπειρα συγκάλυψης των οικονομικοπολιτικών σκανδάλων, η Νέα Δημοκρατία έχει την αγαστή συνεργασία της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τυχαία η υιοθέτηση προτάσεων της νεοναζιστικής συμμορίας από τη Νέα Δημοκρατία (μεταναστευτικό, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, πανεπιστημιακό άσυλο) ούτε οι συνεχείς (φραστικές & φυσικές) επιθέσεις στην Αριστερά, παραβλέποντας το γεγονός ότι ουδέποτε συμμετείχε στην καταστροφική διακυβέρνηση της Ελλάδας. Το δήθεν 'αντισυστημικό' κόμμα της Χρυσής Αυγής άλλωστε τάχθηκε κατά της πρόσθετης φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών και υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, υπηρετώντας με το 'αδελφό κόμμα' της Νέας Δημοκρατίας τα συμφέροντα των απάτριδων επιχειρηματιών/ολιγαρχών.


Προκειμένου να εκτρέπεται η προσοχή της κοινής γνώμης από την ψήφιση νέων επώδυνων φοροεισπραχτικών μέτρων και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε εγχώριους και ξένους νταβατζήδες, ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας κατασκευάζει 'ειδήσεις' που εν συνεχεία διαχέονται στα ιδιωτικά (και δευτερευόντως στα δημόσια) έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά μία ανάρτηση, με ημερομηνία δημοσίευσης 22 Ιανουαρίου 2013, όπου παρουσιάζεται ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος να 'καλεί να πάρουν τα όπλα οι σύντροφοί του' (http://www.truthteam.gr/node/105). Όπως ήταν φυσικό και προσχεδιασμένο/αναμενόμενο, η 'είδηση' έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Επί της ουσίας επιχειρήθηκε η διασύνδεση μίας ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, κατά την οποία ο βουλευτής αναφερόταν στην αυθαίρετη κατασκευή του εμπορικού κέντρου The Mall Athens καθώς και στη γενικότερη δυσαρέσκεια/οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, με την 'τρομοκρατική' επίθεση στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα (συμφερόντων της εφοπλιστικής/τραπεζικής οικογενείας Λάτση).




Αυτό που ξέχασε να αναφέρει η 'Ομάδα Ψέματος' της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης και τα διάφορα 'παπαγαλάκια' που παριστάνουν τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας, είναι ότι τροποποίησε το επίμαχο βίντεο. Δηλαδή προέβη σε ψηφιακή επεξεργασία του αρχικού βίντεο, συρράφοντας τα τμήματα που επιθυμούσε και αφαιρώντας εκείνα τα κομμάτια της ομιλίας που ακύρωναν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (του να παρουσιαστεί ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως υποκινητής/ηθικός αυτουργός ανεξέλεγκτης βίας).


Απορία προκαλεί το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης της 'Ομάδας Ψέματος' της Νέας Δημοκρατίας. Ουδείς σκέφθηκε πως το αυθεντικό βίντεο θα κατέρριπτε αυτομάτως την απόπειρα κατασυκοφάντησης της Αριστεράς και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές τέτοιων εμφυλιοπολεμικών τακτικών ?   Ή μήπως το θράσος των κομματόσκυλων της Νέας Δημοκρατίας των Αντώνη Σαμαρά-Άδωνι Γεωργιάδη-Αργύρη Ντινόπουλου-Σίμου Κεδίκογλου και η εμπιστοσύνη στους φιλικά προσκείμενους επιχειρηματίες/μιντιάρχες ήταν τέτοια που στοιχημάτισαν στην μονομερή 'ενημέρωση' των Ελλήνων πολιτών-ψηφοφόρων ?


Όπως και να'χει, η σκευωρία κατέρρευσε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αυθεντικό βίντεο της ομιλίας Διαμαντόπουλου στον ιστότοπο Left.gr (http://www.left.gr/article.php?id=21783#.UP8JdgN4iGy.twitter). Σκόπιμο θα ήταν να επέμβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μιας και έχουν διαπραχθεί ποικίλα αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας, παραποίηση ψηφιακού μέσου με ενδεχόμενο δόλο). Ούτως ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων παρακρατικών μεθοδεύσεων αλλά και ποιοι είναι οι  ηθικοί αυτουργοί / εντολοδότες  τους.




Αντιλαμβάνεστε όλοι πλέον την σπουδαιότητα της εναλλακτικής (και ειδικά της διαδικτυακής) πληροφόρησης αλλά και το ανύπαρκτο ήθος των πολιτικών απατεώνων που κυβέρνησαν την Ελλάδα καθ'όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ...

Με αφορμή την επέμβαση στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, με προσωπική εντολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια και σε πλήρη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή', επανήλθε στο προσκήνιο της δημόσιας (και δη διαδικτυακής) συζήτησης η έννοια του 'νοικοκυραίου'.


Σύμφωνα με το 'Ελληνικό Λεξικό' του Τεγόπουλου-Φυτράκη (Εκδόσεις 'Αρμονία Α.Ε.' - 1993), ως νοικοκύρης ορίζεται ο 'οικοδεσπότης, ιδιοκτήτης σπιτιού, σπιτονοικοκύρης, αυτεξούσιος, κύριος, συνετός διαχειριστής, ευκατάστατος αστός ή αγρότης'.


Συγκρίνοντας την ερμηνευτική-ετυμολογική διάσταση με την καθημερινή έννοια του όρου 'νοικοκύρης', διαπιστώνουμε το τεράστιο χάσμα μεταξύ ιδεατού ορισμού και θλιβερής πραγματικότητας. Οι πολίτες-ψηφοφόροι της Ελλάδας έχουν πάψει προ πολλού να είναι ιδιοκτήτες και συνετοί διαχειριστές, πόσω δε μάλλον αυτεξούσιοι και ευκατάστατοι. Πλέον είναι νεόπτωχοι, άνεργοι, φοβισμένοι, υποταγμένοι.


Αυτοβούλως δέχθηκαν να αντικαταστήσουν αξιοπρέπεια και ελευθερία με εξευτελισμό και υποτέλεια. Αντί να επιδείξουν θάρρος - για μία έστω φορά στη μίζερη ετεροκαθοριζόμενη ζωή τους - και να αναλάβουν την ευθύνη για τις εγκληματικές πολιτικές επιλογές τους, οι κάθε λογής 'νοικοκυραίοι' κρύφθηκαν εντός της πλαστής αίσθησης σταθερότητας που τους παρέχουν οι τέσσερις τοίχοι της οικίας τους.


Ας καταρρέει η κοινωνία τριγύρω τους. Ας αυτοκτονούν καθημερινά συνάνθρωποί τους. Ας αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις αρρώστιες. Ας έχει υποθηκευτεί το μέλλον των μελλοντικών γενεών. Οι 'νοικοκυραίοι', εξαιτίας της ηλιθιότητας και της δουλικότητας των οποίων κατεδικάσθη σε εξαθλίωση και παρακμή ένας ολόκληρος πληθυσμός, παριστάνουν πως δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη.


Ίσως ελάχιστοι να το πιστεύουν κιόλας. Να αυθυποβάλλονται στην ψευδαίσθηση ότι η οικονομικοκοινωνική κρίση είναι ένας εφιάλτης. Ένα άσχημο όνειρο που νομοτελειακά θα έχει μικρή διάρκεια και θα ξεθωριάσει από την συλλογική μνήμη ενώπιον της πολυπόθητης ανάπτυξης και ευημερίας.


Οτιδήποτε προκειμένου να αιτιολογήσουν την απραξία τους και τη δειλία τους. Το χειρότερο όλων είναι ότι κατηγορούν τους υπολοίπους που διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους. Η αγωνιστικότητα και η ενεργητικότητα των γειτόνων και συναδέλφων τους διαταράσει το τρίπτυχο 'Ηρεμία, Τάξις και Ασφάλεια'. Επί της ουσίας όμως ενοχλούνται από τη δική τους απραξία και παθητικότητα.


Τα αφεντικά των δήθεν ανεξάρτητων 'νοικοκυραίων' δεν είναι άλλα από τους διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους πολιτικούς-επιχειρηματίες-μιντιάρχες-τραπεζίτες. Υποστηρικτικό ρόλο έχουν οι 'πουλημένοι' - εν αντιθέσει με τους 'στρατευμένους' - δημοσιογράφοι καθώς και οι παρακρατικοί θρασύδειλοι τραμπούκοι/ακροδεξιοί/νεοναζί. Αυτοί είναι οι νταβατζήδες και οι 'νοικοκυραίοι' είναι οι πουτάνες (από επιλογή και όχι από ανάγκη).


Δεν εκπλήσσει λοιπόν που το δικομματικό σύστημα εξουσίας, υποβοηθούμενο από την χρηματοδοτούμενη Χρυσή Αυγή και τους ολιγάρχες 'εθνικούς προμηθευτές', κατορθώνει να καταργεί κάθε εργασιακό κεκτημένο και κάθε κοινωνική πρόνοια. Η καθεστωτική προπαγάνδα είναι ελεεινή και ερασιτεχνική αλλά η αποτελεσματικότητά της εξαρτάται από την απλοϊκότητα και την χαμηλή νοημοσύνη του αποδέκτη.


Κατ'αυτόν τον τρόπο οι 'νοικοκυραίοι' δέχονται την οποιαδήποτε παράλογη και εσφαλμένη απόφαση/μεταρρύθμιση και δεν ενοχλούνται από τα επαναλαμβανόμενα ψέματα και την κατάφωρη αδικία. Αρκεί να υπάρχει 'γαλήνη'. Ακόμη και εάν η συγκεκριμένη κοινωνική ειρήνη δεν είναι τίποτα περισσότερο από κωματώδη κατάσταση ενός κοινωνικού συνόλου καταδικασμένου σε θάνατο.


Άλλωστε δεν υφίσταται λόγος για να αμφισβητήσουν τους αυτοαποκαλούμενους ηγέτες. Ο λόγος τους είναι 'άγραφος νόμος' και 'συμβόλαιο τιμής'. Άσε που τυχόν κριτική αντιμετώπιση και ορθολογική ερμηνεία των τρεχουσών πολιτικών θα απαιτούσε σκέψη και, κατ'επέκταση, ανάληψη δράσης/κινητοποίηση.


Ας κρατήσουν λοιπόν οι 'νοικοκυραίοι' την θέση τους στο κοπάδι, έως ότου έρθει η ώρα της δικής τους σφαγής. Ας μετανιώσουν στα γεράματα για τη ζωή που δεν έζησαν. Εμείς που δεν έχουμε ακόμη δέσει την αλυσίδα στο λαιμό μας θα πορευτούμε διαφορετικά. Και παρ'όλο που ο τάφος όλων μας θα είναι ομοιόμορφος, η δική μας ΖΩΗ θα έχει νόημα.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 98 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ / MEGA


Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εξασφάλισε ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, παρά το γεγονός ότι οφείλει άνω των 191 εκατομμυρίων ευρώ (βλ. εφημερίδα 'Ναυτεμπορική', http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2268520). Επιπροσθέτως, τόσο το 2010 όσο και το 2011 κατέγραψε ζημίες που ανήλθαν σε 4,5 και 21,8 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12711&subid=2&pubid=112832431). Η συνεχής πτώση της διαφημιστικής δαπάνης - μία τάση που δεν αναμένεται να μεταβληθεί στο άμεσο μέλλον - προμηνύει νέες οικονομικές απώλειες για τον Τηλέτυπο Α.Ε. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα εννεαμήνου του 2012, με αύξηση ζημιών ύψους 15,6 εκατομμυρίων ευρώ (βλ. ιστότοπο Euro2Day, http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/742087/Article.aspx).




Παρ'όλα αυτά, κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών (με επικεφαλής τις φιλο-μνημονιακές Alpha Bank-Τράπεζα Πειραιώς-Eurobank) ενέκρινε τη δανειοδότηση μίας ζημιογόνου επιχείρησης. Πρόκειται για τις ίδιες προβληματικές τράπεζες που εισέπραξαν δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής ενίσχυσης από το περιβόητο 'Πακέτο Διάσωσης των Ελληνικών Τραπεζών'. Υπενθυμίζεται ότι η 'διάσωση' επιβαρύνει το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας καθώς τα χρήματα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν ολίγοις, αλλεπάλληλες ελληνικές κυβερνήσεις (Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς) ανέλαβαν αυτοβούλως να καλύψουν το κόστος των αποτυχημένων επενδυτικών επιλογών των Διοικήσεων των ιδιωτικών (ως επί το πλείστον) ελληνικών τραπεζών. Χωρίς καν να ζητήσουν ως αντάλλαγμα την κρατικοποίησή τους.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι ωφελημένες τράπεζες εκδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μελέτες που αφ'ενός εγκωμιάζουν το Μνημόνιο κι αφ'ετέρου συστήνουν την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και προνοιακών παροχών. Άλλωστε τα ασφαλιστικά/συνταξιοδοτικά προγράμματα των τραπεζών έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ύπαρξη κοινωνικού κράτους.


Μία επίσης χαρακτηριστική λεπτομέρεια είναι ότι οι προαναφερθείσες τράπεζες αποτελούν τους βασικούς χρηματοδότες του δικομματισμού. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, επονομαζόμενα και 'κόμματα εξουσίας' λόγω της μονοπωλιακής άσκησης της διακυβέρνησης της Ελλάδας καθ'όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης, έχουν ήδη υποθηκεύσει τις μελλοντικές/υποθετικές κρατικές εκλογικές επιχορηγήσεις τους για δάνεια που έχουν συνάψει. Αξίζει να αναρωτηθείτε εάν οποιαδήποτε τράπεζα θα δάνειζε εσάς ή έτερο μέλος της οικογένειάς σας με μοναδική εγγύηση κάποια πιθανολογούμενη μελλοντική πρόσοδο...


Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ δεν υφίσταται ρευστότητα στην αγορά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαναγκάζονται σε πτώχευση. Η αυστηρότητα και η τήρηση των κανόνων εκ μέρους των τραπεζιτών εξαντλούνται στην κατάσχεση οχημάτων ή/και κατοικιών μικρο-οφειλετών καθώς και στην αυθαίρετη παρακράτηση χρημάτων από λογαριασμούς μισθοδοσίας/καταβολής συντάξεων. Μόνο η Τράπεζα Κύπρου εφαρμόζει ηπιότερη/φιλολαϊκή χρηματοπιστωτική πολιτική.


Ας επιστρέψουμε στο θέμα του Τηλέτυπου/Mega. Μόλις διεδόθη το σκάνδαλο, οι μεγαλομέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού (Ψυχάρης-Μπόμπολας-Βαρδινογιάννης) εξέδωσαν την κάτωθι παραπλανητική ανακοίνωση:
'Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δανειο ( από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ.' (βλ. MegaTV, http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=30270919)




Λίγες όμως μέρες νωρίτερα, στις 3 Ιανουαρίου 2013, ο Τηλέτυπος Α.Ε. είχε γνωστοποιήσει - όπως υποχρεούται δια νόμου - στο Χρηματιστήριο Αθηνών την σύναψη του δανείου των 98 εκατομμυρίων ευρώ. Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:
'H εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 98 εκατ. ευρώ.  Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού καθώς και για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας.' (βλ. Χρηματιστήριο Αθηνών, http://www.ase.gr/content/gr/announcements/companiespress/press.asp?press_id=161911)




Όπως λέει η λαϊκή ρήση: 'Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια'. Μην μπορώντας νομικά να ανακαλέσουν το προαναφερθέν Δελτίο Τύπου, ο Τηλέτυπος Α.Ε. εξέδωσε συμπληρωματική ανακοίνωση όπου αναλώνεται σε λογιστικές λεπτομέρειες σε μία απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει το προφίλ της σοβαρής και υπεύθυνης εταιρείας. Το κείμενο έχει ως εξής:
'Επί της από 3 Ιανουαρίου 2013 ανακοινώσεως της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. διευκρινίζεται ότι εκ των 98 εκατ. ευρώ  μόνο τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν αύξηση του δανεισμού, τα υπόλοιπα   88 εκατ. ευρώ αφορούν αναχρηματοδότηση του προϋφιστάμενου ισόποσου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας.  Μετά τη παρακράτηση των προμηθειών το εκταμιευθέν ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ έχει ήδη αχθεί σε εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας προς προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις.  Για το δάνειο παρασχέθηκαν εξασφαλίσεις επί περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας η αξία των οποίων υπερβαίνει το ύψος των 140 εκατ. ευρώ.' (βλ. Χρηματιστήριο Αθηνών, http://www.ase.gr/content/gr/announcements/companiespress/press.asp?press_id=162008)




Δηλαδή από τα 98 εκατομμύρια που ενέκρινε ως δάνειο η κοινοπραξία πέντε Τραπεζών, τα 88 θα παρακρατηθούν εξαρχής για προηγούμενες οφειλές του Mega, 1,5 εκατομμύριο είναι προμήθεια/έξοδα έκδοσης δανείου και μόλις 8,5 εκατομμύρια ευρώ θα καταλήξουν (ρευστό/μετρητά) στα ταμεία του Τηλέτυπου Α.Ε.


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ MEGA ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ 98 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Τί σχέση έχει το πώς θα τα χρησιμοποιήσει με το πόσα χρήματα εκταμιεύθηκαν από τα αποθεματικά των τραπεζών ?  Καμία απολύτως.


Στα λογιστικά βιβλία των πέντε χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καταγράφηκε η εκροή 98 εκατομμυρίων ευρώ. Είτε ο Τηλέτυπος Α.Ε. πληρώσει παλαιότερα χρέη είτε χρηματοδοτήσει τρέχοντα έξοδα, η ουσία της έγκρισης του δανείου δεν μεταβάλλεται. Μάταια προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.


Έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον όλοι πως στο 'Megaλο της προπαγάνδας κανάλι' είναι επαγγελματίες ψεύτες. Πουλημένοι (και όχι 'στρατευμένοι') δημοσιογράφοι. Διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι μέτοχοι-ιδιοκτήτες.


Το μοναδικό ερώτημα που απομένει είναι το κατά πόσο θα τους επιτρέψετε να σας θεωρούν ηλίθιους ή 'πρόβατα' και θα τους επιβραβεύετε καταναλώνοντας τα δήθεν ενημερωτικά/ψυχαγωγικά υποπροϊόντα τους.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ORIGINAL 21 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Δυστυχώς για τους θρασύδειλους νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή', ο μαζικότερος Σύνδεσμος Φιλάθλων της προσφυγομάνας ΑΕΚ τίθεται επισήμως απέναντί τους.



Η αρχική αφορμή ήταν η επίθεση στο βουλευτή της Αριστεράς Δημήτρη Στρατούλη στις 16 Δεκεμβρίου 2012 στο Ο.Α.Κ.Α., κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ-Ατρομήτου. Στην άναδρη επίθεση υπό την κάλυψη του σκοταδιού - χαρακτηριστικό γνώρισμα των Χρυσαυγητών - που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου συμμετείχαν τρεις νεοναζί εναντίον του μεσήλικα Στρατούλη. Το ίδιο κιόλας βράδυ, η Original 21 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση (http://original21.com/headlines/193):
'Για να τελειώνουμε μια και καλή μ αυτό το καρκίνωμα των φασιστών, εμείς ως ORIGINAL 21 , ως απόγονοι προσφύγων / μεταναστών και τέλος ως απλοί άνθρωποι , θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στα θρασύδειλα σκουλήκια που επιτέθηκαν στον ΑΕΚτζή Στρατούλη οτί είναι ανεπιθύμητοι και πλέον επικηρυγμένοι. Η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ περιλαμβάνει ανθρώπους χωρίς χρώμα και σύνορα. Οι μισάνθρωποι δεν χωράνε ανάμεσά μας. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και ειδικά αυτά τα σκουλήκια.

ΥΓ. Απλά να υπενθυμίσουμε στους θρασύδειλους ότι την επόμενη φορά δεν θα καταφέρουν να εξαφανιστούν τόσο γρήγορα... γι αυτό να είστε σίγουροι.
 ORIGINAL 21'



Η Χρυσή Αυγή φυσικά αρνήθηκε το περιστατικό αλλά η ηλιθιότητα των στελεχών & των μελών της απεκάλυψε την αλήθεια. Σε ηχητικό ντοκουμέντο του έγκυρου Βρετανικού Ειδησεογραφικού Δικτύου BBC (http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20838223), το οποίο κατέγραψε ο ανταποκριτής Tim Franks αφ'ότου κατόρθωσε να παρεισφρήσει σε συγκέντρωση της συμμορίας σε κάποιο από τα τοπικά μπουρδέλα της, ακούγεται ξεκάθαρα η παραδοχή της επίθεσης στο βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.




Έχοντας αυτοκαταστροφικές τάσεις και μη κατανοώντας τις συνέπειες που θα έχουν οι πράξεις τους, οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου της Χρυσής Αυγής διέπραξαν ένα ακόμη αδίκημα κατά της πολυπληθούς οικογένειας της ΑΕΚ. Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 επιτέθηκαν απρόκλητα σε μέλη της Original 21 Κορίνθου επειδή συγκέντρωναν ρούχα και τρόφιμα για άπορες οικογένειες Ελλήνων & μεταναστών καθώς και για τους κρατουμένους των Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων. Καθώς όμως οι ΑΕΚτζήδες δεν αστειεύονται, ορίστε πως εκτυλίχθηκε η συμπλοκή:
'Την τελευταία εβδομάδα μέσω δημόσιας ανακοίνωσης, ο σύνδεσμος μας (Original 21 - Παράρτημα Κορίνθου) είχε ξεκινήσει τη συλλογή ρούχων και τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών καθώς και για κρατούμενους που τα έχουν ανάγκη. Αυτό μάλλον ενόχλησε κάποιους κι έτσι την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που 5 άτομα απέθεταν τα τρόφιμα που προηγουμένως είχαν αγοράσει, 5 φασιστοειδή αποβιβάστηκαν από δύο αυτοκίνητα και κρατώντας πτυσσόμενα γκλοπς τους επιτέθηκαν.

Το τί επακολούθησε, τροφή για σκέψη…

Στην επίθεση συμμετείχε και ο βουλευτής τους Μπούκουρας, προφανώς ο "λ(οχ)αγός τους".  Τα "κομάντο" έφαγαν μεγάλη ήττα!!! Η σφαλιάρα πήγε σύννεφο...  Παρακαλούμε τους Νεοναζί Ρατσιστές που έχασαν τα δόντια τους να περάσουν από το club μας να τα παραλάβουν !  Τα βρήκαμε και τα μαζέψαμε....!

ΥΓ.1 Όποιος δεν έχει δει φασίστα να κλαίει δεν έχει δει τίποτα στην ζωή του !
ΥΓ.2 Την επόμενη φορά που θα σχεδιάζετε κάτι τέτοιο, την ώρα που τρώτε την σούπα σας με καλαμάκι, μετρήστε πόσοι είσαστε και πάρτε 50 παραπάνω για σιγουριά !

Θρασύδειλα ασπόνδυλα, βάλτε το καλά στο μυαλό σας: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !! ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΜΕ !!!'
(ΠΗΓΗ: AthensIndymedia, https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1445657)




Για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή αποπειράθηκε (μάταια) να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενη ότι ο βο(υ)λευτής Μπούκουρας και η συνοδεία του δέχθηκαν επίθεση καθ'οδόν προς τη Νομαρχία Κορίνθου. 'Ξέχασαν' μάλλον πως η Νομαρχία Κορίνθου ήταν κλειστή εκείνη τη μέρα...


Το ρεζιλίκι των Χρυσαυγητών κοινοποιήθηκε σε αθλητικά και μη blogs, ενώ ανακοίνωση συστράτευσης με την Original 21 Κορίνθου εξέδωσε η Original 21 Έβρου (διαθέσιμη στον επίσημο ιστότοπο της ΑΕΚ Original 21, http://original21.com/headlines/202).




Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ιδεολογική συμπόρευση Συνδέσμων έτερων ΠΑΕ σε Ελλάδα και Κύπρο με την πρωτοβουλία της Original 21. Ήδη οι φίλαθλοι της 'Ομόνοιας Λευκωσίας' εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση συγχαρητηρίων (http://www.trifylli.net/2013/01/03/%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-original-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85/), ενώ οι επαφές εντείνονται τόσο με την 'Θύρα 7' όσο και με την 'Θύρα 13' (δηλαδή τους οργανωμένους οπαδούς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντίστοιχα) για τη δημιουργία ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου. Υπενθυμίζεται ότι οι φίλαθλοι του Ηρακλή ήταν οι πρώτοι που συγκρούστηκαν με τα μπάσταρδα των Γερμανοτσολιάδων στις 24 Οκτωβρίου του 2012 (βλ. AthensIndymedia, https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1432450). Τέλος, ειδικής αναφοράς χρήζει το 'Navajo Club' της Παναχαϊκής, ως ο παλαιότερος αντιφασιστικός Σύνδεσμος Πατρινών Φιλάθλων, αλλά και ο 'ΠΑΟΚ 1926' που επίσης διένειμε βοήθεια σε συμπολίτες μας ανεξαρτήτως χρώματος-εθνικότητας-θρησκείας (http://www.1926.gr/articles_details.php?keyi=34284&newsid=1) .




Πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες συνειδητοποιούν πόσο αδύναμοι, δειλοί, αμόρφωτοι και αποτυχημένοι είναι οι Χρυσαυγήτες. Δίχως την παρουσία και την συνδρομή των ΜΑΤ δεν τολμούν ούτε καν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες του. Οποτεδήποτε έχει σημειωθεί συμπλοκή με αντιφασίστες, ακόμη και όταν οι Χρυσαυγήτες υπερτερούν αριθμητικά, αναγκάζονται σε άτακτη υποχώρηση με τα σημάδια από τον ξυλοδαρμό να είναι εμφανή στα πρόσωπα των νεοναζί. Μόνο για επιθέσεις σε ταλαιπωρημένους από τις κακουχίες ανθρώπους είναι ικανοί, ενώ ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις βασίζονται σε αιφνιδιασμό-εξοπλισμό-αριθμητική υπεροχή.



Μετά από αυτές τις ευχάριστες εξελίξεις, αναμένεται η επίσημη μετονομασία της ανθελληνικής συμμορίας των νοσταλγών του Αδόλφου Χίτλερ σε 'Χρυσή Πορδή'. Πιστή στο παράδειγμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος κρυβόταν σαν αρουραίος ή κατσαρίδα προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωρο τον Ιούνιο του 2012, η 'Χρυσή Πορδή' θα υιοθετήσει το διπλανό σύμβολο για τις εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητές της.

Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε Χρυσές χεσμένες Κοτούλες...

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΡΥΠΤΟ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ


Ο Στέφανος Κασιμάτης αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση κρυπτο-φασίστα δημοσιογράφου. Κανονικά τέτοια υποκείμενα απασχολούνται σε λαϊκίστικα (έντυπα ή ηλεκτρονικά) ΜΜΕ της άκρας Δεξιάς, όπως η φυλλάδα 'Δημοκρατία' και ο τηλεοπτικός σταθμός Extra 3. Δηλαδή δεν κατορθώνουν να ενταχθούν σε ΜΜΕ ευρείας απήχησης και, κατά συνέπεια, το δηλητήριό τους διαχέεται μόνο σε ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού.



Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του Στέφανου Κασιμάτη. Εργάζεται στον Όμιλο Αλαφούζου και, ειδικότερα, στην εφημερίδα 'Καθημερινή'.Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στην φιλομνημονιακή στάση  του 'Σκάι' και της 'Καθημερινής'. Μόνον ο τηλεοπτικός σταθμός 'Mega' δύναται να ανταγωνιστεί τα προαναφερθέντα ΜΜΕ σε παραπληροφόρηση και επίδειξη υποτέλειας/διαπλοκής. Επιπροσθέτως είναι κοινή παραδοχή πως τα καθεστωτικά ΜΜΕ της 'πουλημένης' δημοσιογραφίας  εξακολουθούν να σημειώνουν διόλου ευκαταφρόνητες κυκλοφορίες και τηλεθέαση.


Οι Έλληνες πολίτες/ψηφοφόροι φαίνεται πως έχουν εθιστεί στο ψέμα και την προπαγάνδα, έπειτα τεσσάρων δεκαετιών δικομματισμού/πελατειακού κράτους, και δυσκολεύονται να ανακτήσουν την ελευθερία σκέψης τους καθώς και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον της Πατρίδας. Το πρότυπο άκρατου καταναλωτισμού και παιδευτικής ένδειας, που προάγει το ατομικό εις βάρος του συλλογικού συμφέροντος, έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει πάντα ελπίδα, κυρίως στη διάδοση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών που συμβάλλουν στην εναλλακτική πληροφόρηση.


Ας επιστρέψουμε στον ΄συνάδελφο' Στέφανο Κασιμάτη. Έχουμε ξεχωρίσει τρία άρθρα του που σκιαγραφούν πλήρως την αρρωστημένη νοοτροπία του.


Το πρώτο φέρει τίτλο 'Τι απέγινε η προστασία του πολίτη;' και ημερομηνία δημοσίευσης 14/02/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/02/2012_472462). Με αφορμή το προηγηθέν πανελλαδικό συλλαλητήριο της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2012 έξω από το Κοινοβούλιο, ο κρυπτο-φασίστας αναφέρει - μεταξύ άλλων - τα ακόλουθα:


'Αυτό που έζησε η Αθήνα προχθές τη νύχτα είναι απότοκο δύο ανωμαλιών της πολιτικής κουλτούρας της μεταπολίτευσης, οι οποίες εξελίχθηκαν συγχρόνως. Κατ’ αρχάς, της ηθικής υπεροχής που επέβαλε η Αριστερά, σταδιακά και επίμονα, ώσπου η επικράτηση των αξιών, της ιδεολογίας και της μυθολογίας της να αναγνωρίζεται σήμερα ως κανονικότητα ... Η δεύτερη ανωμαλία είναι η συνυφασμένη με τον πελατειασμό ανομία, που έχει μολύνει πλέον όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής και εξαπλώθηκε ταυτοχρόνως με την ενοχοποίηση της μηδενικής ανοχής ως «ανάλγητης δεξιάς καταστολής» ... Στη δική μας περίπτωση, όπου η πολιτική θεολογία της Αριστεράς δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, η δε δημοκρατία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων που εξασφαλίζουν την έννομη τάξη, δεν χρειάστηκε ορμαθός μαρτύρων: ένας ήταν αρκετός. Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου το 2008, και μάλιστα σε συνδυασμό με μία κυβέρνηση η οποία έσπευσε τότε να παραδώσει ευθέως στους αναρχικούς της αλήτικης Αριστεράς το νόμιμο δικαίωμα του κράτους στην άσκηση βίας, ήταν η βόμβα. Εκτοτε, ζούμε τις κατά καιρούς εκρήξεις της. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς πώς η Αθήνα αφέθηκε προχθές τη νύχτα στο έλεος δύο χιλιάδων επικίνδυνων αλητών. Είναι το λογικό επακόλουθο, όταν θεωρείται αδιανόητο ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον ενός αναρχικού που του επιτίθεται με το όπλο της φωτιάς, όταν δεν επιτρέπεται στην αστυνομία να αντιμετωπίσει με πλαστικές σφαίρες ή αντλίες νερού αναρχικούς που πετροβολούν πυροσβεστικά οχήματα. Απλώς περιμένω να δω πότε θα σημειωθούν τέτοιου είδους επιθέσεις και σε ασθενοφόρα. Γιατί θεωρώ βέβαιο ότι, αργά ή γρήγορα, θα συμβεί και αυτό, από τη στιγμή που ως κοινωνία έχουμε συμφωνήσει στην πράξη ότι η ζωή ενός εφήβου ο οποίος συχνάζει στα Εξάρχεια και εκτονώνεται προκαλώντας τους αστυνομικούς εν τέλει αξίζει περισσότερο από τις ζωές τριών τραπεζικών υπαλλήλων (η μία ήταν έγκυος γυναίκα), οι οποίοι τολμούν να εργάζονται σε μια ημέρα που η Αριστερά έχει επιβάλει με το στανιό το «δικαίωμα» της απεργίας σε όλους. Θα καεί ξανά και ξανά η Αθήνα, όσο το «δικαίωμα» αλητών του κοινού ποινικού δικαίου στην καταστροφική βία, που ασκείται στο όνομα της «ιερής» ιδιότητας του αντιεξουσιαστή, υπερτερεί τοις πράγμασι του δικαιώματος όλων των άλλων στην προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας τους.'



Το δεύτερο φέρει τίτλο 'Χρυσή Αυγή και οριζόντιες περικοπές' και ημερομηνία δημοσίευσης 12/09/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_12/09/2012_495203). Ο κρυπτο-φασίστας προτείνει την εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, αιτιολογώντας την ύπαρξη 'πολιτών δύο κατηγοριών' ως εξής:


'Τόσο η «Καθημερινή» στο κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας όσο και πολλοί αρθρογράφοι της έχουν υποστηρίξει επωνύμως τη θέση ότι από τις περικοπές ειδικών μισθολογίων θα έπρεπε να εξαιρεθούν τα Σώματα Ασφαλείας. Οι λόγοι, που έχουν κατά καιρούς εκτεθεί στις στήλες της εφημερίδας, είναι προφανείς σε μια χώρα με αισθητό το πρόβλημα εσωτερικής ασφαλείας και περιττεύει να επαναληφθούν εδώ. Τώρα όμως εμφανίζεται και ένας ακόμη: η υποκατάσταση του ρόλου της Αστυνομίας από τα γνωστά «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ... Για όλους αυτούς τους λόγους, η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ως πολιτικού φαινομένου είναι και θέμα οικονομικής πολιτικής. Η συντήρηση του περιττού κράτους -δηλαδή, άχρηστων υπαλλήλων που μετατάσσονται αντί να απολύονται- εις βάρος του αναγκαίου και απαραίτητου κράτους επιβάλλει αδιακρίτως τις οριζόντιες περικοπές και, εντέλει, αποβαίνει επιζήμια για τη Δημοκρατία ... Από εκεί και πέρα, βέβαια, η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής είναι αποτέλεσμα και της απουσίας ενός νόμου περί πολιτικών κομμάτων. Γιατί, δηλαδή, μας σοκάρει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος χλευάζει το δημοκρατικό πολίτευμα από τις Θερμοπύλες, όταν η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα της δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα; Ειλικρινά, δεν βλέπω σε τι διαφέρει, επί της ουσίας, ένα φασιστικό κόμμα που αναλαμβάνει αυθαιρέτως αστυνομικά καθήκοντα στα πανηγύρια από ένα λενινιστικό που εμποδίζει την είσοδο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας - και τα δύο περιφρονούν εξίσου τη νομιμότητα.'



Το τρίτο φέρει τίτλο 'Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία' και ημερομηνία δημοσίευσης 16/09/2012 (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/09/2012_495776). Ο κρυπτο-φασίστας δράττεται της ευκαιρίας λόγω της εισόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' στο Κοινοβούλιο και επιτίθεται στην Αριστερά και τον Κομμουνισμό. Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός καθώς η αναφορά στην Χρυσή Αυγή περιορίζεται σε δύο προτάσεις και όλο το υπόλοιπο κείμενο αναλώνεται στην στοχοποίηση του πραγματικού αντιπάλου της φιλο-μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, ήτοι την Αριστερά και (δευτερευόντως) το ΚΚΕ. Διαβάστε λοιπόν αυτό που 'ξέρασε' ο Στέφανος Κασιμάτης:


'Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.  Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της Αριστεράς από οιονδήποτε αυτόκλητο φορέα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σύνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το προσέχουμε. Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας.'


Ας ανακεφαλαιώσουμε.


Ο Στέφανος Κασιμάτης επιθυμεί η Αστυνομία να χρησιμοποιεί όπλα, πλαστικές σφαίρες και αντλίες νερού εναντίον διαδηλωτών! Ο Στέφανος Κασιμάτης θεωρεί ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος - το παιδί που δολοφόνησε ο Κορκονέας - σύχναζε στα Εξάρχεια και προκαλούσε τους αστυνομικούς! Ο Στέφανος Κασιμάτης ευχαριστεί την Χρυσή Αυγή επειδή η εκλογική της νίκη μας προσφέρει την ευκαιρία να θέσουμε τέλος στην ανομία της Αριστεράς!


Μάλλον κάναμε λάθος. Ο Στέφανος Κασιμάτης δεν είναι κρυπτο-φασίστας. Είναι ξεδιάντροπα δηλωμένος φασίστας και ψυχασθενής. Απόδειξη ότι ορισμένες φορές η μόρφωση δεν συμβαδίζει με παιδεία (δηλαδή ευρύτερη ανατροφή και καλλιέργεια που αντικατοπτρίζονται σε αξίες και ιδανικά).