Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έπειτα της συμμετοχής στην φιλο-μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση, ο Φώτης Κουβέλης της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) αποδεικνύει εκ νέου την οριστική στροφή του προς το νεο-φιλελευθερισμό και την προσήλωσή του στο ατομικό του οικονομικοπολιτικό συμφέρον.


Ο άνθρωπος που αποσχίστηκε από την Αριστερά προκειμένου να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του να αποκαλείται  Πρόεδρος / Αρχηγός Κόμματος  και, παράλληλα, επιθυμώντας να εισπράξει την παχυλή κρατική επιχορήγηση για το νεοσύστατο πολιτικό του μόρφωμα προέβη στην ακόλουθη δήλωση (στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησής του με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια) :
'Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό, ούτε από κείνους οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και από αυτόκλητες υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στην χώρα μας.'



Δηλαδή ο δήθεν αριστερός Φώτης Κουβέλης εξομοίωσε την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και το αναρχικό κίνημα με τους θρασύδειλους τραμπούκους και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου της Χρυσής Αυγής. Κατά το σκεπτικό του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., οι ανθέλληνες μισάνθρωποι νεοναζί ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τους υπέρμαχους της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Η πλήρης δήλωση του κ. Κουβέλη είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.dimokratikiaristera.gr/epikairotita/katalogos-deltion-graf-typou/3493-synantisi-tou-proedrou-tis-dim-ar-foti-kouveli-me-ton-ypourgo-dimosias-taksis-kai-prostasias-tou-politi-niko-dendia.



Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν αναμέναμε τίποτα καλύτερο από έναν πολιτικό 'χαμαιλέοντα' που ζήλεψε το ρόλο του Γιώργου Καρατζαφέρη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην μεταβατική κυβέρνηση του διορισμένου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Είναι άλλωστη νωπή η δήλωση του Φώτη Κουβέλη πως το Μνημόνιο και η Νέα Δανειακή Σύμβαση/PSI αποτελούν αμφότερα διεθνή υποχρέωση της χώρας και ως εκ τούτου πρέπει να εφαρμοστούν.


Ούτε είναι τυχαίο πως η τελευταία ερώτηση που υπέβαλε στο Κοινοβούλιο (όπως δύναται να πράττει κάθε βουλευτής, σύμφωνα με τη 'διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου' που περιγράφει το Άρθρο 124 του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων) αφορούσε την μείωση του Αποθεματικού των Διαχειριστικών λογαριασμών του Ιδρύματος 'Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας' στην Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της αναδιάρθρωσης του χρέους.



Ο Φώτης Κουβέλης προφανώς δεν θεώρησε προτεραιότητα την αύξηση των αστέγων, τον πολλαπλασιασμό των αυτοκτονιών, την καλπάζουσα ανεργία, την αδυναμία προμήθειας ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων. Τί σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στο κρίσιμο κοινωνικό ζήτημα της μείωσης των κεφαλαίων που προορίζονται για τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας?


Τελικά η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει ουδεμία σχέση με τη Δημοκρατία, πόσω μάλλον με την Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου