Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ & ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ

Λόγω της προηγούμενης θέσης του ως επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκης, η οποία οφείλει δύο εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο με συνέπεια να οδηγηθεί στο αυτόφωρο ο Γιώργος Πετζετάκης, η φορολογική Αρχή ΔΕΚ Αθηνών προέβη επανειλημμένως (Σεπτέμβρης 2010, Δεκέμβρης 2010) στη λήψη περιοριστικών/δεσμευτικών μέτρων κατά του κ. Σπανουδάκη προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Ο κ. Σπανουδάκης έχει αιτηθεί δύο φορές την άρση των εις βάρος του μέτρων, με το Υπουργείο Οικονομικών να αρνείται ισάριθμες φορές να ικανοποιήσει το αίτημά του.


Το κομμάτι της οφειλής που αντιστοιχεί στο νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, υπολογίζεται σε περίπου 500 000 ευρώ.


Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς παραμένει στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ ένας μεγαλο-οφειλέτης του Ελληνικού Δημοσίου? Είναι ζήτημα ηθικής τάξης και ισονομίας των πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κρατικούς εκβιασμούς (πχ. διακοπή ηλεκτροδότησης, μη έκδοση φορολογικής ενημερότητας κλπ) για μικροποσά.


Ο κ. Γιάννης Σπανουδάκης είχε διατελέσει και Διευθύνων Σύμβουλος του 'Αθήνα 2004', δηλαδή του Οργανισμού για τη Διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, κατά τους οποίους σημειώθηκε υπέρβαση των δαπανών σχεδόν στο σύνολο των Ολυμπιακών έργων.


Περισσότερα για την περίπτωση Σπανουδάκη θα βρείτε στο διαδικτυακό 'Κουτί της Πανδώρας' (http://www.koutipandoras.gr/?p=12671).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου