Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., ΚΩΣΤΑΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ, ΚΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ο βουλευτής του ακροδεξιού/εθνικιστικού κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., Κώστας Αϊβαλιώτης, που δήθεν κόπτεται για την πατρίδα και το έθνος, απέφυγε την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων με πλαστά δικαιολογητικά.


Δηλαδή το κόμμα που 'πρεσβεύει', έστω για ψηφοθηρικούς και μόνον λόγους, την δίχως διακρίσεις υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας από όλους τους Έλληνες πολίτες - νομική υποχρέωση άλλωστε κατά το ελληνικό δίκαιο - περιλαμβάνει ανάμεσα στα πιο προβεβλημένα στελέχη του άτομα που παρανόμησαν για να τύχουν ειδικής ευνοϊκής μεταχείρισης.


Συγκεκριμένα ο κ. Αϊβαλιώτης είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει αναβολή στράτευσης, προσκομίζοντας πιστοποιητικό/βεβαίωση εργασίας στη γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (European Conservatives and Reformists-ECR), υπογεγραμμένη από το Γενικό Γραμματέα του ECR κ. Frank Barrett (http://www.ecrgroup.eu/staff-directory.asp).


Τελικά, ύστερα από δεκαετή αποφυγή εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεών του προς την Ελλάδα, ο κ. Αϊβαλιώτης υπηρέτησε 45 ημέρες και εξαγόρασε την υπόλοιπη θητεία του βάσει σχετικού νόμου.


Παρ'όλα αυτά, ο κ. Frank Barrett, σε απαντητική επιστολή του προς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς και τις γραπτές 'αποδείξεις' του κ. Αϊβαλιώτη και διευκρινίζει τα ακόλουθα:

'Αγαπητή κυρία πρόξενε,
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας από 15 Φεβρουαρίου αναφορικά με τη γνησιότητα της υπογραφής μου σε ένα έγγραφο. Δεν ενθυμούμαι να έχω υπογράψει το εν λόγω έγγραφο και η υπογραφή δεν φαίνεται να είναι δική μου.  Επίσης το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο που φέρει την επικεφαλίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι σε επιστολόχαρτο του Κόμματος Union for Europe (Κόμμα Ένωση για την Ευρώπη), το οποίο θα χρησιμοποιούσα εγώ ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας.  Το έτος 1996 δεν ήμουν υπεύθυνος του κόμματος Union for Europe για θέματα προσωπικού και είναι απίθανο να είχε ζητηθεί από εμένα να υπογράψω αυτό το είδος εγγράφων.  Δυστυχώς το κόμμα Union for Europe υφίστατο μέχρι το 1999 και δεν διαθέτω κανένα αρχείο σχετικά με εκείνη την περίοδο'.


Μέχρι στιγμής έχουμε τρία αδικήματα που επισείουν βαρύτατες ποινές. Πλαστογραφία, ψευδή δήλωση/ψευδορκία (εφ'όσον συμπλήρωσε οποιοδήποτε έγγραφο δηλώνοντας είτε ότι έχει απασχοληθεί στη γραμματεία του ECR είτε ότι έχει νομίμως απαλλαγεί/εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία) και απάτη κατ'εξακολούθηση (εξ'αιτίας των οικονομικών και μη ωφελειών που είχε από την μετέπειτα επαγγελματική εξέλιξή του, για την οποία προϋπόθεση ήταν οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις).


Δύο άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι η υιοθέτηση από τον κ. Αϊβαλιώτη της πρότασης περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας (προφανώς για τα παιδιά του απλού, καθημερινού κόσμου που δεν αποφεύγουν το πατριωτικό τους καθήκον με πλαστογραφίες!) και η πολιτική θέση του ECR στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ειδικά ως προς το τελευταίο, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης έπειτα της προσφυγής των Σκοπίων, το ECR (στη γραμματεία του οποίου δήθεν απασχολήθηκε ο κ. Αϊβαλιώτης) εξέδωσε ανακοίνωση προτρέποντας την Ελλάδα να αλλάξει την στάση της προς την FYROM και χαρακτηρίζοντας την απόφαση 'νίκη της κοινής λογικής και του διεθνούς δικαίου'!




Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει πλήρη επίγνωση του σκανδάλου αλλά παριστάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα.








Το θέμα αναδείχθηκε από την εφημερίδα 'Δημοκρατία' και αναπαράχθηκε από πολλά blogs όπως το Politiko Safari (http://politikosafari.blogspot.com/2012/01/blog-post_07.html) και το Fimotro (http://fimotro.blogspot.com/2012/01/me_08.html) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου