Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΡΟΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


1) Καθ'όλη την Μεταπολίτευση (1974-2012), δύο κόμματα - ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία - μονοπώλησαν την άσκηση της εξουσίας. Με ψεύτικες υποσχέσεις, δανεικά χρήματα και κοινωνικά μη στοχευμένες παροχές. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως τους πολιτικούς-ηγήτορες και δευτερευόντως τους πολίτες-ψηφοφόρους. Όλοι υφίστανται τις συνέπειες, σκληρότερα όμως πλήττονται οι λιγότερο προνομιούχοι.


2) Ούτε ένας βουλευτής - πόσω μάλλον Υπουργός - έχει καταδικαστεί τα τελευταία 38 χρόνια για κατάχρηση εξουσίας, διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα σχετίζεται με την εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο βίο. Συνεπώς, είτε έχουμε τους πιο τίμιους πολιτικούς είτε τους πιο επίορκους δικαστές & πολιτικούς.


3) Η οικογενειοκρατία κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, με την ηγεσία των κομμάτων και τις βουλευτικές έδρες να κληρονομούνται ωσάν περιουσιακά στοιχεία. Δυστυχώς οι ψηφοφόροι επιβραβεύουν αυτή την αποικιακού τύπου λογική. Μερικά παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:
ΠΑΣΟΚ:
Ανδρέας Παπανδρέου → Γιώργος Παπανδρέου (υιός)
Βασίλης Κεδίκογλου → Συμεών Κεδίκογλου (ανηψιός)
Ιωάννης Γιαννακόπουλος → Νάντια Γιαννακοπούλου (κόρη)
Ιωάννης Βαλυράκης → Ιωσήφ Βαλυράκης (υιός)
Νέα Δημοκρατία:
Κωνσταντίνος Καραμανλής → Αχιλλέας Καραμανλής (αδελφός) & Κώστας Καραμανλής (ανηψιός)
Ιωάννης Κεφαλογιάννης → Όλγα Κεφαλογιάννη (κόρη)
Ιωάννης Βαρβιτσιώτης → Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (υιός)
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης → Κυριάκος Μητσοτάκης (υιός) & Ντόρα Μπακογιάννη (κόρη)


4) Η ένταση μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι τεχνητή, αποσκοπώντας στην παραπλάνηση του μέσου πολίτη και στη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι αντιπροσωπεύουν εναλλακτικές πολιτικές. Στους διαδρόμους της Βουλής και στις εξωκοινοβουλευτικές δραστηριότητες είναι οι στενότεροι φίλοι & οι καλύτεροι συνεργάτες.


5) Το νομοπαρασκευαστικό τους έργο είναι ιδιαίτερα προσεγμένο αναφορικά με το ύψος των αποδοχών τους και τα λοιπά προνόμια των βουλευτών/Υπουργών. Έχοντας ατομικά, ως αλληλοδιαδεχόμενα κόμματα εξουσίας, την πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου (151 βουλευτές επί συνόλου 300) και συμπληρώνοντας από κοινού την ενίοτε απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5 (180 βουλευτές επί συνόλου 300), είναι σε θέση να υπερψηφίζουν τα επίμαχα ρουσφετολογικά νομοσχέδια.


6) Οι πολιτικές που εφαρμόζουν - εκ διαμέτρου αντίθετες με τις φιλολαϊκές εξαγγελίες τους - εξυπηρετούν τα ιδιωτικά συμφέροντα που χρηματοδότησαν και στήριξαν την προεκλογική τους εκστρατεία, δηλαδή μία εξαιρετικά ολιγάριθμη μειοψηφία. Πρόκειται για επιχειρηματίες/μιντιάρχες/εργολάβους/τραπεζίτες (Μπόμπολας, Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Κόκκαλης, Ψυχάρης, Δασκαλόπουλος κλπ) που εξασφαλίζουν απευθείας αναθέσεις συμβάσεων έργου, κρατική διαφημιστική δαπάνη, χαμηλότοκη δανειοδότηση με εγγυητή το Δημόσιο, ελεγκτική ασυλία για παραβάσεις της εργατικής/εμπορικής/περιβαλλοντικής νομοθεσίας.


7) Έχουν αναγάγει τον ξένο παράγοντα σε ρυθμιστή των εσωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας, προσδίδοντάς του ρόλο ισότιμου συνομιλητή. Καταργώντας επί τη πράξει κάθε έννοια 'εθνικής κυριαρχίας', καθώς παραβιάζεται η θεμελιώδης αρχή του Διεθνούς Δικαίου περί 'μη παρέμβασης στα εσωτερικά των κρατών'. Η σπουδή μάλιστα που επιδεικνύουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι και η προτροπή που εκφράζουν δημοσίως και ανενδοίαστα υπέρ της εκλογής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (ως 'κόμματα του Μνημονίου'), μόνον από αλτρουισμό και ειλικρινές ενδιαφέρον για το μέλλον των Ελλήνων δεν εκκινούν. Οι δανειστές/αποικιοκράτες ανησυχούν για τα συμφέροντά τους επί της αποικίας.


8) Ορισμένοι από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν έχουν ουδέποτε ασκήσει έτερο επάγγελμα από αυτό του κομματικού στελέχους. Δύο τυπικά παραδείγματα είναι ο Κώστας Καραμανλής και η Φώφη Γεννηματά. Ακόμη χειρότερα, οι περισσότεροι συνάδελφοί τους που συμπληρώνουν το δικομματικό σκηνικό δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του τί σημαίνει να αγωνίζεσαι για την επιβίωση και το μέλλον τόσο του εαυτού σου όσο και της οικογένειάς σου. Δεν έχουν βιωματική εμπειρία εννοιών όπως 'κόπος', 'φτώχεια', 'στέρηση', 'θλίψη', 'δυστυχία', 'απόγνωση'. Δεν κατανοούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ζουν στο δικό τους κόσμο, όπου υπάρχει ασφάλεια & πλούτος. Με τριγύρω την ανεργία να κυμαίνεται μεταξύ 20%-25% και το ποσοστό πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας να αγγίζει το 30%.


9) Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία - με την ανοχή και συνενοχή της δικαστικής εξουσίας και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια - έχουν πρωτοστατήσει στην συνταγματική εκτροπή της τελευταίας διετίας. Με χρήση χημικών κατά ειρηνικών διαδηλωτών, με άσκηση σωματικής & ψυχολογικής βίας εναντίον πολιτών (συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων-φωτορεπόρτερ), με επιστράτευση απεργών, με δράση παρακρατικών 'κουκουλοφόρων', με παρεμπόδιση της ελεύθερης μετακίνησης και του δικαιώματος του συνέρχεσθαι (κλείσιμο σταθμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου & του ΜΕΤΡΟ, εκτροπή ή διακοπή λεωφορειακών γραμμών, αστυνομικά μπλόκα σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα).


10) Οι 'Εθνοπατέρες' που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία αναφέρονται απαξιωτικά στους Έλληνες πολίτες, τους οποίους δυσφημούν παγκοσμίως ως τεμπέληδες, διεφθαρμένους, ηλίθιους. Η γνήσια λαϊκή αγανάκτηση και το δικαίως οργισμένο πλήθος βαφτίζονται - με την συνδρομή των καθεστωτικών ΜΜΕ - 'μικρή ομάδα περιθωριακών', υποκινούμενη δήθεν από την ακροδεξιά ή την άκρα αριστερά. Χαρακτηρίζονται αναρχικοί, κομμουνιστές & φασίστες (ό,τι βολεύει ανά περίσταση), ενώ είναι απλά άνθρωποι που διεκδικούν τη ζωή τους. Η υποκρισία και η περιφρόνηση των δύο κομμάτων εξουσίας προς τους πολίτες επεκτείνεται και στους αυτόχειρες συνανθρώπους μας. Δεν σέβονται ούτε τον θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου