Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ & Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έγινε γνωστός ως ο Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που προτίμησε να επισκεφθεί το νυχτερινό κέντρο 'Ιερά Οδός' προκειμένου να απολαύσει τα άσματα του Πασχάλη Τερζή και της Έλενας Παπαρίζου, ελάχιστες ώρες έπειτα της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ενώ ήδη η μαθητιώσα νεολαία είχε αρχίσει να ξεχύνεται στους δρόμους της Αθήνας, διατρανώνοντας την οργή και την αγανάκτησή της για την επαίσχυντη πράξη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Η αδιαφορία του Ευριπίδη Στυλιανίδη, βουλευτή Ροδόπης, δεν ήταν στιγμιαίο λάθος. Η δολοφονία Γρηγορόπουλου συνέβη το Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2008. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Πρωτεύουσας. Σύντομα επεκτάθηκαν στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Εικοσιτέσσερις ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, την Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2008, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εντοπίζεται από τον φωτογραφικό φακό στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου (Ο.Α.Κ.Α.) να παρακολουθεί την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ΑΕΚ-Πανθρακικού. Χαμογελαστός και αμέριμνος. Ο Πανθρακικός είναι άλλωστε η μόνη ΠΑΕ (Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία) της εκλογικής περιφέρειας του κ. Υπουργού που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Ά Εθνικής (Super League).




Τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη 2008, μόλις 40 ώρες αφ'ότου συνετελέσθη το έγκλημα, ο πολυάσχολος Υπουργός Παιδείας αποφασίζει να προβεί σε μία τυπική δήλωση. Παράλληλα με την 'οδύνη' του, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοινώνει ολιγοήμερη αναστολή μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια. Αποβλέποντας σε αποκλιμάκωση των λαϊκών αντιδράσεων. Σύμμαχό του έχει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που συνειδητά παραποιεί το ερασιτεχνικό βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου προσθέτοντας ηχητικά αποσπάσματα από παλαιότερο βίντεο συγκρούσεων αναρχικών-ΜΑΤ, αποσκοπώντας στο να παρουσιάσει το νεκρό μαθητή εν μέρει υπεύθυνο για την κακουργηματική πράξη του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Δύο χρόνια από την προπαγανδιστική τακτική του Mega, που ισοδυναμεί με περιύβριση νεκρού, ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος φιλοτιμήθηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσω του ανυπόληπτου site του Aixmi.gr (http://www.aixmi.gr/index.php/prosopikh-martyria-gia-ton-alexandro/).


Η όλη αντιμετώπιση της κρίσης από τον Υπουργό Παιδείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία. Εάν δεν ήταν ξεκάθαρα ανεύθυνη και τραγική. Ακόμη και ο σατιρικός καλλιτέχνης Γιώργος Μητσικώστας αφιέρωσε ένα καυστικό τηλεοπτικό δρώμενο στον ανεπαρκή Υπουργό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ακολούθως:




Στον επερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Καραμανλή, ο επί διετίας (2007-2009) Υπουργός Παιδείας ανέλαβε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ακολούθησε όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων στην Τραμ Α.Ε. Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, όπου γίνεται λόγος για 154 προσλήψεις - δίχως διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. - εντός του 2009. Εκ των οποίων, οι 62 προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν την προηγουμένη της προκήρυξης των Εθνικών Εκλογών (βλ. εφημερίδα 'Καθημερινή', http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_18/06/2010_404930).


Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το πόρισμα, ο βουλευτής (πλέον) Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε ομολογήσει ανενδοίαστα τα εξής:
'Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ γι’ αυτό, πρέπει να απολογηθεί το ελληνικό κράτος, που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Θράκη και τη Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας. Εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από τη Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει τη δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξη της περιοχής μας, και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά, όταν της δίνεται η ευκαιρία, μια δυνατότητα για δουλειά στο αθηναϊκό κέντρο.'
(Συνέντευξη στην τοπική εφημερίδα 'Χρόνος Κομοτηνής' στις 28/04/2010, όπως αναδημοσιεύεται στον ιστότοπο Parapolitiki.com, http://www.parapolitiki.com/2012/06/blog-post_22.html)



Αυτό το άτομο επιβράβευσαν οι Έλληνες ψηφοφόροι στις Γενικές Εκλογές του Μαΐου 2012 καθώς και στις επαναλαμβανόμενες Εκλογές του Ιουνίου 2012. Όπως διαφημίζει ο ίδιος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην προσωπική του ιστοσελίδα (http://www.e-stylianidis.gr/):
'Ιούνιος 2012: Επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Νομού Ροδόπης
Μάιος 2012 Επανεκλέγεται Βουλευτής Νομού Ροδόπης'



Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει ένα τέτοιο πολιτικό κεφάλαιο. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που όρισε τον Ευριπίδη Στυλιανίδη Υπουργό Εσωτερικών.


Το τελευταίο 'κατόρθωμα' του Υπουργού Εσωτερικών είναι η ετεροχρονισμένη καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των 558 ατόμων της Περιφέρειας Αττικής που απασχολήθηκαν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο Πρόγραμμα 'Διαύγεια', με ΑΔΑ (= Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης) Β4ΤΝΝ-0ΓΟ και Αριθμό Πρωτοκόλλου 26615, και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://et.diavgeia.gov.gr/f/min-interior/ada/%CE%924%CE%A4%CE%9D%CE%9D-0%CE%93%CE%9F.


Το ποσό που πιστώνεται για την αποπληρωμή των 558 ατόμων ανέρχεται σε  728 763  ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι η εκλογική αποζημίωση κατανέμεται ομοιόμορφα στους δικαιούχους, κάθε υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής θα λάβει 1306 ευρώ. Καθόλου άσχημα για υπερωριακή (?) απασχόληση μερικών ημερών!



Τελικά 'λεφτά υπάρχουν'. Όπως υπάρχουν και διανοητικά καθυστερημένοι ψηφοφόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου