Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ-ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ EL DORADO GOLD ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Δεν είναι ντροπή να είσαι φτωχός. Συνήθως σημαίνει ότι είσαι τίμιος. Δεν είναι ντροπή να είσαι μεροκαματιάρης. Συνήθως σημαίνει ότι έχεις φιλότιμο. Δεν είναι ντροπή να μην έχεις ακαδημαϊκή μόρφωση. Αρκεί να έχεις κοινωνική παιδεία.


Στην Ελλάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Χρήστου Πάχτα, του Γιώργου Βουλγαράκη, του Χρήστου Ζαχόπουλου καθώς και των πολιτικών τους προϊσταμένων (Κώστα Σημίτη & Κώστα Καραμανλή), η οικονομική επιτυχία και το υποτιθέμενο κοινωνικό κύρος που την συνόδευε αφορούσαν πρωτίστως λαμόγια. Απατεώνες (με ή χωρίς κοστούμι) που επιβίωναν παρασιτικά εις βάρος της πλειοψηφίας. Ενίοτε 'πέταγαν ένα ξεροκόμματο' στις μάζες, ούτως ώστε να μπορεί ο κάθε Θεόδωρος Πάγκαλος να ξεστομίζει την φράση 'Μαζί τα φάγαμε'. Ο ίδιος Θεόδωρος Πάγκαλος που είναι κουμπάρος με τον Σωκράτη Κόκκαλη που αναλάμβανε (τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας) απευθείας αναθέσεις υπερκοστολογημένων προμηθειών από τον ΟΠΑΠ. Η μεγαλύτερη ζημία των πολιτικάντηδων και των εκλεκτών φίλων τους 'επιχειρηματιών' (= εθνικών νταβατζήδων) έγκειται στην καταβαράθρωση κάθε έννοιας νομιμότητας και αξιοκρατίας. Η διαπλοκή επεκτάθηκε σε πληθώρα συμβούλων και στελεχών, προβάλλοντας το πρότυπο του νεόπλουτου αλλά ηθικά διεφθαρμένου Νεοέλληνα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Αυτή η νοοτροπία του προσκυνημένου φιλάργυρου διέπει τους μεταλλωρύχους στην τοποθεσία 'Σκουριές' της Χαλκιδικής. Με γνώμονα το προσωρινό ατομικό συμφέρον τους, υιοθετούν το ρόλο του μισθοφόρου για λογαριασμό της καναδικής εταιρείας El Dorado Gold (http://www.eldoradogold.com/s/Home.asp) και του εδώ εκπροσώπου-μετόχου της Γιώργου Μπόμπολα. Με αντάλλαγμα ελάχιστα ευρώ, οι ντόπιοι μεταλλωρύχοι ξεπούλησαν την όποια αξιοπρέπεια είχαν και στράφηκαν κατά των συμπολιτών τους. Σκλάβοι με την θέλησή τους. Το χείριστο είδος δούλου. Επικαλούνται την ανάγκη εργασίας ενώ ταυτοχρόνως συμβάλλουν στην απαξίωση του φυσικού περιβάλλοντος της Χαλκιδικής, από το οποίο συντηρούνται ψαράδες-αγρότες-κυνηγοί-ξενοδόχοι. Μία θλιβερή μειοψηφία δωσιλόγων ενάντια σε μία πλειοψηφία τίμιων και εργατικών (προπαντώς όμως αξιοπρεπέστατων) κατοίκων.Η τρικομματική φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας-ΔΗΜ.ΑΡ. στηρίζει την εκποίηση ενός κοιτάσματος χρυσού αξίας άνω των δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Την στιγμή που, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ/Κώστα Σημίτη το 2003, το Ελληνικό Δημόσιο δεν πρόκειται να εισπράξει απολύτως τίποτα. Δηλαδή η El Dorado Gold απέκτησε έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ πρόσβαση και δικαίωμα εξόρυξης χρυσού αξίας 12-15 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης. Ενώ η Ελλάδα διέρχεται δριμεία οικονομική καθίζηση, δίχως ορατή έξοδο από την ύφεση. Με την φτωχοποίηση του λαού να αντικατοπτρίζεται στις αυτοκτονίες των απελπισμένων συνανθρώπων μας και τις λιποθυμίες των παιδιών από την ασιτία. Σε μία τέτοια δραματική συγκυρία, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (και οι πολιτικοί του σύμμαχοι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης) καταφεύγουν στην αστυνομική καταστολή και την τρομοκράτηση του άμαχου πληθυσμού προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αποικιακής λογικής 'επένδυση'. Στον αντίποδα της εθνοπροδοτικής αυτής πολιτικής, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με τον αντίστοιχο φόρο του πετρελαίου κίνησης. Δήθεν προς αναζήτηση εσόδων. Αντί να επιβάλει πρόστιμα και κατασχέσεις στους υπόδικους λαθρέμπορους πετρελαίου, όπως ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης που εκπροσωπείται από τον ακροδεξιό δικηγόρο (και στενό σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά) Φαήλο Κρανιδιώτη.Τα δε ΜΜΕ του Ομίλου Μπόμπολα (ήτοι οι εφημερίδες 'Έθνος' και 'Ημερησία') καθώς και ο τηλεοπτικός σταθμός 'Mega' (συνιδιοκτησίας Μπόμπολα-Ψυχάρη-Βαρδινογιάννη) προβάλλουν ανελλιπώς τα προσδοκώμενα οφέλη, αποκρύπτοντας φυσικά το τίμημα για τις λιγοστές θέσεις εργασίας που ήδη έχουν κατοχυρωθεί για τους ψηφοφόρους του διαπλεκόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. 'Όμορφος Κόσμος Αγγελικά Πλασμένος'...
Πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά η συμμορία της Χρυσής Αυγής? Αφ'ενός έχει τοποθετηθεί επισήμως υπέρ της 'επένδυσης' κι αφ'ετέρου επελέγη από τους μεταλλωρύχους για να καταγγείλουν την 'αριστερή τρομοκρατία' απέναντι στο 'δίκαιο' σκοπό τους.


Η Χρυσή Αυγή έχει δώσει ξεκάθαρα 'δείγματα γραφής' υπέρ των εθνικών νταβατζήδων και κατά των μη προνομιούχων πολιτών. Τόσο όταν ψήφιζε υπέρ των επιπρόσθετων φορολογικών ελαφρύνσεων των Ελλήνων εφοπλιστών (που ο πατριωτισμός τους μετριέται σε σημαίες Λιβερίας & Νήσων Κέυμαν) όσο και όταν υπερψήφιζε το ξεπούλημα της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας στον Μιχάλη Σάλλα της Τραπέζης Πειραιώς (δηλαδή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με τις περισσότερες κατασχέσεις κατοικιών χρεωμένων Ελλήνων πολιτών).


Το δήθεν 'αντισυστημικό' κόμμα των νοσταλγών του Αδόλφου Χίτλερ τάχθηκε υπέρ των δουλικών της El Dorado Gold. Οι αντιπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ονόματι Άγγελος Δεληγιόβας και Γεώργιος Αρβανίτης, απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι είναι διατεθειμένοι να συμμαχήσουν ακόμη και με το Διάβολο (εν προκειμένω τους νεοναζί) ενάντια στην ίδια τους την Πατρίδα.


Στην σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής διαβάζουμε τα εξής:
'Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με αντιπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος υποδέχτηκαν με θέρμη τον Πρόεδρο του Σωματείου, Άγγελο Δεληγιόβα και τον Γραμματέα Γεώργιο Αρβανίτη.  Οι αντιπρόσωποι των εργαζομένων εξέθεσαν στους συναγωνιστές τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Εξέφρασαν την πεποίθηση πως η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία δίνει εργασία σε χιλιάδες οικογένειες του νομού, δραστηριότητα που δεν πρέπει να παύσει. Επίσης, κατήγγειλαν πως έχουν γίνει δέκτες απειλών και κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους, γιατί επιμένουν να στηρίζουν την εργασία των μεταλλωρύχων στο νομό, κύκλοι που έχουν δαιμονοποιήσει τους εργαζομένους στην εξόρυξη χρυσού και τους αντιπροσώπους τους.  Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους, καθώς και ότι θα στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά τους εντός και εκτός Βουλής. Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι.' (http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/metalwruchoi#.UUuf7RlMY41#ixzz2ODr7gwkH)Προφανώς οι Χρυσαυγήτες, ως 'τσάτσοι' των κάθε λογής νταβατζήδων, δεν έχουν πρόβλημα ούτε με τον Μπόμπολα ούτε με την El Dorado Gold. Αρκεί να συμμετάσχει πλειοψηφικά (51%) το Ελληνικό Δημόσιο στην 'Ελληνικός Χρυσός'. Ίσως δεν πρόσεξαν τις εκλεκτές σχέσεις της El Dorado Gold με τη γειτονική Τουρκία...


Η έλλειψη όχι μόνον κοινωνικής παιδείας αλλά στοιχειωδών πανανθρώπινων αξιών από πλευράς των μεταλλωρύχων του εθνικού νταβατζή Μπόμπολα είναι απελπιστικά εμφανής. Το ανεπίσημο διαδικτυακό όργανο προπαγάνδας της El Dorado Gold, το blog 'Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη' (http://politesaristoteli.blogspot.gr/), δεν αναμετέδωσε την είδηση. Όταν έχουμε προσαγωγές κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκιδικής στα πλαίσια συγκεντρώσεων κατά των Μεταλλείων, τα πληρωμένα χαφιεδο-τσιράκια είναι λαλίστατα. Όταν τα ΜΑΤ βιαιοπραγούν κατά των συμπολιτών μας και κάνουν χρήση χημικών (δακρυγόνων) εντός σχολικών κτιρίων για να προστατεύσουν τα συμφέροντα ενός ιδιώτη εθνικού εργολάβου-νταβατζή, η 'Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη' δεν καταδέχεται να ασχοληθεί. Επιλεκτική ευαισθησία και γκαιμπελίστικη ενημέρωση.


1 σχόλιο: