Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Η Χρυσή Αυγή προβάλλει το δήθεν ενδιαφέρον της για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτοσυστήνεται, όχι ως άλλο ένα κακέκτυπο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της ναζιστικής Γερμανίας του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά ως ένα πατριωτικό κίνημα που επιζητά ασφάλεια, δικαιοσύνη και αξιοκρατία για όλους τους πολίτες.



Είναι σύνηθες χαρακτηριστικό των πολιτικάντηδων και των απατεώνων να χρησιμοποιούν όμορφες εκφράσεις και υψηλές έννοιες προκειμένου να προσελκύσουν θύματα. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι οι συμπεριφορές και οι πρακτικές που υιοθετούν και εφαρμόζουν, τόσο πριν όσο και έπειτα της προεκλογικής περιόδου. Όπως άλλωστε σοφά αναφέρει το λαϊκό ρητό 'Αν θες να διαπιστώσεις την ποιότητα του χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία'.


Η Χρυσή Αυγή λοιπόν, με Γενικό Γραμματέα το Νίκο Μιχαλολιάκο, είναι στην πραγματικότητα μία εγκληματική οργάνωση. Απαρτίζεται από τραμπούκους, χουλιγκάνους, μπράβους, εμπόρους ναρκωτικών και λοιπούς παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου. Επιζητά τη λαϊκή νομιμοποίηση μέσω της εκλογικής διαδικασίας, αποσκοπώντας στην ασυλία που συνεπάγεται ο θεσμός του Κοινοβουλίου.



Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ο ανθελληνισμός και η εμφυλιακή νοοτροπία των νεο-ναζιστών της προαναφερθείσας οργάνωσης που επιχειρεί να παραστήσει το πολιτικό κόμμα. Αυτό αποδεικνύεται από τον συμβολισμό που διακοσμεί τα έντυπα που εκδίδει καθώς και τα αντικείμενα που εμπορεύεται η Χρυσή Αυγή μέσω του επίσημου ιστοτόπου της (http://xabooks.blogspot.com/), από την θεματολογία των συγγραμμάτων που μεταφράζουν αλλά και των κειμένων που συντάσσουν τα καθοδηγητικά στελέχη της, από την εξωτερική εμφάνιση της πλειοψηφίας των οπαδών της και, τέλος, από την συνθηματολογία που αναγράφουν σε τοίχους (Graffiti) και που αναφωνούν στις συγκεντρώσεις & πορείες τους.




Ξεκινώντας από τα σύμβολα, πιο διαδεδομένα είναι ο 'Αετός της Luftwaffe' (= δηλαδή της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, βλ. http://www.wehrmacht-awards.com/war_badges/luftwaffe/documents/index.htm), ο Κέλτικος Σταυρός και η Υψωμένη Γροθιά. Μαζί με την Σβάστικα - είτε στη βασική μορφή της είτε σε διάφορες παραλλαγές - συναποτελούν την οπτική αποτύπωση της Αρίας Φυλής και των απανταχού Νεο-ναζί (βλ. Anti-Defamation League, http://www.adl.org/hate_symbols/default_graphics.asp). Τα παραπάνω σύμβολα είναι ταυτόσημα με την συγκεκριμένη ιδεολογία (ή, αν προτιμάτε, πολιτική φιλοσοφία) και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ή παρερμηνείας.




Αναφορικά με τα συγγράμματα, η αγαπημένη θεματική είναι ομοίως η περίοδος διακυβέρνησης της Γερμανίας από τον Αδόλφο Χίτλερ και ο διαχρονικός 'διδακτικός' χαρακτήρας των απόψεων & των έργων της ηγετικής ομάδας του ΄Γ Ράιχ. Η συγκρουσιακή (εν πολλοίς 'πολεμοχαρής') προσέγγιση της Χρυσής Αυγής και το 'όραμα' μιας στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας κυριαρχούν στα κείμενα των επίδοξων Χιτλερίσκων που κοπιάζουν να μιμηθούν την ευγλωττία του Γιόζεφ Γκαίμπελς. Περιγράφουν τον σύλλογό τους με τα ακόλουθα λόγια (http://xryshaygh.wordpress.com/2012/04/10/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF/):
'Μια ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που αποτελεί, ταυτόχρονα -και με μοναδικό τρόπο-, Σχολείο, Στρατόπεδο, Κάστρο. ΣΧΟΛΕΙΟ, γιατί διδάσκει Ιδέες, Αρχές, Ήθος και Αξίες, Στάση και Τρόπο Ζωής. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, καθώς εκπαιδεύει «Πολιτικούς Στρατιώτες» για την Απελευθέρωση της Χώρας. ΚΑΣΤΡΟ, επειδή κρατά όλες τις προαναφερθείσες ιδιότητες αμόλυντες από την σήψη και την παρακμή της σύγχρονης αρρωστημένης κοινωνίας.'





Υιοθετώντας την ρητορεία των ακραίων νεοσυντηρητικών της Αμερικανικής Ελίτ, στα χνάρια του δόγματος George W. Bush που πρέσβευε ότι 'Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας', η Χρυσή Αυγή θέτει το εξής εμφυλιακό δίλημμα (βλ. ίδιο link με προηγουμένως):
'Γιατί Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μόνο όταν Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!'







Έχουν ήδη κατηγοριοποιήσει τους απλούς Έλληνες πολίτες σε πατριώτες και προδότες! Όπως η επάρατος Δεξιά που απαιτούσε 'πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων'. Οι Χρυσαυγίτες διεκδικούν το αλάθητο, την απόλυτη αλήθεια. Χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε φασιστικής ιδεολογίας και οποιουδήποτε απολυταρχικού καθεστώτος, ανεξαρτήτως δεξιάς ή αριστερής αφετηρίας.


Ως προς την εξωτερική εμφάνιση των οπαδών της, δεν διακρίνεται ουδεμία διαφορά από τους Γερμανούς ή Αμερικανούς Νεο-ναζί. Ξυρισμένα κεφάλια, μπότες στρατιωτικού τύπου, χακί ή κατάμαυρες ενδυμασίες (με στάμπες τα προαναφερθέντα σύμβολα). Ο ναζιστικός χαιρετισμός ολοκληρώνει την εικόνα των εθνικών μειοδοτών που παριστάνουν τους Έλληνες πατριώτες.


Όσο για τις συγκεντρώσεις που οργανώνουν, εν είδει επίδειξης δύναμης, τελούν πάντα υπό την υψηλή προστασία ακροδεξιών κύκλων της Ελληνικής Αστυνομίας. Το σύνθημα 'Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή', καίτοι έχει ακουστεί και από ακομμάτιστους αγανακτισμένους πολίτες σε συλλαλητήρια, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής παραπέμπει στον εμπρησμό του Ράιχσταγκ (= Γερμανική Βουλή) από τους Ναζί το 1933, πράξη που αποδώθηκε επίτηδες στους κομμουνιστές ώστε να υφαρπάξει ο Χίτλερ την εξουσία ενώπιον του 'εσωτερικού εχθρού'.


Για τους δύσπιστους, σας υπενθυμίζουμε το σύνθημα που είχαν το θράσος να γράψουν μέλη της Χρυσής Αυγής σε τοίχο κατά μήκος της διαδρομής Διακοφτό-Καλάβρυτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαχέουν το δηλητήριό τους. Η εν λόγω τοποθεσία όμως είναι τόπος τραγωδίας, μνήμης και περισυλλογής. Αδιαφορώντας λοιπόν για τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της Ελλάδος, τα υπάνθρωπα υποκείμενα της Χρυσής Αυγής ανέγραψαν:
'ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.'


Προφανώς έχουμε να κάνουμε με ψυχικά διαταραγμένα άτομα που χρήζουν ιατρικής νοσηλείας. Όχι συμμετοχής σε εκλογές ή στο δημόσιο διάλογο.

1 σχόλιο: