Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ E.Σ.Σ.Υ.Π.Ε. ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !

Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' εναντίον δήθεν παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών, το Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο του Ενιαίου Συνδικάτου Σωματείων Υπαίθριων Πωλητών Ελλάδας (E.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου συντάσσεται με τη δράση της ανθελληνικής νεοναζιστικής συμμορίας.Το πλήρες κείμενο φιλοξενείται, πέραν της ιστοσελίδας της Χρυσής Αυγής (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sto-pleuro-ths-chrushs-aughs-ta-sundikata-mikropwlhtwn#.UE2CgKPZZ8x), και στον επίσημο ιστότοπο του E.Σ.Σ.Υ.Π.Ε. (http://www.sindikatomikropoliton.com/2012/09/blog-post_2561.html?showComment=1347232868318#c4601297421936439920). Εμείς σας παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα που περιγράφει ανάγλυφα την αρρωστημένη νοοτροπία των 'συνανθρώπων' μας:

'Η ανάλγητη συγκυβέρνηση και το Κράτος της ατιμωρησίας, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  για όλους εμάς τους υγιώς σκεπτόμενους μικροεμποράκους, βρίσκει ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!! Παρά τις συνεχείς(επί σειρά ετών) εκκλήσεις μας για πάταξη του παρεμπορίου, οι εγκάθετοι καρεκλοκέντητοι, σιωπούσαν ΩΘΩΝΤΑΣ στο θάνατο τους έλληνες βιοπαλαιστές μικροπωλητές δείχνοντας ΑΝΕΧΕΙΑ σε όλους αυτούς που με ένα σεντόνι καταπατούσαν όλους τους δρόμους της χώρας, ασκώντας παρεμπόριο με οφέλη δεκάδων δις ευρώ ετησίως. Οι αυθόρμητες  << κινήσεις ΜΑΤ>> μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες Εμποροπανηγύρεις ανά την Επικράτεια μας βρίσκουν  απολύτως σύμφωνους με την παρότρυνση !!! αυτή η δράση τους να επεκταθεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους της χώρας(σχετικό έγγραφο θα σταλεί από το Φορέα μας προς τη Γραμματεία της Χρυσής Αυγής).'


Στην πραγματικότητα, το Δελτίο Τύπου δεν διαφέρει ούτε κατ'ελάχιστο από μία τυπική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, προκαλώντας βάσιμες υποψίες περί 'συγκοινωνούντων δοχείων'  ή / και  πληρωμένης διαδικτυακής ανάρτησης. Είναι δε αξιοπρόσεκτο πως γίνεται αναφορά σε 'αυθόρμητες κινήσεις ΜΑΤ μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες Εμποροπανηγύρεις ανά την Επικράτεια', παρά το γεγονός ότι κατά την ημερομηνία  έκδοσης / ανάρτησης  του Δελτίου Τύπου (Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012) είχε πραγματοποιηθεί μόνον μία επίθεση (στη Ραφήνα Αττικής) με ξεκάθαρα προσχεδιασμένο και οργανωμένο περιεχόμενο.


Η παράνοια και η απροκάλυπτη προπαγάνδα του E.Σ.Σ.Υ.Π.Ε. ξεδιπλώνεται σε όλο το μεγαλείο της στην φράση 'αυτούς που με ένα σεντόνι καταπατούσαν όλους τους δρόμους της χώρας, ασκώντας παρεμπόριο με οφέλη δεκάδων δις ευρώ ετησίως'. Παρακάμπτοντας την θλιβερή πραγματικότητα ότι η πλειοψηφία των αλλοδαπών μικροπωλητών (με εξαίρεση τους Κινέζους που  καθοδηγούνται / υποβοηθούνται  από το επίσημο κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας) βρίσκονται στην υπηρεσία κάποιου Έλληνα χονδρέμπορου και κερδίζουν ένα πενιχρό μεροκάματο. Άλλωστε έχουν επανειλημμένως δημοσιοποιηθεί - από καθεστωτικά και μη ΜΜΕ - οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εν Ελλάδι μεταναστών.


Το τραγικότερο όλων είναι πως, σύμφωνα με δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου, όλοι οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδειες συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη (βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4750938). Δηλαδή οι Χρυσαυγήτες προέβησαν σε αλλεπάλληλα αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (εξύβριση, απειλή, φθορά ξένης περιουσίας κλπ) και η παριστάμενη αστυνομική δύναμη δεν προέβη σε καμία προσαγωγή, πόσω δε μάλλον σε σύλληψη! Το μήνυμα φαντάζει ξεκάθαρο: Εφ'όσον η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να διατηρήσει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, εναπόκειται στον απλό Έλληνα πολίτη να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τους ανθέλληνες νεοναζί, με οποιοδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Η ειρωνεία είναι ότι ο εκλεγμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, που δήλωσε πως προσήλθε για να τιμήσει την Παναγία, απεικονίζεται σε πληθώρα φωτογραφιών να αναπαριστά σατανιστικά σύμβολα, ως μέλος του black metal συγκροτήματος Naer Mataron. Στην επίσημη σελίδα του εν λόγω συγκροτήματος στο Facebook (http://www.facebook.com/pages/Naer-Mataron-official/122029807867493) αναγράφεται το ακόλουθο τρίστιχο:
'After 4 years of silence
the most dangerous
satanic band in this world'
(= έπειτα από τέσσερα χρόνια σιωπής, το πιο επικίνδυνο σατανιστικό συγκρότημα στον κόσμο)Αναρωτιόμαστε κατά πόσο οι Έλληνες ιερείς της Ορθοδοξίας ενστερνίζονται τόσο την κοσμοθεωρία του κ. Γερμενή όσο και τη γενικότερη αρχαιολατρεία της Χρυσής Αυγής με ενδεικτικό το ρητό 'Ελλάς ή Τέφρα' ???


Η λαθρομετανάστευση έχει πράγματι θύτες και θύματα. Στα θύματα συγκαταλέγονται εξίσου οι πολίτες του κράτους-υποδοχής με τους νεοεισερχόμενους αλλοδαπούς. Στους θύτες περιλαμβάνονται οι πολιτικές ηγεσίες των κρατών αποστολής-υποδοχής, οι μεγαλοεργολάβοι (ασχέτως εάν ασχολούνται με τη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, τη γεωργία, τον τουρισμό ή το εμπόριο) που θησαυρίζουν από το φθηνό και ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό και τα πολιτικά παράσιτα τύπου 'Χρυσής Αυγής' που παριστάνουν τους πατριώτες πουλώντας παράλληλα προστασία σε (νυχτερινά ή μη) καταστήματα και διακινώντας ναρκωτικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ολόκληρες γειτονιές έχουν υποβαθμιστεί από το μεταναστευτικό φαινόμενο. Ούτε ότι η αύξηση της εγκληματικότητας από το 1990 και εντεύθεν οφείλεται συντριπτικά στην εισροή αλλοδαπών πολιτών στην επικράτεια της Ελλάδας. Αυτό δεν αναιρεί ότι πρόκειται για ανθρώπους που θέλησαν να ξεφύγουν από έναν αργό και βασανιστικό θάνατο στην εμπόλεμη ή διαλυμένη χώρα καταγωγής τους. Δεδομένης της δυσκολίας νόμιμης μετακίνησης στον πολυδιαφημισμένο Δυτικό Κόσμο, συνώνυμου μιας εν πολλοίς πλαστής ανάπτυξης και ευημερίας, διακινδύνευσαν τη ζωή τους και ενίοτε υποθήκευσαν το μέλλον τους στους ομοεθνείς ή αλλοεθνείς (συμπεριλαμβανομένων Τούρκων και Ελλήνων) διακινητές ανθρώπων για να επιτύχουν την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών που άφησαν πίσω. Αντί για τη 'Γη της Επαγγελίας', κατέληξαν σε μία ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή της 'κόλασης' που εγκατέλειψαν. Εκ νέου θύματα του κάθε επιτήδειου που φαντάστηκε τον εαυτό του 'αφέντη δούλων'. Μη δυνάμενοι να διεκδικήσουν τίποτα καθώς ακόμη και η νόμιμη παραμονή δεν μεταφράζεται σε ισότιμη ή, έστω, ανθρώπινη μεταχείριση στην αμείλικτη 'αγορά εργασίας'. Συνεπώς οι πραγματικοί αλλοδαποί εγκληματίες - όσοι εκκινούνται από μοχθηρία ή ψυχική ανωμαλία - είναι μία ελάχιστη μειοψηφία. Ουδείς στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν φιλοδοξεί να μεταναστεύσει για να εγκληματεί και να διαβιεί σαν κυνηγημένο ζώο για το υπόλοιπο της ζωής του.


Η Ελλάδα πρέπει να καταπολεμήσει αρχικά τα εγχώρια κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και, εν συνεχεία, να διευκολύνει την (κατά το δυνατόν) νόμιμη μετεγκατάσταση των μεταναστών στις πιο εύπορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος, επειδή το μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και ομολογουμένως δεν γίνεται το μισό ημισφαίριο να μετοικήσει στο άλλο μισό, η ίδια η Δύση οφείλει να σταθεροποιήσει πολιτικά και  αναπτυξιακά / οικονομικά  τα πρώην αποικιακά Αφρικανικά και Ασιατικά κράτη. Θεωρούμε αυτονόητο πως η επίδειξη ισχύος μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων (όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν), πέραν από κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς γραπτού και εθιμικού δικαίου, καταλήγει επιζήμια για το σύνολο των 'ανεπτυγμένων' κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου