Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ


Παρά την οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα την τελευταία τριετία (2009-2012) και τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η διεθνής κοινή γνώμη διετήρησε τα φιλελληνικά αντανακλαστικά της.


Εν μέσω αλλεπάλληλων οικονομικών σκανδάλων, με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, ο απόηχος του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού λειτούργησε ως ελαφρυντικό για τις εγκληματικές καταχρήσεις των Νεοελλήνων.


Δεν υφίσταται οποιαδήποτε δικαιολογία για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, τους 'μαϊμού' αναπήρους, την υπερκοστολόγηση δημοσίων έργων, τις μίζες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, την αλόγιστη συνταγογράφηση φαρμάκων, την είσπραξη συντάξεων αποθανόντων, το λαθρεμπόριο καυσίμων, τα 'φακελάκια' και το 'γρηγορόσημο', τις ψευδείς δηλώσεις εισοδήματος, τις υπεράκτιες (off-shore) εταιρείες, τις κάθε λογής παρανομίες από ένα υπολογίσιμο ποσοστό συμπολιτών μας.


Εντούτοις, οι πολίτες των υπολοίπων μελών του Διεθνούς Συστήματος Κρατών μετρίασαν τη δυσαρέσκειά τους, ενθυμούμενοι την συνεισφορά των προγόνων μας στις Τέχνες και τα Γράμματα. Σεβάστηκαν τον πολιτισμό που εμείς χρησιμοποιήσαμε ως άλλοθι για να επιβιώνουμε πλουσιοπάροχα και παρασιτικά εις βάρος των Ευρωπαίων εταίρων μας.


Η θετική γνώμη και η ανεκτική στάση των υπολοίπων εθνών όμως τίθεται σε κίνδυνο με την εκλογική άνοδο της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή'. Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες - ακόμη και στη Γερμανία που λογίζεται η γενέτειρα του φαινομένου - οι νεοναζί είναι κοινωνικά απομονωμένοι και πολιτικά περιθωριοποιημένοι. Όντας εν δυνάμει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση από τις Αστυνομικές Αρχές και τις Υπηρεσίες Ασφαλείας. Η Δικαιοσύνη δεν διστάζει να θέσει εκτός νόμου τις νεοναζιστικές οργανώσεις και να διερευνήσει τις πηγές χρηματοδότησής τους, έχοντας αφ'ενός εντοπίσει δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα κι αφ'ετέρου εμποδίσει την τέλεση νέων αδικημάτων (και δη κακουργημάτων).


Απορία λοιπόν προκαλεί στον μη Έλληνα παρατηρητή, η απροκάλυπτη εγκληματική δραστηριότητα των ανθελλήνων Χρυσαυγητών. Στον τόπο που κυριολεκτικά 'γέννησε' τη Δημοκρατία και, διαμέσου των αιώνων, αγωνίστηκε να αποτινάξει το εκάστοτε ξένο ή εγχώριο καταπιεστικό καθεστώς. Τον Οθωμανό κατακτητή το 1821, τον Ιταλό εισβολέα το 1940, τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα την περίοδο 1941-1944, την Χούντα των Συνταγματαρχών την επταετία 1967-1974.


Το συνηθέστερο διττό ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όσοι Έλληνες έρχονται τους τελευταίους μήνες σε επαφή με πολίτες άλλων κρατών, στα πλαίσια οικονομικών (πχ. τουρισμός) ή μορφωτικών (πχ. επιστημονικά συνέδρια) συναλλαγών, είναι:
'How is it that you, Greeks, who fought against Nazis during the Second World War, allow now the neonazis to roam freely in your country?' (= Πώς γίνεται εσείς οι Έλληνες, που πολεμήσατε κατά των Ναζί στο ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, να επιτρέπετε τώρα στους νεοναζί να δρουν ελεύθερα στην χώρα σας?) &
'The official authorities, such as the Police and the Justice System, do not enforce the rule of Law?'
(= Οι επίσημες Αρχές, όπως η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία?)


Πώς να εξηγήσεις ότι μία συμμορία που παριστάνει το πολιτικό κόμμα συγκέντρωσε 6,92% στις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου 2012 ?   Πώς να ερμηνεύσεις ότι 400 χιλιάδες Έλληνες ψηφοφόροι επέτρεψαν σε μαφιόζους να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και να εισπράττουν την παχυλή βουλευτική αποζημίωση 'εις υγείαν των κορόιδων' ?



Το σύνηθες επιχείρημα είναι πως αποδείχθηκε στην πράξη η ζημία που προκάλεσαν τα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία) στην κοινωνία, με την ανοχή ή την συνέργεια των υπολοίπων πολιτικών σχηματισμών. Όπως αποδείχθηκε και το ανύπαρκτο ήθος των επαγγελματιών πολιτικών που μονοπώλησαν το δημόσιο βίο από το 1974 και εντεύθεν.



Δηλαδή οι   αγανακτισμένοι / θυμωμένοι / πατριώτες / έντιμοι   Έλληνες πολίτες αντικατέστησαν τους ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς της Μεταπολίτευσης με - κατά κοινή ομολογία - εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου!




Υπήρξαν συμπολίτες μας που θεώρησαν πως ένα προβληματικό σύστημα εξουσίας διορθώνεται με εξίσου σκάρτα υλικά! Αντί να επιλέξουν εκπροσώπους βάσει παιδείας (= έννοια που συνδιάζει την μόρφωση με το ήθος) και επαγγελματικής διαδρομής, εξασφάλισαν ελευθερία κινήσεων & βουλευτική ασυλία στα κατακάθια της κοινωνίας!



Αν αυτή είναι η αντίληψη των Ελλήνων που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, τότε τους προτείνουμε στις επόμενες Γενικές Εκλογές να επισκεφθούν κατευθείαν τα Σωφρονιστικά Καταστήματα ανά την επικράτεια και να επιλέξουν τους υποψήφιους βουλευτές τους από τις πτέρυγες των βαρυποινητών...




Εν τω μεταξύ, καθημερινά είναι τα αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα στα ξένα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, λόγω της παρουσίας και δράσης της Χρυσής Αυγής.
Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα άρθρα:

1. 'Hate crimes increase, extreme right strengthens as Greece economy sinks' (= 'Τα ρατσιστικά εγκλήματα αυξάνονται, η ακροδεξιά ενδυναμώνεται καθώς η οικονομία της Ελλάδας καταρρέει'), 22/10/2012, NBC News (http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/10/22/14506859-hate-crimes-increase-extreme-right-strengthens-as-greece-economy-sinks?lite&ocid=msnhp)



2. 'Darkness at Dawn' (= 'Σκοτάδι στην Αυγή'), 22/10/2012, The Financial Times (http://www.ft.com/intl/cms/s/0/08267b00-1c4c-11e2-a14a-00144feabdc0.html#axzz2A83HIpNG)


3. 'Alarm at Greek police 'collusion' with far-right Golden Dawn' (= 'Συναγερμός ενώπιον της «σύμπραξης» της Ελληνικής Αστυνομίας με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή'), 17/10/2012, BBC News (http://www.bbc.co.uk/news/world-19976841)


4. 'Golden Dawn: The alarming rise of Greece's far right' (= 'Χρυσή Αυγή: Η ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα'), 06/10/2012, The Independent (http://www.independent.co.uk/news/world/europe/golden-dawn-the-alarming-rise-of-greeces-far-right-8200183.html)



5. 'Golden Dawn still elevating the debate' (= 'Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ανεβάζει τους τόνους της δημόσιας αντιπαράθεσης'), 05/10/2012, Foreign Policy (http://blog.foreignpolicy.com/posts/2012/10/05/golden_dawn_still_elevating_the_debate)


6. 'The New Nazis of Europe: Coming to America?' (= 'Οι Νεοναζί της Ευρώπης: Έρχονται στην Αμερική?'), 03/10/2012, The Huffington Post (http://www.huffingtonpost.com/richard-brodsky/the-new-nazis-of-europe-c_b_1936663.html)


7. 'Greece: Neo-Nazis Golden Dawn Given 'Police Powers' over Immigrants' (= 'Ελλάδα: Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή αποκτά «αστυνομικές αρμοδιότητες» επί των μεταναστών'), 29/09/2012, International Business Times (http://www.ibtimes.co.uk/articles/389429/20120929/greece-police-golden-dawn-backs-crime-violence.htm)


8.'Greece's Golden Dawn isn't a political party – it's more like a criminal gang' (= 'Η Χρυσή Αυγή της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό κόμμα - προσομοιάζει περισσότερο σε εγκληματική οργάνωση'), 04/09/2012, The Guardian (http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/sep/04/greece-golden-dawn-not-political-party)


Περιοριστήκαμε στα αγγλόφωνα άρθρα, μιας και αυτά έχουν το πολυπληθέστερο αναγνωστικό κοινό. Ανάλογης θεματολογίας κείμενα απαντώνται σε πληθώρα έγκυρων ΜΜΕ ανά την υφήλιο, όπως στη γαλλική εφημερίδα 'Le Figaro' όπου δημοσιεύθηκε στις 17/06/2012 άρθρο με τίτλο 'Grèce: les néonazis au Parlement' (= 'Ελλάδα: Οι νεοναζί στο Κοινοβούλιο', http://www.lefigaro.fr/flash-actu/2012/06/17/97001-20120617FILWWW00169-grece-les-neonazis-au-parlement.php).


Η κοινή συνισταμένη των άρθρων των διεθνών ΜΜΕ για την Χρυσή Αυγή είναι αφ'ενός πως μία περιθωριακή εγκληματική οργάνωση απέκτησε ερείσματα στην ελληνική κοινωνία κι αφ'ετέρου ότι οι αρμόδιες Αρχές (κυρίως η Αστυνομία) δεν φροντίζουν για την εφαρμογή των Νόμων και του Συντάγματος.


Η Ελλάδα λοιπόν δίνει την εικόνα ενός κράτους όπου το κάθε τσογλάνι, παρέα με τους αποτυχημένους αμόρφωτους κομπλεξικούς ηλίθιους ψευτοπατριώτες 'συναγωνιστές' του, μπορεί να καταλύει τη Δημοκρατία.


Προσέξτε τα εκτενή αφιερώματα στην συμμορία της Χρυσής Αυγής από οικονομικές εφημερίδες και έντυπα. Τα ίδια ΜΜΕ που εμπιστεύονται καθημερινά εκατομμύρια επιχειρηματιών και χιλιάδες τουριστικών πρακτόρων σε Δύση και Ανατολή. Όταν η μοναδική βαριά 'βιομηχανία' της Ελλάδας είναι ο τουρισμός και η ανάγκη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι μεγαλύτερη από ποτέ.


Αν συνυπολογίσουμε και τις γενικότερες θέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) - προτάσεις που ισοδυναμούν με την πλήρη διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας, εν τη απουσία αξιόπιστων εναλλακτικών συμμαχιών - αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής την 'φιλοπατρία' της Χρυσής Αυγής.


Αναρωτηθείτε ύστερα εάν οι Χρυσαυγήτες αγωνίζονται υπέρ των Ελλήνων ή κατά των Ελλήνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου