Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΨΕΥΔΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν φθάνει που κατασκευάζουν ειδήσεις προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες της εφημερίδας, επιλέγουν να τις προβάλλουν κιόλας ως το κεντρικό θέμα της αρθρογραφίας τους, μοστράροντάς το στο εξώφυλλο με πηχιαία γράμματα.



Στην τελευταία έκδοση της εφημερίδας Real News, ιδιοκτησίας Νίκου Χατζηνικολάου και Ανδρέα Γ. Κουρή, υπήρχε πολυσέλιδο αφιέρωμα στον υπόδικο και πλέον προφυλακισμένο πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο τίτλος του δήθεν ρεπορτάζ είναι 'Τον «καταδίκασαν» οι φυλακισμένοι!', ενώ στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας αναγράφεται πως 'Συνθήματα και πολλά κοσμητικά επίθετα της «γαλλικής» και της εγχώριας αργκό δονούσαν για τρεις ώρες τις φυλακές Κορυδαλλού, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Αποδέκτες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, που λούφαζαν στη VIP έκτη πτέρυγα.'.






Η 'συνάδελφος' Άννα Κανδύλη φαίνεται πως ξέχασε υπό την πίεση του χρόνου και το συνεχές τρέξιμο για την συγκέντρωση των στοιχείων του 'ρεπορτάζ' πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρατείτο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα (βλ. εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=189708). Συνεπώς πέρασε τις τελευταίες Άγιες Μέρες της ετήσιας εορτής της Ορθοδοξίας μακριά από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Εκεί μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα, έπειτα οκτάωρης απολογίας ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=453429).




Η δημοσιογράφος της Real News σε έτερο σημείο του κειμένου της αναφέρει ότι 'Η πρώτη εβδομάδα παραμονής του πρώην υπουργού Αμυνας στις φυλακές Κορυδαλλού ήταν οι ημέρες προσαρμογής του στο νέο περιβάλλον.'. Όμως τα άρθρα για τα Κυριακάτικα φύλλα ετοιμάζονται το αργότερο έως το βράδυ της Παρασκευής. Τυχόν έκτακτα περιστατικά δύναται να προστεθούν έως το πρωί του Σαββάτου. Δηλαδή η εβδομάδα που περιγράφει στο 'ρεπορτάζ' η κα. Κανδύλη αφορά στην πραγματικότητα χρονική περίοδο μόλις τεσσάρων ημερών.






Ο στόχος του δήθεν ρεπορτάζ είναι προφανής. Να πουλήσει περισσότερα φύλλα η κεντροδεξιά εφημερίδα, εστιάζοντας στις κοσμικές πτυχές του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου. Ότι ακριβώς πράττουν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά τύπου 'ΟΚ' και 'Χάι' αλλά και η αντίστοιχης θεματολογίας εφημερίδα 'Espresso'. Το πλήρες άρθρο της κα. Κανδύλη είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=140617&catID=1. Φυσικά η 'συνάδελφος' εκτελούσε διαταγές του προϊσταμένου-εκδότη-επιχειρηματία Νίκου Χατζηνικολάου.


Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από το Νίκο Χατζηνικολάου που ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο Mega είχε αποκρύψει το 2002 ένα τραγικό δυστύχημα στις εγκαταστάσεις της MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους, όπου έχασαν τη ζωή τους 3 εργαζόμενοι (βλ. ιστολόγιο Swell, http://swell-swell.blogspot.com/2007/02/blog-post_17.html). Δεν ήθελε ο 'έγκριτος' και 'τίμιος' δημοσιογράφος να εκθέσει ένα από τα αφεντικά του, ήτοι την οικογένεια Βαρδινογιάννη (ιδιοκτήτρια της Motor Oil και μεγαλομέτοχος στο Mega). Ο ίδιος Νίκος Χατζηνικολάου που υπερασπίζεται σε βαθμό αηδίας το Γιώργο Κουρή (ως πατέρα του συνεταίρου του, Ανδρέα Γ. Κουρή), ο οποίος παρέα με τον Κώστα Γιαννίκο κατέστρεψε το ALTER και άφησε απλήρωτους & άνεργους 700 συμπολίτες μας. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις διαφημιστικές και λοιπές συνεργαζόμενες εταιρείες που πτώχευσαν λόγω των 500 εκατ. ευρώ που οφείλει το ALTER, η κοινωνική ζημία είναι πολλαπλάσια και εγκληματική. Τέλος, μην ξεχνάτε την τακτική που ακολουθεί ακόμη και τώρα ο κ. Χατζηνικολάου, προσλαμβάνοντας πολυθεσίτες δημοσιογράφους τύπου Γιώργου Λιάγκα (Mega 'Πρωινό Mou') και Άκη Παυλόπουλου ('Αποκαλυπτικό Δελτίο' EXTRA 3) αντί ανέργων συναδέλφων.



Τελικά δεν μας θεωρούν μόνο οι πολιτικοί ηλίθιους κ. Χατζηνικολάου. Μας θεωρείτε και εσείς. Αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε θύματα ούτε ηλίθιοι. Και θα σας το αποδείξουμε. Διότι η αξιοπρέπειά μας ως πολίτες & καταναλωτές είναι πολυτιμότερη από την περίτεχνα κατασκευασμένη φιλολαϊκή εικόνα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου