Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ




Η κυβέρνηση που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του 2009 έδωσε την θέση της σε μία μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας, με επικεφαλήν έναν τεχνοκράτη, τον Λουκά Παπαδήμο.




Δεν μεσολάβησαν εκλογές, δημοψήφισμα ή οποιαδήποτε έκφραση της λαϊκής εντολής. Εκ των υστέρων δημοσιοποιήθηκαν δημοσκοπήσεις οι οποίες απέδιδαν ποσοστά αποδοχής της τάξης του 70%. Η μόνη άλλη περίοδος της νεότερης ελληνικής ιστορίας όπου 'σημειώθηκαν' τέτοια ποσοστά ήταν επί Δικτατορίας.


Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισαν να συμμετάσχουν τρία κόμματα και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.). Το ΛΑ.Ο.Σ., παρ'όλο που στις εκλογές είχε συγκεντρώσει 5,63% , το οποίο αντιστοιχούσε σε 15 έδρες (http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html), έλαβε τέσσερις θέσεις Υπουργών-Υφυπουργών στη νέα κυβέρνηση που αριθμεί 48 μέλη (βλ. Εφημερίδα 'ΤΟ ΕΘΝΟΣ', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63537692).



Αναλυτικότερα από το ΛΑ.Ο.Σ., του οποίου Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συμμετέχουν:
Ο Μαυρουδής Βορίδης ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Αστέριος Ροντούλης ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Ο Γεώργιος Γεωργίου ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.




Ο Κάρολος Παπούλιας, έχοντας την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όρκισε τους εκπροσώπους του ΛΑ.Ο.Σ., παρά τις δημόσια διατυπωθείσες ακροδεξιές και φασίζουσες απόψεις τους. Ο ίδιος άνθρωπος που επικαλείτο την αντιστασιακή του δράση κατά τη Γερμανική Κατοχή, έπειτα των επεισοδίων/διαμαρτυριών που ματαίωσαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Θεσσαλονίκη, δέχθηκε να ορκίσει τους νοσταλγούς και τιμητές της Χούντας των Συνταγματαρχών.



Πάντα με πρόσχημα την εκταμίευση της 6ης δόσης από τους δανειστές της Ελλάδας και την αποσόβηση της στάσης πληρωμών. Αλλά 'κύριε' Παπούλια, η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία δεν έχουν 'τιμή'. Και κανένας από τους πολίτες - εφ'όσον ψηφίζεστε έμμεσα από το λαό και όχι άμεσα - δεν σας παραχώρησε το δικαίωμα να καταργείτε τα ιδεώδη μας, να μικραίνεται την αξιοπρέπειά μας και να προδίδετε την εμπιστοσύνη μας.




Όσο για την θαρραλέα πράξη του παρελθόντος σας, όσο αξιέπαινη και αν είναι, δεν δίνει 'άφεση αμαρτιών' ούτε λειτουργεί ως άλλοθι για τις μετέπειτα πράξεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου