Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ




Ο Δήμος Βερύκιος σας είναι γνωστός από το Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπου επιμελείται θέματα που άπτονται της εθνικής άμυνας και της εξωτερικής ασφάλειας. Εν ολίγοις ασχολείται με το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Ο ρόλος του εξαντλείται στην αναπαραγωγή τόσο των επίσημων θέσεων όσο και των ανεπίσημων τοποθετήσεων αφ'ενός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αφ'ετέρου όλων των μη κυβερνητικών φορέων και λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στα τεκταινόμενα της εν λόγω θεματικής.


Ο Δήμος Βερύκιος επίσης εργάζεται και στο ραδιόφωνο Alpha 98.9 (http://www.alpha989.com/Home.aspx?a_id=256), συμπαρουσιάζοντας με τον αξιόλογο (και, πάνω απ'όλα, αξιοπρεπέστατο) συνάδελφο Δημήτρη Σταυρόπουλο την εκπομπή 'Οι αντίθετοι'. Ο Όμιλος ΜΜΕ Alpha ελέγχεται από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.


Ο κ. Βερύκιος έχει καθιερώσει έναν δικό του τρόπο επικοινωνίας με το  τηλεοπτικό / ραδιοφωνικό  κοινό του, βασιζόμενος σε λεκτικές εξάρσεις και ανώδυνες δήθεν 'αποκαλύψεις'. Θυμίζει Γιώργο Τράγκα, δίχως την οξύνεια, την θεατρικότητα και τα ετοιμόλογα σχόλια του αυθεντικού 'λαϊκού επαναστάτη της Δεξιάς'.



Δευτερεύουσα ασχολία του Δήμου Βερύκιου συνιστά η αρθρογραφία στην εφημερίδα 'Έθνος', συμφερόντων του 'εθνικού εργολάβου' Γιώργου Μπόμπολα, ενώ ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για πρόσληψή του στο άμεσο μέλλον στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Δημοσιογραφίας του Γιώργου Καρατζαφέρη (βλ. blog Press-GR, http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3330.html).


Ο κ. Βερύκιος δεν είναι τυχαίος δημοσιογράφος. Είναι απόφοιτος του 'Εργαστηρίου Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας', απ'όπου έχουν εξέλθει πάμπολλοι ταλαντούχοι 'υπηρέτες της ενημέρωσης', με ενδεικτικά τα ονόματα της Ναταλίας Γερμανού και της Σίσσυς Χριστίδου (http://www.ergastiridimosiografias.gr/our-graduates/ogpopular-programs).


Η αφοσίωσή του στην μετάδοση της είδησης είναι τέτοια που δεν δίστασε να λειτουργήσει ως απεργοσπάστης κατά την 'στάση εργασίας' της 19ης Απριλίου 2012, με συνέπεια η ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μαζί με έτερα 'διαμάντια' της δημοσιογραφίας, όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Θάνος Δημάδης (http://www.esiea.gr/gr/index.html). Φυσικά ο Δήμος Βερύκιος δεν αποσκοπούσε στο να γίνει αρεστός στον εργοδότη του... Απλά έκανε τη δουλειά του...


Αφορμή όμως για το παρόν κείμενο στάθηκε μία άλλη ενέργεια του κ. Βερύκιου. Μία πρόσφατη πρωτοβουλία του, η οποία αντίκειται στην κοινή λογική και, κυρίως, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Καθώς η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των πάσης φύσης κεκτημένων βρίσκεται σε εξέλιξη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι τεχνικοί του Alpha Radio αποφάσισαν την πραγματοποίηση 5ήμερης απεργίας. Είχε προηγηθεί η άρνηση της εργοδοσίας να προσέλθει στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ, http://www.omed.gr/el/) προκειμένου να εξευρεθεί μία κατά το δυνατόν συναινετική λύση. Ενώ λοιπόν είχε κηρυχθεί ΝΟΜΙΜΗ απεργία, από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, ο Διευθυντής (πλέον) του Alpha Radio κ. Δήμος Βερύκιος μετέφερε το στούντιο (= προφανώς τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό) σε άλλο χώρο του κτιρίου του Ομίλου Alpha και, με την αγαστή συνεργασία του Τεχνικού Διευθυντή Σταύρου Γουδάκη, εξέπεμψε κανονικά πρόγραμμα. Επιπροσθέτως, ο Δήμος Βερύκιος ειδοποίησε την Αστυνομία για να συλληφθούν οι απεργοί τεχνικοί-μέλη της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, http://www.eter.gr/) που εκείνη την στιγμή εκτελούσαν καθήκοντα βάρδιας-ασφαλείας (= περιφρούρηση της απεργίας). Οι ενδιαφερόμενοι οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, όπου αλληλοϋποβλήθησαν μηνύσεις.


Λίγες μέρες πριν το περιστατικό, ο Δήμος Βερύκιος είχε προειδοποιήσει:
'Μην κάνετε καμία απεργία, ανεξάρτητα με το τι θα αποφασίσει η ΕΤΕΡ. Διάβασα το βλέμμα του προέδρου. Κι αν προχωρήσετε σε κινητοποιήσεις, μπορεί και να κλείσει το σταθμό'  (βλ. άρθρο του Δημήτρη Κανελλόπουλου στον ιστότοπο e-tetRadio.gr, http://www.e-tetradio.gr/ar7771el_overykiosdiavazeitovlemmatoykontomina.html).



Τουλάχιστον συνειδητοποιήσαμε ότι ο Δήμος Βερύκιος αντικρίζει κατάματα το αφεντικό του! Άρα δεν έχει την γλώσσα του στον κώλο του επιχειρηματία Κοντομηνά (οποιαδήποτε ομοιότητα με την φράση 'Condom in ass' είναι συμπτωματική)...


Αλήθεια βρε 'συνάδελφε' Δήμο, πώς και υπερασπιζόσουν με τέτοιο πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και το ονοματεπώνυμό σου εμφανίζεται επανειλημμένως (βλ. ιστότοπο Parakato.gr, http://www.parakato.gr/2012/05/video_8094.html) στο  ημερολόγιο / λίστα  του υπόδικου μιζαδόρου πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ ?



Ολοκληρώνοντας, σας παραθέτουμε ένα απολαυστικό βίντεο για τον Βερύκοκο (ε, συγγνώμη, Βερύκιο) από την σατιρική ομάδα GrBloopers (http://www.youtube.com/user/grbloopers):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου