Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

Η Υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, έπειτα του σκανδάλου με την απόπειρα κομματικών/ρουσφετολογικών προσλήψεων στο Ινστιτούτο Νεολαίας - θέμα για το οποίο η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι (βλ. παλαιότερη ανάρτησή μας), επανέρχεται δριμύτερη.





Αυτή την φορά το 'κατόρθωμά' της αφορά την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων στο πολιτικό της γραφείο. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση/έγκριση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του προγράμματος 'ΔΙΑΥΓΕΙΑ' (http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/ada/456%CE%969-%CE%99%CE%A74), η Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε τα ακόλουθα άτομα:



Ροζμαρία Αντωνίνη (του Ελευθερίου), Κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία.


Γεωργία Θεοφανοπούλου (του Δημητρίου), Χημικός Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Ολική Ποιότητα (?).


Μιχαήλ Γεωργακάς (του Ηλία), με πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό σε αδιευκρίνιστο αντικείμενο.


Χρήστος Λάζος (του Γεωργίου), Νομικός με μεταπτυχιακό στην Πολιτική της Άμυνας (!).


Μαρία Κατέχη (του Γεωργίου), με πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις/Πολιτική Επιστήμη και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές της Παγκόσμιας Οικονομίας.


Δηλαδή από τα πέντε άτομα, ΜΟΝΟΝ η κα. Ροζμαρία Αντωνίνη έχει (ως κοινωνιολόγος) κάποια σχέση με τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας. Όλοι οι υπόλοιποι για ποιο λόγο προσελήφθησαν και αμοίβονται με τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη?


Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η περίπτωση του Γεωργακά Μιχάλη. Το εν λόγω πρόσωπο ήταν ο Πρόεδρος του 'Ινστιτούτου Νεολαίας', θέση την οποία παγίως αναλαμβάνουν κομματικά στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Προεδρία του 'συνέπεσε' με το σκάνδαλο που προαναφέραμε (απόπειρα κομματικών προσλήψεων).

Σε ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (http://katostaras.com/index.php?option=com_content&view=article&id=68:georgakas&catid=35:phd&Itemid=56) υπάρχει παρουσίαση του κ. Γεωργακά ως υποψηφίου διδάκτορα του τμήματος Νοσηλευτικής (!) με το μεταπτυχιακό του (το οποίο είναι το μόνο που δεν διευκρινίζεται στην απόφαση του προγράμματος 'ΔΙΑΥΓΕΙΑ') να αναφέρεται πως είναι στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.


Άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες έχουν να κάνουν με την υποτυπώδη εργασιακή εμπειρία του κ. Γεωργακά ως υπεύθυνου Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπιλιάρδου (2008-2010), συμβούλου χρηματοοικονομικής ανάλυσης εταιρειών (2007-2009), εκπαιδευτικού στους Οργανισμούς Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης Νέας Σμύρνης και Αργυρούπολης αλλά και στο ιδιωτικό κολέγιο 'Mediterranean College' (την ίδια περίοδο, 2009-2010) και, τέλος, ως Αντιπροέδρου και μετέπειτα Προέδρου στο 'Ινστιτούτο Νεολαίας' (2010-2011).




Καταλαβαίνετε όλοι τα κριτήρια και το ήθος με τα οποία επιλέγει συνεργάτες η κα. Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου