Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΤΟ Ε.Σ.Ρ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

Η Χρυσή Αυγή είναι μία νεο-ναζιστική οργάνωση που συναπαρτίζεται από εμπόρους ναρκωτικών, εμπρηστές, μπράβους, εκβιαστές και λοιπούς εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Εκμεταλλευόμενη τον φόβο και την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών λόγω της αύξησης των λαθρομεταναστών και της διαφθοράς των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), η Χρυσή Αυγή αυτοπροβάλλεται ως άφθαρτο εθνικιστικό κόμμα που επιζητά την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.


Ενώ δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του 1990, αρχικά σε τοπικές/δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις και μεταγενέστερα και σε εθνικές/κοινοβουλευτικές, τα ΜΜΕ αρνούνταν να αναπαράγουν την ανθελληνική νεοναζιστική προπαγάνδα και να παράσχουν οποιασδήποτε έκτασης νομιμοποίηση στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση.



Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ., http://www.esr.gr/arxeion-xml/pages/esr/esrSite/get-index), επί των παλαιοτέρων διοικήσεών του, δεν εντόπιζε τίποτα μεμπτό στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται πως το Ε.Σ.Ρ. ιδρύθηκε το 1989 και συγκαταλέγεται στις Ανεξάρτητες Αρχές, γεγονός που σημαίνει πως υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ οι αποφάσεις του ελέγχονται από τα δικαστήρια.



Το Ε.Σ.Ρ., υπό την σημερινή επταμελή του σύνθεση, έχει επανειλημμένως προκαλέσει για την υπόπτως επιλεκτική άσκηση των καθηκόντων του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η επιβολή χρηματικού προστίμου τόσο στη ραδιοφωνική σατιρική εκπομπή 'Ελληνοφρένεια' για τηλεφωνική φάρσα που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας (http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=567) όσο και στην επίσης σατιρική τηλεοπτική εκπομπή 'Ράδιο Αρβύλα' για προσβολή των θεσμών εξαιτίας της έκφρασης 'Οι βουλευτές λειτουργούν σαν κλίκα. Αυτή είναι σπείρα. Των 300. Ο ένας καλύπτει τον άλλο.' (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/media/article/?aid=399080).


Αντιθέτως, η υποτιθέμενη Ανεξάρτητη Αρχή δεν ενοχλείται από το 'Δελτίο Ειδήσεων' του Star και τις διάφορες εκπομπές 'κοινωνικής κριτικής', όπου ξεδιπλώνεται όλη η παρακμή και σαπίλα της νεοελληνικής ψευτοκουλτούρας. Προφανώς η συντονισμένη προσπάθεια αποβλάκωσης της κοινής γνώμης και ανάδειξης των 'ευγενών επαγγελμάτων' της τηλε-κατίνας, της πόρνης πολυτελείας, της σκυλοτραγουδιάρας και της αμόρφωτης γλάστρας συνάδει με το Καταστατικό του Ε.Σ.Ρ. αλλά και με το προσωπικό ήθος των ατόμων που το στελεχώνουν...


Επιβεβαιώνοντας την έλλειψη στοιχειώδους λογικής που διαπνέει την πλειοψηφία των αποφάσεών του, το Ε.Σ.Ρ. επανέρχεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα της Χρυσής Αυγής να προβάλλει τις θέσεις της σε ραδιόφωνο και τηλεόραση!


Δηλαδή να παραχωρείται δημόσιο βήμα σε θρασύδειλα υποκείμενα που χτυπούν γυναίκες, που μαχαιρώνουν (νόμιμους ή μη) μετανάστες, που τραμπουκίζουν αστέγους, που κοροϊδεύουν απόρους, που πωλούν ναρκωτικά έξω από Γυμνάσια και Λύκεια, που εκβιάζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων, που πράττουν ληστείες και διαρρήξεις, που πραγματοποιούν κατά παραγγελίαν εμπρησμούς !


Για να προβάλλουν απόψεις που είναι ενάντια στο Ελληνικό Σύνταγμα, την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Απόψεις που εκθέτουν την χώρα παγκοσμίως και έχουν έμπρακτες επιπτώσεις στις διπλωματικές της σχέσεις. Απόψεις που συνιστούν πλημμελήματα ή κακουργήματα καθώς εμπεριέχουν εξύβριση, απειλή, προσβολή προσωπικότητος, διασπορά ψευδών ειδήσεων, υποκίνηση σε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.



Στον επίσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής υπάρχει ολόκληρο άρθρο αφιερωμένο στην παρέμβαση του Ε.Σ.Ρ. υπέρ της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchontai-kampanes-apo-to-esr-gia-to-fimwma-ths-chrushs-aughs#.UAlyBaN4344). Η Ολομέλεια του Ε.Σ.Ρ. θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τα ένσημα που της αποδίδουν οι ανθέλληνες τραμπούκοι.



Πρόκειται για μία ακόμη νίκη της ηλιθιότητος απέναντι στην κοινή λογική. Τα επτά μέλη του Ε.Σ.Ρ., υπεύθυνα ενώπιων του Νόμου και, κυρίως, της κοινωνίας για την επαίσχυντη και αντιδημοκρατική αυτή τακτική, είναι τα ακόλουθα:
1)  Ιωάννης Λασκαρίδης, Πρόεδρος
2)  Λίνα Αλεξίου, Αντιπρόεδρος
3)  Εύη Δεμίρη, Μέλος
4)  Γεώργιος Στεφανάκης, Μέλος
5)  Γιάννης Παπακώστας, Μέλος
6)  Κωνσταντίνος Τσουράκης, Μέλος
7)  Κωνσταντίνος Αποστολάς, Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου