Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Η Ελλάδα έχει δεχθεί αρκετή αρνητική δημοσιότητα την τελευταία τριετία. Άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα. Είναι λογικό να οργίζονται οι Ευρωπαίοι εταίροι μας με την εκτεταμένη διαφθορά και τους δυσλειτουργικούς θεσμούς που οδήγησαν στην κρίση χρέους της 'Κοιτίδας του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού'. Είναι φυσιολογικό να αντιδρά η κοινή γνώμη των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν πληροφορείται για παράνομες επιδοτήσεις, υπερμεγέθη δημόσιο τομέα, πολλαπλά επιδόματα, φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, 'μαϊμού' αναπήρους, καταβολή συντάξεων σε νεκρούς, 'γρηγορόσημο/φακελάκι', απευθείας αναθέσεις δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών.


Είναι πλήγμα για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας να φιλοξενούνται ρεπορτάζ σε έγκριτα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως το BBC και το CNN, για βασανιστήρια σε Έλληνες πολίτες εντός της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και για ανεξέλεγκτη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ντροπή δεν είναι η δημοσιοποίηση αυτών των ζοφερών τριτοκοσμικών καταστάσεων. Ντροπή είναι ότι συμβαίνουν, εν έτει 2012, σε μία υποτιθέμενη Δημοκρατία.


Υπάρχει όμως και η άδικη κριτική εις βάρος της Ελλάδας. Κατά των πολιτών της Ελλάδας. Οι οποίοι πασχίζουν να επιβιώσουν και αναζητούν μία ελάχιστη ελπίδα για να αντέξουν μέσα στη γενικότερη καταθλιπτική καθημερινότητα. Παρουσιαζόμαστε ως τεμπέληδες, απατεώνες, ψεύτες, ανίκανοι, απαίδευτοι, πρωτόγονοι. Προφανώς και δεν ισχύει ένας τέτοιος αφορισμός. Η μειοψηφία των ανεύθυνων συμπολιτών μας δεν χαρακτηρίζει επ'ουδενί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Παρά την αλλοτρίωση που επέφερε η αστικοποίηση και ο υλιστικός τρόπος εργασίας και διαβίωσης, έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά επιβιώνουν στην Ελλάδα.


Ας έλθουμε όμως στη νέα γκάφα της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Διευκρινίζουμε ότι η κα. Κεφαλογιάννη, εκλεγμένη στο Κοινοβούλιο με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ελένης Βαρδινογιάννη. Μετά την απομάκρυνση του πατέρα της από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της καταδίκης του σε πρωτόδικο βαθμό (Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου) καθώς επίσης και στο Εφετείο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου) σε πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή για απόπειρα υπόθαλψης εμπόρου ναρκωτικών και προτροπή σε ψευδορκία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Όλγα Κεφαλογιάννη 'κληρονόμησε' τη βουλευτική του έδρα. Με τις ευλογίες τόσο της οικογενείας Βαρδινογιάννη, που προέβαλλε αλλεπάλληλα τη νεαρή Όλγα μέσω των τηλεοπτικών σταθμών Mega και Star, όσο και των ψηφοφόρων του Ρεθύμνου Κρήτης, η ευκατάστατη απόγονος εξελέγη στις Εθνικές Εκλογές των ετών 2007 και 2009. Ως προς την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση του 2012, η μόνη διαφοροποίηση έγκειται στο ότι, όντας έμπειρη πλέον πολιτικός, διεκδίκησε την ψήφο των κατοίκων της Ά Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών.


Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Τουρισμό. Δεν διαθέτει τουριστική επιχείρηση, δεν έχει εργαστεί - όντας δικηγόρος - στον τουριστικό κλάδο ούτε έχει σπουδάσει το ανάλογο αντικείμενο. Παρ'όλα αυτά ανέλαβε το Υπουργείο Τουρισμού. Αυτή ήταν η επιθυμία της οικογενείας Βαρδινογιάννη και, ενώπιον τέτοιων 'εθνικών ευεργετών', η γνώμη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περιττεύει. Η πρώτη προτεραιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη, όταν ανέλαβε τα πολυπόθητα καθήκοντά της, ήταν η πρόσληψη μιας πολυάριθμης ομάδας ειδικών συμβούλων & συνεργατών. Επειδή το πελατειακό σύστημα δεν πλήττεται από την οικονομική κρίση. Οι σχετικές αποφάσεις δημοσιεύθηκαν στο Πρόγραμμα 'Διαύγεια' (ίσως την μοναδική θετική συνεισφορά της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/Γιώργου Παπανδρέου):

1. 'Πρόσληψη του Πασίση Κωνσταντίνου σε θέση δημοσιογράφου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β42ΧΟΟ-9ΡΤ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 14934 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9242%CE%A7%CE%9F%CE%9F-9%CE%A1%CE%A4).

2. 'Πρόσληψη του Βλαβιανού Γεώργιου σε θέση δημοσιογράφου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β43ΚΟΟ-ΨΜ4 και Αριθμός Πρωτοκόλλου 14053 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9243%CE%9A%CE%9F%CE%9F-%CE%A8%CE%9C4).


3. 'Πρόσληψη της Παπαζάχου Ηλέκτρας σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4Θ1ΟΟ-03Ω και Αριθμός Πρωτοκόλλου 12137 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%981%CE%9F%CE%9F-03%CE%A9). Με συμπληρωματική απόφαση της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη (ΑΔΑ Β43ΦΟΟ-8ΥΤ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 14791, http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9243%CE%A6%CE%9F%CE%9F-8%CE%A5%CE%A4), η Παπαζάχου Ηλέκτρα εξαιρείται (ρουσφέτι) από τη νομοθετική απαγόρευση παράλληλης άσκησης της πρότερης επαγγελματικής της δραστηριότητας.4. 'Διορισμός του Τσαουσάκη Ηλία σε θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4ΓΑΟΟ-ΚΟ0 και Αριθμός Πρωτοκόλλου 11242 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%93%CE%91%CE%9F%CE%9F-%CE%9A%CE%9F0). Με συμπληρωματική απόφαση της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη (ΑΔΑ Β4ΘΤΟΟ-ΩΚΛ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 13134, http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%98%CE%A4%CE%9F%CE%9F-%CE%A9%CE%9A%CE%9B), ο Τσαουσάκης Ηλίας εξαιρείται (ρουσφέτι) από τη νομοθετική απαγόρευση παράλληλης άσκησης της πρότερης επαγγελματικής της δραστηριότητας.5. 'Διορισμός του Τσιμάρα Κωνσταντίνου σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4Γ7ΟΟ-ΡΛΤ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 10660 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%937%CE%9F%CE%9F-%CE%A1%CE%9B%CE%A4). Με συμπληρωματική απόφαση της Υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη (ΑΔΑ Β4ΘΠΟΟ-36Ε και Αριθμός Πρωτοκόλλου 12138, http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%98%CE%A0%CE%9F%CE%9F-36%CE%95), ο Τσιμάρας Κωνσταντίνος εξαιρείται (ρουσφέτι) από τη νομοθετική απαγόρευση παράλληλης άσκησης της πρότερης επαγγελματικής της δραστηριότητας.

6. 'Πρόσληψη της Σχινά Ελένης σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β43ΡΟΟ-Λ8Ρ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 13176 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9243%CE%A1%CE%9F%CE%9F-%CE%9B8%CE%A1).

7. 'Πρόσληψη του Γρηγορίου Ηλία σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β43ΚΟΟ-ΜΒΔ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 14054 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9243%CE%9A%CE%9F%CE%9F-%CE%9C%CE%92%CE%94).

8. 'Πρόσληψη του Μαθιόπουλου Αριστείδη σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β43ΡΟΟ-ΦΔΖ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 13715 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%9243%CE%A1%CE%9F%CE%9F-%CE%A6%CE%94%CE%96).

9. 'Διορισμός της Ζήση Αλεξάνδρας σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Τουρισμού', ΑΔΑ (= Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4ΓΑΟΟ-ΙΙΖ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 11300 (http://et.diavgeia.gov.gr/f/yptour/ada/%CE%924%CE%93%CE%91%CE%9F%CE%9F-%CE%99%CE%99%CE%96).Είναι αποκαλυπτικό και συνάμα εξοργιστικό ότι εάν θέσετε στην μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης Google τα ονοματεπώνυμα των 'εκλεκτών' της Όλγας Κεφαλογιάννη, θα διαπιστώσετε ότι όλοι ανεξαιρέτως σχετίζονται είτε με τη Νέα Δημοκρατία/ΟΝΝΕΔ είτε με έντυπα/ηλεκτρονικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στο εν λόγω κόμμα. Κατανοούμε πως ο εκάστοτε Υπουργός επιθυμεί να περιβάλλεται από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του αλλά αυτό δεν αιτιολογεί την μη αξιοποίηση νέων έγκριτων - προπαντώς όμως ακομμάτιστων - επιστημόνων. Ούτε καν ως μια μικρή ποσόστωση επί του συνόλου των ειδικών συμβούλων & συνεργατών.


Αναφορικά με τη διαφήμιση/δυσφήμιση της Ελλάδας από την κα. Κεφαλογιάννη, σας παρουσιάζουμε το video που παρήγαγε ο ΕΟΤ (= Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και φιλοξενείται στο προφίλ του VisitGreece στο YouTube (http://www.youtube.com/user/visitgreecegr):


Το video απεικονίζει μία ομάδα ανθρώπων που χορεύουν υπό τους ήχους ελληνικών τραγουδιών και, ολοκληρώνοντας την υπαίθρια - δήθεν αυθόρμητη - παράστασή τους, σχηματίζουν με τις μπλούζες τους το μήνυμα 'Greece Welcomes You'. Δεν προβάλλεται ούτε μία εικόνα από την Ελλάδα ή τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό. Δεν συμμετέχουν καν Έλληνες (τουρίστες ή ομογενείς).Διαφημίζεται σίγουρα το Λονδίνο, καθώς το video είναι γυρισμένο μπροστά από τον ποταμό Τάμεση και οι εικονιζόμενοι αντιπροσωπεύουν το πολιτισμικό και εθνοτικό μωσαϊκό του Ηνωμένου Βασιλείου. Διαφημίζεται επίσης το iPhone που επιδεικτικά κρατά η Υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη. Χαρακτηριστικό της αποτυχίας του video είναι το γεγονός ότι, έπειτα του καταιγισμού αρνητικών σχολίων και dislikes στο YouTube από Έλληνες και μη, το VisitGreece απαγόρευσε τόσο τον σχολιασμό όσο και τη βαθμολόγηση. Το όλο φιάσκο κόστισε  75 000  ευρώ (ΑΔΑ Β425469ΗΙΖ-ΠΟΑ και Αριθμός Πρωτοκόλλου 504189, http://et.diavgeia.gov.gr/f/eot/ada/%CE%92425469%CE%97%CE%99%CE%96-%CE%A0%CE%9F%CE%91).Μπράβο Όλγα! Τέτοια μαλακία είχαμε πολύ καιρό να δούμε από Υπουργό Τουρισμού...Κάποιος οφείλει να εξηγήσει στην Όλγα Κεφαλογιάννη ότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Τουρισμού δεν προορίζεται για την προσωπική προβολή της. Ας αρκεστεί στην 'αγιοποίησή' της στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας της οικογενείας Βαρδινογιάννη. Ούτε ο ρόλος ενός/μίας Υπουργού είναι να παριστάνει την τηλεοπτική 'γλάστρα'. Ειδικά στον Τομέα του Τουρισμού που παραμένει η μοναδική 'βαριά βιομηχανία' της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου