Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ANTENNA GROUP SUCKS !

Ο τίτλος αποτελεί παράφραση της αγαπημένης ατάκας του Θοδωρή Κυριακού, υιού του ιδρυτή του Ομίλου ANT1 Μίνωα Κυριακού. Ο Θοδωρής Κυριακού, βαδίζοντας στην σκιά του επιτυχημένου (επαγγελματικά) πατέρα του, αρέσκεται να αναρτά στο Twitter αφ'ενός ψευδο-φιλοσοφικά αποφθέγματα κι αφ'ετέρου φωτογραφίες από τα πολυτελή ταξίδια του στο εξωτερικό. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που αισθάνεται την ανάγκη να διαφημίσει τα μιντιακά προϊόντα του Ομίλου ΑΝΤ1 ή να διαψεύσει εμμέσως τις φήμες περί προβληματικών σχέσεων μεταξύ των στελεχών του, ο Θοδωρής Κυριακού συνοδεύει τα διαδικτυακά σχόλιά του με την φράση 'Antenna Group Rocks'.




Προφανώς ισχύει το λαϊκό ρητό 'Εάν δεν παινέψεις το σπίτι σου (εν προκειμένω, την επιχείρησή σου) πέφτει και σε πλακώνει'. Εντούτοις δεν γίνεται να παραβλέψουμε την πραγματικότητα. Ο Όμιλος ΑΝΤ1 καταρρέει. Πέραν των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων - κοινό χαρακτηριστικό των ιδιωτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα της Τρόικας και του Μνημονίου, όπου η μειωμένη κρατική διαφημιστική δαπάνη δεν δύναται πλέον να συντηρεί τους μηχανισμούς προπαγάνδας των εθνικών νταβατζήδων - η απήχησή του στην κοινή γνώμη βρίσκεται στο ναδίρ.


Οι ευθύνες φυσικά βαρύνουν πρωτίστως τη Διοίκηση του Ομίλου ΑΝΤ1 και, δευτερευόντως, τα ακριβοπληρωμένα μεγαλο-στελέχη. Οι αλλεπάλληλες αποτυχημένες επιλογές - τόσο ως προς το πρόγραμμα όσο και ως προς την στελέχωση των ενημερωτικών/ψυχαγωγικών εκπομπών - αντικατοπτρίζουν την ανικανότητα των ιθυνόντων.


Δεν θα αισθανόμασταν ουδεμία ανάγκη να ασχοληθούμε με το εν λόγω ζήτημα, εάν το κόστος των επιπόλαιων και λανθασμένων επιλογών επιμεριζόταν στα προβεβλημένα στελέχη και τους ιεραρχικά ανωτέρους τους (ήτοι την οικογένεια Κυριακού). Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά στο δήθεν αξιοκρατικό ιδιωτικό τομέα, οι ζημίες μεταφράζονται σε απολύσεις τεχνικών-δημοσιογράφων-διοικητικών. Επειδή όμως οι μισθοί των απλών υπαλλήλων δεν συγκρίνονται με τις αμοιβές και τα πολυετή συμβόλαια που απολαμβάνουν οι υπερτιμημένες 'φίρμες', ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού πλήττει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Το ουσιαστικότερο όμως είναι ότι 'τιμωρούνται' άτομα που δεν είχαν την παραμικρή επιρροή στο γενικότερο σχεδιασμό και ουδέποτε αμέλησαν τα καθήκοντά τους. Πρόκειται περί 'επαγγελματικού κανιβαλισμού' και κατάφωρης αδικίας.




Δεδομένου ότι ο ΑΝΤ1 ήταν το αντίπαλο δέος του Mega για δεκαετίες, με τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας να εγκαινιάζουν την εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, η κατάπτωση λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Επίσης επεκτείνεται και στις μη τηλεοπτικές δραστηριότητες του Ομίλου ΑΝΤ1 (κυρίως στο ραδιόφωνο και τις έντυπες εκδόσεις).


Ο Όμιλος ΑΝΤ1 προσπάθησε να προσεταιριστεί το τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό/αναγνωστικό κοινό της λεγόμενης 'Λαϊκής Δεξιάς'. Συνδιάζοντας την ενημέρωση με το κουτσομπολιό, απετέλεσε ένα ποιοτικότερο Star Channel. Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε το ALTER κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, έως ότου η προσέλκυση  ηχηρών ονομάτων / έμπειρων επαγγελματιών  (Αγγελική Νικολούλη, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Τράγκας κλπ) ενίσχυσε τον ειδησεογραφικό/δημοσιογραφικό τομέα.


Ο διάχυτος λαϊκισμός του Ομίλου ΑΝΤ1 δεν του επέτρεψε ποτέ να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις το 'Megaλο της προπαγάνδας Κανάλι'. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι απολάμβανε σταθερά τη δεύτερη θέση στους πίνακες τηλεθέασης και τις καταστάσεις (κρατικών και μη) διαφημιστικών εσόδων, έχοντας μονοψήφια διαφορά από τον Τηλέτυπο και διψήφια 'απόσταση ασφαλείας' από τους υπoλοίπους. Στο ραδιόφωνο πάντως ουδέποτε απέκτησε ευρύ κοινό, ο δε εκδοτικός του οίκος (με την επωνυμία 'Δάφνη Επικοινωνίες', http://www.daphne.gr/) ταυτίστηκε με περιοδικά αστρολογίας και κουτσομπολιού.




Η κατρακύλα ξεκίνησε το 2005 και σταδιακά εντάθηκε. Συνεχείς εναλλαγές προσώπων στην πρωινή ζώνη (Ελεονώρα Μελέτη, Δέσποινα Καμπούρη & Γιώργος Λιανός, Νίκος Μουτσινάς & Κατερίνα Ζαρίφη, Χρήστος Φερεντίνος & Σίσσυ Χρηστίδου) και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (Έλλη Στάη, Νίκος Ευαγγελάτος, Μαρία Χούκλη) κατέστησαν αδύνατη τη δημιουργία ενός σταθερού τηλεοπτικού προφίλ. Η απουσία παιδικής πρωινής ζώνης τα Σαββατοκύριακα και η κατάργηση των ξένων σειρών (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όπου και πάλι η μετάδοση ήταν αποσπασματική) έστρεψαν μέρος του νεανικού κοινού στο Star Channel και το ALTER. Η μη ανανέωση της ταινιοθήκης με αξιόλογες κινηματογραφικές παραγωγές και η προτίμηση σε ελληνικές σειρές κακής ποιότητας και επαναλαμβανόμενου σεναρίου (Λόλα, Είναι Στιγμές, Το αμάρτημα της μητρός μου κλπ) ολοκλήρωσαν την αποδόμηση του πάλαι ποτέ κραταιού τηλεοπτικού σταθμού. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ANT1 Radio, λόγω συρρίκνωσης του προσωπικού, τροποποιήθηκε και η αλλοίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα του οδήγησε στην οριστική μετατροπή του σε μουσικό ραδιόφωνο υπό τον τίτλο 'Easy 97.2' (http://easy972.gr/). Όσον αφορά τη 'Δάφνη Επικοινωνίες', απέκτησε τα 'δικαιώματα' των περιοδικών του πτωχευμένου Πέτρου Κωστόπουλου, σε μία εποχή που το lifestyle δεν είναι απλά σε κώμα αλλά νεκρό, θαμμένο και ξεχασμένο.




Την ίδια ώρα που ο Όμιλος ΑΝΤ1 απολύει τους φιλότιμους εργαζομένους των επιμέρους τμημάτων του, ο Θοδωρής Κυριακού εξαγγέλει επιχειρηματικές κινήσεις στα Βαλκάνια, με την αγορά ή συμμετοχή σε τηλεοπτικούς σταθμούς αξιοθρήνητης ποιότητας και γελοίας τηλεθέασης. Το ρεζιλίκι θυμίζει τις εποχές της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 'Λόλα', όταν στους διαδρόμους του Mega τραγουδούσαν το δίστιχο 'Λόλα-Λόλα, ο ΑΝΤ1 κατήντησε του Mega η ψώλα' (την ίδια περίοδο ο Τηλέτυπος εξέδωσε ανακοίνωση/spot όπου ευχαριστούσε τους Έλληνες τηλεθεατές για την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους, με την μεγαλύτερη διαφορά από τον μη κατονομαζόμενο 2ο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης).


Αξίζει να αναφερθεί πως, παρά τη διογκούμενη κατακραυγή κατά του Mega (συμφερόντων Μπόμπολα-Ψυχάρη-Βαρδινογιάννη) εξαιτίας της φιλο-μνημονιακής αντιλαϊκής στάσης του, ο Όμιλος ΑΝΤ1 δεν θεωρείται αξιόπιστη εναλλακτική πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης. Κατά συνέπεια το κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων κατατάσσεται τρίτο, έπειτα των αντίστοιχων του Mega και του Alpha (βλ. 'Εφημερίδα των Συντακτών', http://www.efsyn.gr/?p=6129).



Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι ο Θοδωρής Κυριακού δεν είναι άξιος διάδοχος του πατέρα του και αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμη και στο σχετικά απλό έργο της διαχείρισης ενός πολυσχιδούς μιντιακού ομίλου. Γνωρίζοντας τα προβλήματα υγείας και την προχωρημένη ηλικία του Μίνωα Κυριακού αλλά και τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του για καταπάτηση δημόσιας έκτασης (βλ. Left.gr, http://left.gr/news/kaloi-kai-kakoi-katalipsies) και αυθαίρετες κατασκευές στη βίλα του (βλ. εφημερίδα 'Καθημερινή', http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/02/2010_391328), καθίσταται σαφές πως τα προβλήματα για τον Όμιλο ΑΝΤ1 υπό την παρούσα διοίκηση θα ενταθούν. Ήδη οι εναπομείνασες διαφημιστικές εταιρείες αποτρέπουν τους (λιγοστούς έστω) πελάτες τους από το να διαφημιστούν στο κανάλι του Αμαρουσίου, ενώ και οι επαγγελματίες του μιντιακού χώρου αποφεύγουν το Antenna Group (http://www.antennagroup.gr/www/default.aspx) ως επιλογή ύστατης ανάγκης.




Κατά τ'άλλα ο Όμιλος ΑΝΤ1 διαθέτει και 'Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών' (http://spoudes-mme.antenna.gr/school/), απ'όπου έχουν αποφοιτήσει όλα τα 'ταλέντα' της σύγχρονης δημοσιογραφίας όπως η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η Ελεονώρα Μελέτη (πριν τον απόλυτο ξεπεσμό της σε 'διακοσμητικό φυτό' του Star Channel). Μάλιστα υπόσχεται και θέσεις εργασίας σε 5 αριστούχους (μάλλον προς αντικατάσταση των δεκάδων απολυμένων) !  Εμπόριο ελπίδας σε άνεργους νέους με ταυτόχρονη 'κονόμα' από τα δίδακτρα! Ο ορισμός της ξεφτίλας-απάτης.




Τελικά ο Όμιλος ΑΝΤ1 έχει χρήματα μόνο για τον 'Μάικ τον Φασολάκη' και την εκπομπή-παρωδία 'Με Αγάπη'. Αμφότερα αποτελούν πονήματα της νεωτέρας κατά 3-4 δεκαετίες δεύτερης συζύγου του Μίνωα Κυριακού, κας Μαρί Κωνσταντάτου-Κυριακού. Όπως έγραφε ειρωνικά ένα πανό σε μία από τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των απολυμένων του Ομίλου ΑΝΤ1, 'Η οικογένεια του Ant1 ΜΕ ΑΓΑΠΗ τρώει τα παιδιά της'.


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο 'ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ' ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που ως Υπουργός Υγείας δρομολόγησε την πλήρη υποβάθμιση του ήδη προβληματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας της Ελλάδος. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις προβλέψεις/επιταγές του Μνημονίου, ο Συνταγματολόγος Ανδρέας Λοβέρδος:

1)  Ίδρυσε τον ΕΟΠΠΥ (= Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index), συνενώνοντας τα πλεονασματικά με τα ελλειμματικά Ασφαλιστικά Ταμεία και γενικοποιώντας/κοινωνικοποιώντας τις ζημίες.

2)  Εισήγαγε την ανεξέλεγκτη χρήση των γενοσήμων φαρμάκων (= φθηνότερων/αντίγραφων φαρμακευτικών σκευασμάτων που δεν έχουν υποβληθεί σε επαρκείς/μακροχρόνιες εργαστηριακές δοκιμές και προορίζονται πρωτίστως για τις υπανάπτυκτες χώρες του λεγόμενου 'Τρίτου Κόσμου').

3)  Προανήγγειλε τη διοικητική ενοποίηση των Δημοσίων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, δίχως ουδεμία πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαραίτητου νοσηλευτικού-διοικητικού-ιατρικού προσωπικού (δεδομένων των υποχρεωτικών συνταξιοδοτήσεων λόγω ορίου ηλικίας αλλά και της μετανάστευσης του πιο εξειδικευμένου προσωπικού προς Δυτική Ευρώπη και Αυστραλία).


Φαίνεται απίστευτο αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατόρθωσε τίποτα θετικό. Αντιθέτως, αύξησε την ταλαιπωρία των ασθενών και την αγωνία των συγγενών τους. Απαξίωσε τη Δημόσια Υγεία - μία από τις θεμελιώδεις κατακτήσεις πολυετών κοινωνικών αγώνων - τόσο σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού όσο και σε επίπεδο άψυχου υλικού/εγκαταστάσεων.


Είναι γεγονός πως όντας Συνταγματολόγος, ο 'τηλεοπτικός' βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ήταν αντικειμενικά άσχετος με τον τομέα ευθύνης που του ανετέθη από τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι προσωπικές γνωριμίες - και όχι φυσικά οι ικανότητες - ήταν το κριτήριο επιλογής των μελών της κυβέρνησης του Γιώργου 'Λεφτά Υπάρχουν' Παπανδρέου. Έτερα παραδείγματα ήταν ο Υπουργός Οικονομικών (και μετέπειτα Υπουργός Περιβάλλοντος) Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Άλλωστε είναι σχετικά πρόσφατη η προκλητικότατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως 'Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Παπανδρέου, θα προκαλέσει μακελειό.' (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112805727), αναφερόμενος σε ενδεχόμενη δικαστική διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πολιτικού προστάτη/προϊσταμένου του.




Παρά την άγνοια του επιστημονικού αντικειμένου, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέμεινε στον υπουργικό θώκο και επί της μεταβατικής κυβέρνησης του διορισμένου - κι όχι εκλεγμένου - Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι ομολογουμένως εξαιρετικά απίθανο να οφείλονται οι καταστροφικές επιλογές του πρώην Υπουργού Υγείας αποκλειστικά σε άγνοια/ανικανότητα. Στατιστικά δεν αιτιολογούνται τόσες αλλεπάλληλες αποτυχίες. Τα λάθη, όταν είναι επαναλαμβανόμενα, παύουν να θεωρούνται συμπτώσεις και καταγράφονται ως ενσυνείδητες επιλογές. Εμπεριέχουν δηλαδή πρόθεση.


Οι ωφελημένοι από τα 'έργα και ημέρες' του κ. Λοβέρδου είναι αφ'ενός οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες, που βασίζονται σε 'οικονομίες κλίμακας' και παραλλαγές (ως προς την ποιότητα) του ιδίου προϊόντος αναλόγως του κράτους/αγοραστικού κοινού στο οποίο απευθύνονται, κι αφ'ετέρου οι ιδιωτικές κλινικές σε συνδιασμό με τον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης. Προωθείται, εν ολίγοις, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των οικονομικά προνομιούχων και εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Ελλάδας. Την ίδια ώρα που στην κοιτίδα του παγκόσμιου καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Πρόεδρος Barack Obama επεκτείνει το Πρόγραμμα Medicare προκειμένου να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.


Οι  ελιτίστικες / νεοφιλελεύθερες  απόψεις του Ανδρέα Λοβέρδου ταυτίζονται στην πράξη με τις απάνθρωπες θεωρίες των νεοναζί της Χρυσής Αυγής περί επιβίωσης του ισχυροτέρου και διάκρισης των συνανθρώπων μας σε πολίτες δύο κατηγοριών. Δεν εκπλήσσει λοιπόν η δημόσια τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου υπέρ της συμμορίας του Νίκου Μιχαλολιάκου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι (συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου).




Ο 'Δημοκράτης' και 'Συνταγματολόγος' Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως την 'Ελληνική Χεζμπολάχ', προσθέτοντας δε ότι είναι 'το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά μετά την Μεταπολίτευση'. Συνεχίζοντας το εγκώμιο των εθνοπροδοτών Γερμανοτσολιάδων, ο πάλαι ποτέ 'Σοσιαλιστής' Λοβέρδος εξήγησε πως 'η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβισμό πάνω σε μεγάλα προβλήματα' και κατ'επέκταση 'παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει δημοσκοπικά ποσοστά' (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=498223). Όπως ήταν αναμενόμενο, υιοθέτησε τη δήθεν 'λογική των δύο άκρων', εκφράζοντας την  προπαγανδιστική / συκοφαντική  άποψη ότι 'Όταν μιλάμε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.'. Ιδού το επίμαχο βίντεο, το οποίο φρόντισε να ανεβάσει στο YouTube ο διαδικτυακός μας φίλος Gerogriniaris (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yTg4RGTaArk#!) :




Οι απόψεις Λοβέρδου αναπαρήχθησαν με επευφημίες από το σύνολο των ακροδεξιών/νεοναζιστικών blogs και sites, ενώ προκάλεσαν οργή και αηδία σε κάθε φυσιολογικά σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη. Ανάλογη αποστροφή και θυμηδία επέφερε η όψιμη κριτική του Ανδρέα Λοβέρδου προς το Μνημόνιο και την Τρόικα. Έπειτα από τρία χρόνια φτωχοποίησης των Ελλήνων και διάλυσης του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της Ελλάδας, ο καιροσκόπος πολιτικάντης Ανδρέας Λοβέρδος αυτοχαρακτηρίστηκε αντιμνημονιακός! Αλλά ουδέποτε φημιζόταν για την σταθερότητα, την εντιμότητα και την ειλικρίνειά του. Οι συχνές μεταστροφές του Ανδρέα Λοβέρδου (ήδη από εποχής Κώστα Σημίτη) είχαν ως μοναδικό στόχο να περισώσει το πολιτικό του 'τομάρι'. Αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα πολιτικού του δικομματισμού.


Έπειτα της δριμείας κριτικής προς το πρόσωπό του, ο θρασύς και αλαζόνας Ανδρέας Λοβέρδος αντεπιτέθηκε (?!) με την ακόλουθη δήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
'Για αυτούς που σκόπιμα απο χθες διαστρεβλωνουν την τοποθέτηση μου για την Χ.A τους απαντώ: Φτάνει πια η δημαγωγία και ο φασισμός των δήθεν αριστερών. Αρκεί η συνειδητή ή ασυνείδητη συνηγορία υπέρ του παραεμπορίου, της ανασφάλειας των πολιτών και των λαθρεμπόρων των φτωχών του τρίτου κόσμου. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μόνο οι φασίστες ζητούσαν. Οι ψευτο-ασφαλίτες της σύγχρονης ψεύδο-αριστεράς δεν νομιμοποιούνται να ελέγχουν τα φρονήματα κανενός. Αλήθεια, που είναι οι τραμπούκοι -ακτιβιστές των δυόμιση ετών, επί των κυβερνήσεσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, που το έπαιζαν "αγανακτισμένος λαός"; Έχουν πια συμμαζέψει τη βία τους στην δήθεν προοπτική κάποιας εξουσίας; Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, μαθήματα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν. Πέρασα τις εξετάσεις μου στην κατάληψη του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, στις 16-17 Νοεμβρίου του 1973.' (βλ. http://www.facebook.com/andreas.loverdos.50/posts/10200358426419157)




Προσέξτε το ύφος και την ορολογία του κειμένου. Πανομοιότυπα με το ύφος και την ορολογία που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Αντί να απολογηθεί, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξετέθη περισσότερο...


Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε δύο παλαιότερες αναρτήσεις μας που σκιαγραφούν εναργέστερα το 'ήθος' του Ανδρέα Λοβέρδου. Η μεν πρώτη έχει τίτλο 'Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΙΕΡΟΔΟΥΛΩΝ' (http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/05/blog-post_18.html), ενώ η δεύτερη φέρει τον τίτλο 'Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ' (http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/06/blog-post_05.html).




Όπως εύστοχα παρατήρησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανανδρανιστάκης, 'Την Χρυσή Αυγή την έθρεψε ο Λοβέρδος' (βλ. εφημερίδα 'Αυγή', http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752641).

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ / ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΑΥΓΗ'



Η εφημερίδα 'Αυγή' (http://www.avgi.gr/StartPageAction.action), ο ραδιοφωνικός σταθμός 'Στο Κόκκινο' (http://stokokkino.gr/) και ο ιστότοπος Left.gr (http://www.left.gr/), αποτελούν τα επίσημα κομματικά ΜΜΕ της Αριστεράς. Άλλα έντυπα που πρόσκεινται ιδεολογικά στην πολιτική θεωρία του σοσιαλισμού, δίχως να ανήκουν ή να χρηματοδοτούνται/ενισχύονται έμμεσα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είναι οι εφημερίδες 'Ελευθεροτυπία', 'Εφημερίδα των Συντακτών', 'Ποντίκι', '6 Μέρες' καθώς και τα περιοδικά 'Hot Doc' & 'Unfollow'.



Στα παραπάνω έντυπα ή/και ηλεκτρονικά ΜΜΕ δημοσιεύονται αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τη διαπλοκή της επιχειρηματικής με την πολιτική ελίτ. Είτε πρόκειται για τη Λίστα Λαγκάρντ είτε για το λαθρεμπόριο πετρελαίου από την Aegean Oil του Δημήτρη Μελισσανίδη ή, παλαιότερα, για τις απευθείας αναθέσεις του ΟΠΑΠ στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη, ουδείς δύναται να αμφισβητήσει τη δημοσιογραφική/ενημερωτική χροιά των προαναφερθέντων ΜΜΕ. Εν αντιθέσει με τα  παραδοσιακά / καθεστωτικά  μιντιακά συγκροτήματα των Ψυχάρη (ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, MEGA κλπ), Μπόμπολα (ΕΘΝΟΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ, MEGA κλπ), Κουρή (ALTER, ΑΥΡΙΑΝΗ, KONTRA) και Αλαφούζου (SKAI, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κλπ), όπου το δημοσιογραφικό λειτούργημα έχει αντικατασταθεί από τις δημόσιες σχέσεις και οι ένοχες συνειδήσεις κρύβονται πίσω από την παχυλή κρατική διαφημιστική δαπάνη.




Ένα δεύτερο, εξίσου σημαντικό, χαρακτηριστικό των μη καθεστωτικών ΜΜΕ είναι η σχεδόν παντελής απουσία lifestyle 'ειδήσεων'. Δηλαδή η ενσυνείδητη άρνηση να χρησιμοποιήσουν το κουτσομπολιό ως μηχανισμό αποχαύνωσης της κοινής γνώμης. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και, δυστυχώς, της  προηγηθείσας / διαχρονικότερης  κρίσης αξιών-παιδείας, ο λαϊκισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος (όπως αποδεικνύεται από την πολιτική καριέρα 'προσωπικοτήτων' όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και από την εκλογική έκπληξη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής).


Δίπλα στους Ομίλους ΜΜΕ των γνωστών επιχειρηματιών-εθνικών νταβατζήδων, εγκαινιάσθηκαν νέες εκδοτικές προσπάθειες από φιλόδοξους μιμητές (παρόμοιας ηθικής καθίζησης). Πιο επιτυχημένη αποδείχθηκε η φυλλάδα 'Πρώτο Θέμα' του εκβιαστή (= κομιστή DVD Ζαχόπουλου) Θέμου Αναστασιάδη. Δύο ακόμη πιο παρακμιακά και ψευδο-δημοσιογραφικά έντυπα είναι η ακροδεξιά φυλλάδα 'Δημοκρατία' του Γιάννη Φιλιππάκη (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_25.html) και η 'κίτρινη' φυλλάδα 'Παραπολιτικά'. Στην μεν πρώτη αρθρογραφεί - μεταξύ άλλων τυχάρπαστων κομματόσκυλων - ο φασίστας (και συνάμα ανεπίσημος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά) Φαήλος Κρανιδιώτης που τάσσεται ανοιχτά υπέρ της συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής και αρνείται τους ηρωικούς νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τα δε 'Παραπολιτικά' ανήκουν στον άλλοτε αρθρογράφο της ΠΑΣΟΚικής εφημερίδας 'Το Καρφί' και ενίοτε πολυθεσίτη ('Πρώτο Θέμα', 'Αθήνα 9,84' επί Δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη/Νέας Δημοκρατίας κλπ) Γιάννη Κουρτάκη. Αμφότερες οι φυλλάδες πωλούν μόλις 8000-20000 φύλλα και συντηρούνται κυρίως από τη δυσανάλογα μεγάλη (αναφορικά με την χαμηλή κυκλοφορία τους) προσλαμβάνουσα κρατική διαφημιστική δαπάνη. Συμπληρωματικές / Κρυφές  πηγές χρηματοδότησης (ήτοι 'μαύρο' χρήμα) αποτελούν το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας (με προεξάρχοντες τους Σίμο Κεδίκογλου και Γιώργο Μουρούτη) καθώς και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης (μόνο για τα 'Παραπολιτικά').




Για όσους απορούν πώς δύναται η Νέα Δημοκρατία να σπαταλά πόρους εν μέσω προγράμματος γενικευμένης λιτότητας, να σας υπενθυμίσουμε αφ'ενός πως το πελατειακό κράτος επιβιώνει (βλ. την πρόσληψη Προσωπικού Ειδικών Θέσεων/ΠΕΘ - όπως η Ανθή Σαλαγκούδη - στη Δημόσια Τηλεόραση με 3500 ευρώ ανά μήνα, ενώ απολύονται δεκάδες συμβασιούχοι των 700-800 ευρώ) κι αφ'ετέρου πως η εκλογική επιχορήγηση της Νέας Δημοκρατίας, ως πρώτου σε ποσοστά κόμματος στις Εθνικές Εκλογές του 2012, ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Επανερχόμενοι στο Γιάννη Κουρτάκη και τα 'Παραπολιτικά', αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει επίσης αναλάβει την χρηματοδότηση της εφημερίδας 'Το Καρφί', έπειτα του θανάτου του Νίκου Κακαουνάκη. Η δε συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην φιλομνημονιακή τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας-ΔΗΜ.ΑΡ. προσέφερε άλλοθι για την αλλαγή πλεύσης (= ιδεολογική 'κωλοτούμπα') των δύο εντύπων, που κυριολεκτικά εν μία νυκτί μετετράπησαν από επικριτές του Αντώνη Σαμαρά/Νέας Δημοκρατίας σε υμνητές και υπέρμαχους. Πλέον οι επιθέσεις αφορούν πρωτίστως την Αριστερά και δευτερευόντως τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.


Εντούτοις ο Γιάννης Κουρτάκης αρνείται κατηγορηματικά το ρόλο του 'αχυράνθρωπου' και του 'πουλημένου'  δημοσιογράφου / εκδότη.  Επικαλούμενος την αοριστολογία ότι τα 'Παραπολιτικά' συντηρούνται από τους πολυπληθείς (?!) αναγνώστες τους, αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά ενάντια στην εφημερίδα 'Αυγή'. Μάλλον ξέχασε - λόγω πολυθεσίας - την παράπλευρη απασχόλησή του, ως Σύμβουλος Έκδοσης της δωρεάν ημερησίας εφημερίδας 'Metro' (http://www.metrogreece.gr/) του πολυσχιδή επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Στον επίσημο άλλωστε ιστότοπο της 'Metro' φιγουράρει σε σταθερή βάση η  διαφήμιση / banner  των 'Παραπολιτικών'.




Ο Γιάννης Κουρτάκης φυσικά δεν ενοχλήθηκε από την πληθώρα ανάλογων δημοσιευμάτων στο Internet, που υπογραμμίζουν το βρώμικο ρόλο του στα πλαίσια του μηχανισμού προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλεκτική του ευαισθησία εξαντλήθηκε στην εφημερίδα 'Αυγή', από την οποία απαιτεί με αγωγή την καταβολή αποζημίωσης 300 000 ευρώ και την προσωπική κράτηση ενός έτους των δύο 'συναδέλφων' του (βλ. ιστολόγιο 'Zoornalistas', http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_15.html).



Μία λεπτομέρεια, ενδεικτική του 'ήθους' του Γιάννη Κουρτάκη, είναι πως προσέλαβε ως δικηγόρο για την αγωγή κατά της 'Αυγής' το βουλευτή Μάκη Βορίδη (Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας). Ίσως γι'αυτό ζητάει 'τσεκουράτη' αποζημίωση!


Ή ενδέχεται να χρειάζεται τα χρήματα για να πληρώνει το γνωστό υπόδικο εκβιαστή Γιάννη Παπαγιάννη του blog 'Fimotro' που αρθρογραφεί τακτικά στα 'Παραπολιτικά'. Όλα τα καλόπαιδα μαζεμένα στο ίδιο 'μαγαζί'.



Ο ίδιος πάντως ο Γιάννης Κουρτάκης διεμήνυσε το εξής:
'Θα "αποκαλύψουμε" με στοιχεία ποιος "χρηματοδοτεί" την εφημερίδα Παραπολιτικά. Χθες στην Αυγή, προφανώς, αντιλαμβανόμενοι την γκάφα τους, προσπάθησαν να τα "μαζέψουν", γράφοντας ότι η εφημερίδα μας, τελικώς, "χρηματοδοτείται από τον γνωστό εφοπλιστή". Επειδή, συνεχίζουν τα αστήριχτα δημοσιεύματα τους, αύριο, θα καταλάβουν πρώτον σε ποιον ανήκει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», και δεύτερον, γιατί θα κληθούν να πληρώσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ, για τα αστήριχτα ψεύδη τους. Και, θα πληρώσουν, γιατί απλώς, εδώ δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ να φοβηθούμε, και κυρίως ΚΑΝΕΝΑ να απολογηθούμε. Δεν έχουμε ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Χρηματοδότης των "Παραπολιτικών" είναι.. οι χιλιάδες, ολοένα αυξανόμενοι αναγνώστες.'
(βλ. ιστολόγιο 'Fimotro', http://fimotro.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4191.html)




Όχι, ο Γιάννης Κουρτάκης δεν είναι φασίστας ούτε τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία για την φίμωση αντιμνημονιακών ΜΜΕ. Όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως είναι απλά συμπτώσεις...

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ !!!


Δεν το πιστεύαμε. Δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Έως ότου είδαμε τις φωτογραφίες. Και πλέον δεν μπορούσαμε να το αμφισβητήσουμε.




Επτά δεκαετίες έπειτα από τα εγκλήματα των ναζί κατακτητών εναντίον του Ελληνισμού και ολόκληρης της υφηλίου, Γερμανοί νεοναζί βεβήλωσαν εκ νέου τα Πάτρια Εδάφη. Με την παρουσία τους στην Ελλάδα και, ειδικότερα, εντός του Ναού της Δημοκρατίας. Προσκεκλημένοι των εθνοπροδοτών της ανθελληνικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ξένοι και εγχώριοι νοσταλγοί του Αδόλφου Χίτλερ αντήλλαξαν φιλοφρονήσεις και ανέπτυξαν εκατέρωθεν τις απόψεις τους για αποτελεσματικότερη διμερή συνεργασία σε θέματα προπαγάνδας και χειραγώγισης των Ελλήνων πολιτών. Απώτερος στόχος η ιδεολογική 'άλωση' της Ελλάδας και η μετατροπή της σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε 'προνομιακό' ρόλο τοπικού επιτηρητή. Η αγαστή συνεργασία Γερμανών νεοναζί με τους ντόπιους πατριδοκάπηλους/Γερμανοτσολιάδες αποτυπώθηκε σε αναμνηστικές φωτογραφίες.



Ουδείς λογικός και φιλαλήθης Έλληνας πολίτης/ψηφοφόρος θα εξακολουθούσε να υποστηρίζει τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου της Χρυσής Αυγής. Όσοι τάσσονται υπέρ της, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις της ιδεολογίας και της δράσης της, είναι αντικειμενικά εξίσου δοσίλογοι και ένοχοι Εθνικής Προδοσίας.


Όσοι γνωρίζουν Γερμανικά ή είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάποιο μεταφραστικό πρόγραμμα (όπως το Google Translator), δύνανται να ενημερωθούν για τους Γερμανούς νεοναζί/υψηλούς προσκεκλημένους της Χρυσής Αυγής από τον ιστότοπο Freies-Netz-Sued.net (http://www.freies-netz-sued.net/index.php/2013/02/06/athen-parlamentsbesuch-am-rande-des-imia-marsches/#more-15609).

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ 'ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΔΟΥΛΙΚΑ' ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΥΧΑΡΗ / ΔΟΛ

Στο 'Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη' (ΔΟΛ) εργάζονται αρκετοί πουλημένοι - κι όχι στρατευμένοι - δημοσιογράφοι. Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι ο Γιώργος Παπαχρήστου, ο Γιάννης Πρετεντέρης,  ο Παντελής Καψής και ο Δημήτρης Μητρόπουλος.


Οι προαναφερθέντες αποτελούν χρήσιμους υπηρέτες του διαπλεκόμενου μιντιάρχη-επιχειρηματία Σταύρου Ψυχάρη και αναλαμβάνουν προθύμως την κατασυκοφάντηση όποιου επαγγελματικού κλάδου ή/και πολιτικού κόμματος τους υποδείξει το αφεντικό τους, πάντα σε συνεννόηση με τους πολιτικούς κυβερνώντες-συνεταίρους του.


Το αντάλλαγμα για την παραποίηση της αλήθειας και την παραβίαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι οι αυξημένες οικονομικές απολαβές. Η έλλειψη ήθους και αξιοπρέπειας αντισταθμίζονται με μία άνετη ζωή, όπου οι κοινωνικές συναναστροφές αφορούν άτομα της ιδίας αποτυχημένης ανατροφής και παιδείας. Έτερο χαρακτηριστικό των προαναφερθέντων 'υπαλλήλων' είναι η πολυθεσία. Παρά τις περικοπές και τις απολύσεις στα ΜΜΕ, τα δουλικά του Σταύρου Ψυχάρη έχουν τη βεβαιότητα σταθερής απασχόλησης, εις βάρος των φιλότιμων συναδέλφων τους που αποτελούν πραγματικούς 'λειτουργούς της δημοσιογραφίας'.


Ας εξετάσουμε τις 'προσωπικότητες' αναλυτικά.


Γιώργος Παπαχρήστου = ο ορισμός του κρατικοδίαιτου 'κομματόσκυλου', έχοντας επανδρώσει τα Γραφεία Τύπου του Νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν', της Βιομηχανίας Ζάχαρης, των Μακεδονικών Αερογραμμών, του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και έχοντας επίσης στελεχώσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (βλ. εφημερίδα 'Αυγή', http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=704723). Πάντοτε επί ΠΑΣΟΚ και πάντοτε παράλληλα με την κύρια απασχόλησή του ως αρθρογράφου στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ'. Στον άφθονο (κατά τα φαινόμενα) ελεύθερο χρόνο του, ο Γιώργος Παπαχρήστος καταπιάνεται με την συγγραφή μυθιστορημάτων (βλ. Εκδόσεις Λιβάνη, http://www.livanis.gr/ViewAuthors.aspx?ValueId=600045). Άγνωστο παραμένει εάν η αρθρογραφία του τροφοδοτεί τα βιβλία του ή το αντίστροφο, μιας και το εν λόγω υποκείμενο ειδικεύεται σε κείμενα στοχοποίησης/διασυρμού δίχως παράθεση δεδομένων ή/και πηγών εξακρίβωσης. Η δημοσιογραφική έρευνα είναι άγνωστη φράση για τον Παπαχρήστο που εξαντλεί το ταλέντο του στην παράθεση της 'προσωπικής' του γνώμης. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει στο παρελθόν συνεργαστεί με το ραδιοφωνικό σταθμό 'Σκάι' (παρά την σύμπλευση του ιδιοκτήτη Αλαφούζου με τη Νέα Δημοκρατία) καθώς και με τον συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό Supersport, όπου παρουσίαζε επί οκτώ χρόνια την εκπομπή V.I.P. Επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (2004-2009), με τον παρασιτισμό στο Δημόσιο να έχει περιορισθεί στα 'γαλάζια' στελέχη, ο Γιώργος Παπαχρήστου αναγκάσθηκε να συμπληρώνει τον μισθό του με τακτικές εμφανίσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Στο πλευρό του τότε παρουσιαστή Αιμίλιου Λιάτσου, ο Γιώργος Παπαχρήστος σχολίαζε την πολιτική επικαιρότητα (ως ένθετο στη γενικότερη κοσμοπολίτικη θεματολογία - ήτοι ξεβράκωτες και σκυλοτραγουδιάρες - του STAR). Ευτυχώς για τον 'έγκριτο' και 'μαχητικό' δημοσιογράφο του ΔΟΛ, η προϋπηρεσία του στο περιοδικό 'Nitro' του Πέτρου Κωστόπουλου του επέτρεψε να ανταποκριθεί στις 'προδιαγραφές ποιότητας' του STAR. Πλέον εργάζεται μόνο στο ΔΟΛ και συγκεκριμένα στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ' και το ραδιοφωνικό σταθμό 'Βήμα FM' (http://www.tovima.gr/vimafm/programa/).



Γιάννης Πρετεντέρης = ο τιμητής των πάντων, ο κατέχων την απόλυτη αλήθεια. Η αλαζονεία του και η ειρωνεία του στρέφονται αποκλειστικά ενάντια στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, όπως επίσης και κατά των αντιμνημονιακών πολιτικών κομμάτων. Γόνος εύπορης οικογενείας, με σπουδές σε Γαλλία και Ελβετία (λόγω ανικανότητας να εισαχθεί σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδας μέσω πανελληνίων εξετάσεων), ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό του ΔΟΛ και του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Αρθρογραφεί στις εφημερίδες 'ΤΑ ΝΕΑ' και 'ΤΟ ΒΗΜΑ' ενώ από το 2000 παρουσιάζει την εβδομαδιαία εκπομπή πολιτικού διαλόγου/σχολιασμού 'Ανατροπή' (βλ. MegaTv, http://www.megatv.com/anatropi/default.asp?catid=18184). Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι και συγγραφέας, με το τελευταίο του πόνημα να αφορά την οξεία οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα (βλ. BibliOasi, http://www.biblioasi.gr/author_info.php?authors_id=30886). Δηλαδή ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε όσο λίγοι το δικομματισμό, το Μνημόνιο και την Τρόικα, ως 'αναγκαία κακά', ανακάλυψε έναν επιπλέον τρόπο να εμπορευθεί τη δυστυχία μας! Ένα άτομο που 'καταδικάζει τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται', εξομοιώνοντας τεχνηέντως την κυβερνητική καταστολή και τους τραμπουκισμούς των νεοναζί συμμοριτών της Χρυσής Αυγής με τις απεργίες και τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Άξιος όμως ο μισθός του! Όπως άλλωστε αποκάλυψε το μηνιαίο περιοδικό 'Unfollow', η οικογένεια (ατοµικό εισόδηµα και εταιρεία) Πρετεντέρη δήλωσε κάτι παραπάνω από 700 000 ευρώ τη διετία 2010-2011 (βλ. ιστολόγιο 'Πιτσιρίκος', http://pitsirikos.net/2012/10/mega%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B9/). Αναρωτηθείτε πόσο υψηλότερο ήταν το εισόδημα του Πρετεντέρη προ κρίσης... Κορυφαία στιγμή της καριέρας του αποτελεί η προσβολή εν έτει 2012 της μνήμης του Τάσσου Παπαδόπουλου (1934-2008), διατελέσαντα 5ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (2003-2008), εξαιτίας της άρνησης να προσυπογράψει το Σχέδιο Ανάν (βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4774888) που προέβλεπε την παγίωση της διχοτόμησης της Κύπρου ως μία ομοσπονδιακή ένωση δύο κρατικών οντοτήτων.



Παντελής Καψής = φιλόδοξος και φιλοχρήματος, αξιοποίησε πλήρως τις πολιτικές διασυνδέσεις του πατέρα του (Γιάννη Κάψη - Υπουργού του ΠΑΣΟΚ και Διευθυντή της εφημερίδας 'ΤΑΝΕΑ') προκειμένου να έχει μία ανοδική επαγγελματική εξέλιξη. Έχει διατελέσει αρθρογράφος και, μετέπειτα, Διευθυντής τόσο στο 'ΒΗΜΑ' όσο και στα 'ΝΕΑ'. Στήριξε όλες τις αποφάσεις του Σταύρου Ψυχάρη αναφορικά με τις απολύσεις δημοσιογράφων-διοικητικών-τεχνικών και την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας (βλ. την έκθεση-καταγγελία των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΟΛ, Παναγιώτη Σκουτέρη & Τάσου Αναστασιάδη, προς ΕΠΗΕΑ & ΕΣΗΕΑ όπως αναδημοσιεύεται στο ιστολόγιο 'Κατάληψη ΕΣΗΕΑ', http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2010/11/blog-post_15.html). Η εργοδοτική υποτέλεια του Παντελή Καψή, αμοιβομένου με 18000 μηνιαίως, είχε ως πρόσθετο όφελος για τον ίδιο την είσπραξη μίας αποζημίωσης της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά την αποχώρησή του από το ΔΟΛ (βλ. ιστολόγιο 'Zoornalistas', http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/07/504403.html). Αμέσως μετά την αποδέσμευσή του, ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., με πολιτικό προϊστάμενο το διορισμένο (και όχι εκλεγμένο) Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Στο σύντομο χρονικό διάστημα των καθηκόντων του, ο Παντελής Καψής φρόντισε να χρηματοδοτήσει με 1,8 εκατομμύρια ευρώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων), όπου εργάζονται κατά συντριπτική πλειοψηφία πολυθεσίτες-κομματόσκυλα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας, http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/04/18.html). Πλέον ο Παντελής Καψής εργάζεται στον Όμιλο Μπόμπολα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα 'Έθνος'. Μην απορείτε πως ο εθνικός εργολάβος και μιντιάρχης Μπόμπολας προσέλαβε τον Καψή ενώ ταυτόχρονα απολύει εργαζομένους και απειλεί τους εναπομείναντες με οριστικό κλείσιμο των εντύπων ΜΜΕ του. Όποιος είναι διατεθειμένος να λειτουργεί ως 'τσιράκι' της εργοδοσίας δεν χάνεται...



Δημήτρης Μητρόπουλος = ο λιγότερο αναγνωρίσιμος και συγχρόνως περισσότερο αναξιοπρεπής. Από την προσωπική ιστοσελίδα που διατηρεί, όπως κάθε εγωπαθές ψώνιο, πληροφορούμαστε ότι εργάζεται στο ΔΟΛ από το 1986 (http://mitropolitics.com/index.php/2011-12-16-14-13-32). Αρχικά στην εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ' (1986-2000) και εν συνεχεία στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', όπου εξακολουθεί να διατηρεί την στήλη 'Αγιογραφίες' καθώς και την επιμέλεια του 'Μικροπολιτικού'. Με λόγιους χαρακτηρισμούς, όπως 'τσογλανοπαρέα' (http://www.tanea.gr/agiografies/?aid=4788538) και 'ορφανά' (http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4779557), ο Δημήτρης Μητρόπουλος γελοιοποιεί τους άνωθεν υποδεικνυόμενους 'εχθρούς' του νταβατζή-αφεντικού του. Άλλοτε είναι ο Γιώργος Παπανδρέου (όταν η χρησιμότητά του στην εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων έχει παρέλθει) κι άλλοτε η Αριστερά (όταν επαναφέρει την συζήτηση για έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ). Ο Δημήτρης Μητρόπουλος παράλληλα είναι συγγραφέας, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά 'Status', 'Life & Style' και 'Ευ Ζην'. Όταν όμως έχεις τέτοια ποιότητα, πρωτίστως ως άνθρωπος και δευτερευόντως ως επαγγελματίας, επιθυμείς να μεταδώσεις την σοφία σου! Δεν εκπλήσσει λοιπόν που ο Δημήτρης Μητρόπουλος διδάσκει από το 2002 στο τμήμα ΜΜΕ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Αναπληρωτή Καθηγητή. Ακόμη και αν δεν συνηθίζει να εμφανίζεται, παρά μόνον να εισπράττει τον παχυλό μισθό...