Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ - ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ποια ιδιωτικά ΜΜΕ στήριζαν το ΠΑΣΟΚ ή τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας ως ασφαλείς ενδείξεις την κριτική που ασκούσαν (ή δεν ασκούσαν) στην εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και τις ευρύτατες επιχειρηματικές δραστηριότητες των ιδιοκτητών τους.


Το ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε από:

1) Το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), που κυκλοφορεί τις εφημερίδες 'ΤΑ ΝΕΑ' και 'ΤΟ ΒΗΜΑ' και συμμετέχει στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ κατέχει και το ραδιοσταθμό Vima FM.

2) Από τους Γιώργο και Φώτη Μπόμπολα (πατέρας-υιός), που κατέχουν τις εφημερίδες 'ΕΘΝΟΣ' και 'Ημερησία' αλλά και σημαντικό ποσοστό του MEGA.

3) Από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, μεγαλομέτοχο των τηλεοπτικών σταθμών MEGA και Star.


Αντίστοιχα η Νέα Δημοκρατία στηρίχθηκε:

i) Από τα ΜΜΕ της εφοπλιστικής οικογένειας Αριστείδη και Γιάννη Αλαφούζου (πατέρας-υιός) και συγκεκριμένα από την εφημερίδα 'Καθημερινή' και το ραδιόφωνο/τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ii) Από τις εφημερίδες 'Ελεύθερος Τύπος' των Αλέξη Σκαναβή & Δημήτρη Μπενέκου, 'Αδέσμευτος Τύπος' του Δημήτρη Ρίζου, 'Βραδυνή' του Δ. Α. Αραβαντινού, 'Η Χώρα' του Γιώργου Τράγκα, 'Ακρόπολις' του Παναγιώτη Μαυρίκου.

iii) Από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εφημερίδα 'Αυριανή' του Γιώργου Κουρή.


Η διάδοση των ιστολογίων και του γρήγορου Internet έφερε νέους 'παίκτες' στην 'στρατευμένη' δημοσιογραφία (και ενίοτε απροκάλυπτη πολιτική προπαγάνδα). Μερικοί ιστότοποι/ιστολόγια που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τα ακόλουθα:
a) nonews-NEWS (http://nonews-news.blogspot.com/) - ΠΑΣΟΚ
b) PRESS-GR (http://press-gr.blogspot.com/) - ΝΔ
c) Antinews (http://www.antinews.gr/) - ΝΔ
d) NEWPOST (http://www.newpost.gr/) - ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου