Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Η ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΤΡΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Για άλλη μια φορά οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής εξέθεσαν την Ελλάδα διεθνώς. Οι ανθέλληνες νεοναζί - υπόλογοι για σωρεία αξιοποίνων πράξεων όπως κλοπές, ληστείες, εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία, διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών - ήδη ευθύνονται για την περαιτέρω υποβάθμιση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, με αρνητικό αντίκτυπο στην προσέλευση ξένων τουριστών στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Το τελευταίο επεισόδιο αφορά μία αμφιβόλου παιδείας αθλήτρια του τριπλούν, επ'ονόματι Βούλα Παπαχρήστου. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η 'πρέσβειρα του Ολυμπιακού Ιδεώδους' ανήρτησε το ακόλουθο ρατσιστικό σχόλιο:
'Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό'.




Εν ολίγοις, η Βούλα Παπαχρήστου εξομοίωνε τους ανθρώπους που κατάγονται από την φτωχότερη εκ των πέντε ηπείρων της Γης με τροφή για τα έντομα. Καθώς το επίμαχο σχόλιο έγινε μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, αναπαράχθηκε άμεσα από εγχώρια αλλά και ξένα ΜΜΕ.



Μόλις η κα. Παπαχρήστου αντιλήφθηκε την αρνητική δημοσιότητα, έσπευσε αρχικά να εξηγήσει πως επρόκειτο για 'αστείο' και, διαπιστώνοντας πως δεν έπειθε κανέναν, εν συνεχεία να απολογηθεί. Δυστυχώς γι'αυτήν αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα και τους υπερήφανους Έλληνες πολίτες, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής, κ. Ισίδωρος Κούβελος, αποφάσισε τον αποκλεισμό της από την κορυφαία αθλητικοεμπορική διοργάνωση (βλ. εφημερίδα SportDay, http://www.sday.gr/Sports-and-Fun/Olympic-Games/anekdota.aspx). Με την συγκεκριμένη απόφαση συνετάχθη και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος (βλ. Sport24.gr, http://www.sport24.gr/Sports/OlympicGames/kapralos_den_exei_dikaiwma_efeshs_h_papaxrhstoy.1868875.html).




Αναλόγως έπραξε και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ, http://www.segas.gr/SEGAS/fMain.aspx?pagenb=20901), ο οποίος επιπλέον παρέπεμψε τη Βούλα Παπαχρήστου στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Ούτε καν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ, http://www.olympionikes.gr/site/index.php) δεν συμμερίστηκε το 'αστείο' της νεο-ναζίστριας αθλήτριας που ντρόπιασε την πεμπτουσία του πολιτισμού της (αρχαίας) Ελλάδας και με σχετική ανακοίνωση τα μέλη του ΣΕΟ διαφοροποιήθηκαν από το ρατσιστικό παραλήρημά της (βλ. Contra.gr, http://www.contra.gr/Sports/World/OlympicGames/london2012/adeiasan-thn-papaxrhstoy-oi-olympionikes.1868538.html), προκαλώντας την οργισμένη παράκρουση της  ακροδεξιάς / νεοναζιστικής  φυλλάδας 'Στόχος' (βλ. εφημερίδα 'Στόχος', http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_4798.html).




Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (http://www.olympic.org/), θορυβημένη από το γεγονός, προτίμησε να αφήσει την Εθνική μας Αντιπροσωπεία να χειριστεί την υπόθεση, καθιστώντας (ανεπισήμως) σαφές πως η αποβολή της Βούλας Παπαχρήστου ήταν μονόδρομος.



Η ουσία του όλου θέματος έγκειται στο ότι η Βούλα Παπαχρήστου κατόρθωσε αρχικά να συμπεριληφθεί στην Ελληνική Αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, παρά την καταφανή συμπόρευσή της με τα μισάνθρωπα υποκείμενα της Χρυσής Αυγής. Για αυτό φέρουν ευθύνη τόσο ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη) όσο και ο Σπύρος Καπράλος (προσωπικός φίλος του ζεύγους Μπακογιάννη-Κούβελου). Η ετεροχρονισμένη αντίδρασή τους δεν τους απαλλάσει των ευθυνών τους, δεδομένου του διασυρμού της Ελλάδας σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης όπου η ευνοϊκή προδιάθεση της διεθνούς κοινής γνώμης είναι καθοριστικής σημασίας. Τουλάχιστον έσωσαν τα προσχήματα, δείχνοντας ότι αντιλαμβάνονται πλέον το πρόβλημα της διείσδυσης των ανθελλήνων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής στον ευαίσθητο - ηλικιακά - χώρο του αθλητισμού. Αντίστοιχη συνειδητοποίηση δεν έχει παρατηρηθεί από την τρικομματική φιλομνημονιακή κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά-Ευάγγελου Βενιζέλου-Φώτη Κουβέλη, με συνέπεια οι ψυχασθενείς Χρυσαυγήτες να εμμένουν στις θρασύδειλες τακτικές τους. Εξίσου ύποπτη είναι και η αδράνεια της Δικαιοσύνης, που εξαντλεί την αυστηρότητά της κηρύσσοντας παράνομες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων (όπως στην Χαλυβουργία), αλλά και της Αστυνομίας, που εξειδικεύεται στον ξυλοδαρμό πολιτών-διαδηλωτών.



Όσον αφορά την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου, εκτός από κομπλεξική αμόρφωτη ρατσίστρια, αποδεικνύεται επιπροσθέτως ψεύτρα και δειλή. Ψεύτρα επειδή το επίμαχο σχόλιό της έρχεται να προστεθεί σε σωρεία παρόμοιων απόψεων που έχει δημοσιεύσει στους δύο μαζικότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook-Twitter). Για να διαπιστώσετε το απύθμενο βάθος της ηλιθιότητας του φασισταριού, σας ενημερώνουμε πως μέσα σε πέντε μόλις ημέρες (16-21 Ιουλίου) ανήρτησε τουλάχιστον άλλα τέσσερα Tweets που αναπαρήγαγαν θέσεις της Χρυσής Αυγής  ή/και  περιείχαν ευχές/προτροπές προς διαβόητα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Δειλή επειδή έσπευσε να διαγράψει τα Tweets της που αναφέρονταν επιδοκιμαστικά - άμεσα ή έμμεσα - στην Χρυσή Αυγή (με ιδιαίτερη προτίμηση στον Ηλία Κασιδιάρη που κρυβόταν σαν αρουραίος προκειμένου να γλυτώσει το αυτόφωρο έπειτα του επεισοδίου με τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου). Φυσικά δεν προέβη στη διαγραφή των μηνυμάτων μίσους επειδή απέβαλε το νεοναζιστικό δηλητήριο από τον οργανισμό της. Το κίνητρο ήταν να περισώσει τα εισοδήματα που λαμβάνει από τους χορηγούς της. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με καιροσκοπισμό και πουλημένη συνείδηση του χειρίστου είδους.



Αξίζει, τέλος, να αναφερθούμε στις εταιρείες που στηρίζουν με χορηγίες τη νεοναζίστρια Βούλα Παπαχρήστου. Ξεκινάμε με την εταιρεία P & G (Procter & Gamble) και τη διαφημιστική της εκστρατεία με σύνθημα 'Υπερήφανος Υποστηρικτής των Μαμάδων'. Η εν λόγω εταιρεία φιλοξένησε αφιέρωμα στη Βούλα Παπαχρήστου και τη μητέρα της, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή (όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις δύο εικόνες αριστερά). Μετά το ρεζιλίκι, η P & G αφαίρεσε το σχετικό διαδικτυακό υλικό (http://www.epithimies.gr/thankyoumom/voula.aspx). Συνεχίζουμε με την εταιρεία Samsung που είχε κυκλοφορήσει σχετικό poster με τους πέντε Έλληνες αθλητές που χορηγεί. Ανάμεσά τους και η Βούλα Παπαχρήστου. Μιμούμενη την P & G, η Samsung διόρθωσε το σχετικό διαφημιστικό υλικό της. Ολοκληρώνουμε με την εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas που ομοίως ανακάλυψε ότι άλλο ένα έμψυχο προϊόν της βγήκε σκάρτο.





Η δική μας απορία είναι πως τόσο καιρό που η Βούλα Παπαχρήστου διαφήμιζε την Χρυσή Αυγή οι παραπάνω εταιρείες-χορηγοί δεν είχαν υποψιαστεί κάτι? Αφού διαθέτουν πολυμελή τμήματα εταιρικής ευθύνης & διαφημιστικής προώθησης. Κατά τα άλλα, P & G, Samsung & Adidas ευαγγελίζονται τις ίσες ευκαιρίες για όλους και την πολιτική μη διακρίσεων...



Η Βούλα Παπαχρήστου έγινε ηρωίδα στα μάτια των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ενδέχεται να διεκδικήσει μία βουλευτική έδρα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση αφιέρωσε πάμπολλες αναρτήσεις υπέρ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, επιβεβαιώνοντας την πολιτική της τοποθέτηση και σφραγίζοντας την περιθωριοποίησή της από την υγιή αθλητική κοινότητα. Για όλους τους υπολοίπους, η Βούλα Παπαχρήστου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ξοφλημένο μισάνθρωπο υποκείμενο που κρύβει την έλλειψη παιδείας πίσω από ντοπαρισμένα αθλητικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου