Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ S & B ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η εταιρεία (ή, ορθότερα, βιομηχανία) εξόρυξης περλίτη S & B, που ανήκει στον πολυπράγμων επιχειρηματία Οδυσσέα Κυριακόπουλο, έχει επιλέξει την ανεξέλεγκτη ρίψη των καταλοίπων της εξόρυξης στο θαλάσσιο περιβάλλον της νήσου Μήλου, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στον φυτικό και ζωικό πλούτο αλλά και τις συνέπειες στην υγεία όσων ασχολούνται με την αλιεία, όσων καταναλώνουν αλιεύματα από τον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο και όσων συχνάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στις παραπλήσιες παραλίες του Τσιγκράδο και της Φυριπλάκας. 


Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων) την περίοδο 2000-2006 και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το χρονικό διάστημα 2006-2009, αντιπρόεδρος της UNICE (Union of Industrial and Employers' Confederations of Europe) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ΑΕ αλλά και προσκεκλημένος της Λέσχης Bilderberg το 2009 (μαζί με Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και καθηγητές όπως η Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Λουκάς Τσούκαλης και ο Αλέξης Παπαχελάς - βλ. τον επίσημο ιστότοπο του Bilderberg Group, http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html). Επί του παρόντος είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).


Όσον αφορά την συνολική επιχειρηματική παρουσία του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εκτός από πρόεδρος του Ομίλου S & B Βιομηχανικά ΑΕ, είναι πρόεδρος της Μοτοδυναμική ΑΕΕ, μέλος του ΔΣ της Lavipharm ΑΕ αλλά και μέλος του ΔΣ της Lamda Development AE (βλ. εφημερίδα Καθημερινή, http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_08/07/2011_397653).


Αν και το Υπουργείο Υγείας έχει εκδόσει υγειονομική διάταξη βάσει της οποίας η εταιρεία υποχρεούται σε ταφή των αποβλήτων, η S & B αρνείται να συμμορφωθεί και με τη σειρά της δηλώνει πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άλλωστε μπροστά στο κέρδος τί αξία έχει το φυσικό περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων? Άσε που η S & B προσφέρει δουλειές στην τοπική οικονομία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου