Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ 'ΕΥΕΛΠΙΣ', ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΣ, ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΘΩΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Το εν λόγω φασιστοειδές, όντας αρχηγός των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (http://www.sse.gr/), είχε αναγκάσει τους συνεκπαιδευόμενούς του (πλην των Κυπρίων) να τραγουδήσουν τον 'ύμνο' της Χούντας των Συνταγματαρχών ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.


Δηλαδή όχι μόνον καταχράστηκε της όποιας 'εξουσίας' του προσέδιδε ο εγκωμιαστικός τίτλος/ρόλος του αλλά επιπλέον προσέβαλε τη μνήμη των πεσόντων Ελλήνων πολιτών που πλήρωσαν το υπέρτατο τίμημα προκειμένου να ανατραπούν οι επίορκοι Συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου που οδήγησαν στην τραγωδία του Κυπριακού.



Όταν είχε δημοσιευθεί το επαίσχυντο γεγονός, ο απόστρατος Συνταγματάρχης και θείος του Χρήστου Φαραντάτου, κ. Τάσος Φαραντάτος είχε χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους 'κομπλεξικούς', 'λασπολόγους', 'καχεκτικούς', 'δημοσιοπλάνους', 'ευφάνταστους κουραμπιέδες' και 'κιτρινιστές' ενώ περιγράφοντας τα δύο ανήψια του-Ευέλπιδες (Χρήστο & Κωνσταντίνο Φαραντάτο) και αφήνοντας σαφείς αιχμές είχε δηλώσει πως 'Δεν πρόκειται για τίποτε πλαδαρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους.'  (βλ. εφημερίδα 'ΕΘΝΟΣ', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63584458)


Απόδειξη των χουντικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών της οικογενείας Φαραντάτου είναι και ότι ο διοικητής της 50ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί Έβρου και πατέρας των δύο αδελφών-σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων, κ. Παναγιώτης Φαραντάτος, είχε βιαιοπραγήσει εναντίον υφισταμένου του όταν ήταν αντιστοίχως Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως (1982). Το Πειθαρχικό Συμβούλιο που είχε συγκληθεί τότε είχε επίσης αποφύγει να επιβάλλει την ποινή της οριστικής απόταξης.



Απ'ότι φαίνεται ο θεσμός του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Σχολής Ευελπίδων λειτουργεί ωσάν τον θεσμό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στο Δημόσιο... Μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος... Πάντως η Σχολή Ευελπίδων, διοικητής της οποίας είναι ο Ταξίαρχος Γεώργιος Αρβανίτης, δεν έχει ούτε μία ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό της. Την είδηση της αθώωσης του Χρήστου Φαραντάτου με ψήφους 3-2 πληροφορηθήκαμε από το Zougla.gr (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=460625&cid=4).



Μία τελευταία αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, επειδή προφανώς η στρατιωτική σύνταξη (που απονέμετο στα 35 και πλέον στα 40 έτη υπηρεσίας) δεν επαρκεί, η οικογένεια 'πατριωτών' Φαραντάτου διατηρεί και επιχείρηση εμπορίας στρατιωτικών και συναφών ειδών με την επωνυμία 'HELLAS TROOPER' (http://hellastrooper.com/). Για την προστασία της 'μητέρας-πατρίδας'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου