Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Πρωτοφανής σύμπνοια μεταξύ εγχώριων και ξένων διαπλεκόμενων συμφερόντων υπέρ της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά για την Πρωθυπουργία της Ελλάδας.




Χρησιμοποιώντας τα ίδια εκβιαστικά διλήμματα που αναπαρήγαγαν καθ'όλη τη διετή διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου / Λουκά Παπαδήμου, τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρούν εκ νέου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες πολίτες.


Ο φόβος είναι το εργαλείο για να διατηρήσουν ανέπαφο το διεφθαρμένο και κοινωνικά ανάλγητο οικονομικό σύστημα που επιτρέπει στην μειοψηφία να πλουτίζει εις βάρος του συνόλου. Λες και οι καθημερινοί άνθρωποι είναι πρόβατα, δίχως ελεύθερη βούληση και κριτική σκέψη.


Η προπαγάνδα τους όμως δεν αναιρεί την σκληρή πραγματικότητα και τις ανθρωποκτόνες πολιτικές τους. Εντός μόλις δύο ετών η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία άγγιξε το 22,6% (βλ. εφημερίδα 'Ναυτεμπορική', http://www.naftemporiki.gr/infographics/graph.asp?id=52179), ενώ η  ανεπίσημη υπολογίζεται σε 30%. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί κάτω από το όριο της φτώχειας ανήλθε σε 27,7% (βλ. εφημερίδα 'Έθνος', http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63598432). Βάσει της ίδιας έρευνας, η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών, μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία και Πολωνία. Οι αυτοκτονίες, συνυπολογίζοντας και τις απόπειρες, διπλασιάστηκαν κατά την περίοδο 2009-2011 (βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708759), ενώ αυξητική τάση σημειώνεται το 2012. Το ποσοστό 'μαύρης εργασίας' είναι τουλάχιστον 36,3%, όπως προκύπτει από τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (βλ. εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ', http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=462019).


Αντί λοιπόν ΠΑΣΟΚ & Νέα Δημοκρατία, που άσκησαν τη διακυβέρνηση της χώρας από το 1974 και εντεύθεν, να λογοδοτήσουν για το όργιο διαφθοράς, προχειρότητας και αδιαφορίας, έχουν το απύθμενο θράσος να διεκδικούν την ψήφο μας. Τα κόμματα του Μνημονίου, που ενέκριναν, υπέγραψαν και επέβαλαν κάθε άδικο και αναποτελεσματικό μέτρο που τους υπαγορεύθηκε από τη Γερμανία, επιθυμούν για άλλη μία φορά να 'σώσουν' την Ελλάδα.


Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, και οι ομοϊδεάτες της (σε Ολλανδία, Σλοβακία, Φινλανδία κλπ) εμμένουν στην απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου και της Νέας Δανειακής Σύμβασης/PSI. Αδιαφορώντας για τον πόνο, την πείνα και τον θάνατο ενός ολόκληρου λαού. Διαπιστώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου (διαβόητου για το Νόμο περί Μη Ευθύνης Υπουργών) βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και ο μόνος ρόλος που δύναται να διαδραματίσει είναι αυτός της συμμετοχής σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, οι διεθνείς δανειστές (ή, ορθότερα, νταβατζήδες) στρέφονται στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.




Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει δείγματα υπακοής στις εντολές της Τρόικας. Θεωρείται 'συνεργάσιμος' και αφοσιωμένος στο 'γερμανικό ευρωπαϊκό όραμα' που επιφυλάσσει αυστηρή λιτότητα για τον Ευρωπαϊκό Νότο και εμπορική επικυριαρχία του Ευρωπαϊκού Βορρά.






Η τακτική που ακολουθείται από τους αναξιοπρεπείς υπηρέτες των ξένων συμφερόντων έχει δύο επιμέρους στρατηγικές:


1) Η πρώτη αφορά τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς (προεξαρχόντως του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.), με την επίκληση φανταστικών σεναρίων περί επιστροφής στη δραχμή, αναρχίας στα αστικά κέντρα, αθρόας εισροής λαθρομεταναστών, γιγάντωσης της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Με στοχευμένα τρομολαγνικά δημοσιεύματα, οι πουλημένοι - και όχι στρατευμένοι - 'συνάδελφοι δημοσιογράφοι' απευθύνονται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρωπίνου θυμικού. Στον φόβο για την επιβίωση και τη διατήρηση της καθημερινότητάς μας. Με το ψευτοδίλημμα μεταξύ σταθερότητας και (δήθεν απρόβλεπτης) αλλαγής. Αποκρύπτοντας τεχνηέντως το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις αρνητικές προβλέψεις (ανεργία, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, φτώχεια) είναι ήδη πραγματικότητα, ως απόρροια των πολιτικών του δικομματισμού.


2) Η δεύτερη αφορά την κατασυκοφάντηση, μέσω της χρήσης πλαστών εγγράφων και κατασκευασμένων 'ειδήσεων', της αποσχισθείσας - και ως εκ τούτου εξωσυστημικής - Δεξιάς (προεξαρχόντως των Ανεξάρτητων Ελλήνων). Όποιος δηλαδή δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές των ξένων αφεντικών και τολμά να αρθρώνει διαφορετικό λόγο, γελοιοποιείται και αποκαθηλώνεται. Χαρακτηρίζεται εχθρός του συστήματος, ανεπιθύμητος.








Ενώ ο εναγκαλισμός του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη του Σκανδάλου της Siemens, τον ακροδεξιό Μάκη Βορίδη και τους τηλεοπτικούς μαϊντανούς Άδωνη Γεωργιάδη και Κυριάκο Βελόπουλο θεωρείται 'πανστρατιά' και 'κίνηση ενότητας'.




Τα εγχώρια ΜΜΕ συνδράμουν και οι ιδιωτικές τράπεζες, με αλλεπάλληλες δήθεν επίκαιρες μελέτες, που προειδοποιούν τον Έλληνα πολίτη-ψηφοφόρο για τα δεινά που συνεπάγεται μία παρέκκλιση από το δικομματισμό. Οι ίδιες τράπεζες (Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank) που εξασφάλισαν ενίσχυση ρευστότητας ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ισοσταθμίσουν τις άστοχες επενδυτικές επιλογές των διοικήσεών τους (βλ. εφημερίδα 'Ημερησία', http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112869201). Χρήματα που δεν προβλέπεται να καταλήξουν στον Έλληνα καταναλωτή, στο όνομα του οποίου υπεγράφησαν το Μνημόνιο και η Νέα Δανειακή Σύμβαση/PSI. Με τις εν λόγω τράπεζες να μην κρατικοποιούνται.



Τέλος, έχουμε απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους από Ευρωπαίους αξιωματούχους και ξένα ΜΜΕ, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Μόλις πριν δύο μέρες, η γερμανική έκδοση των Financial Times κάλεσε απροκάλυπτα τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά (http://www.ftd.de/politik/europa/:wahlempfehlung-antistatheite-sto-dimagogo-widersteht-den-demagogen/70050480.html). Πριν λίγες ώρες σημειώθηκε νέα παρέμβαση του Προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος υποστήριξε πως 'εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση' (βλ. εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ', http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4730279).



Είτε ξαφνικά όλοι οι ξένοι δανειστές της Ελλάδας έγιναν φιλέλληνες και νοιάζονται για το μέλλον μας είτε απλώς φροντίζουν το προσωπικό τους συμφέρον. Γνωρίζοντας πως λειτουργούν τα κράτη και οι απάτριδες κεφαλαιοκράτες, τείνουμε να πιστέψουμε πως ισχύει το δεύτερο. Όσο για τους επαχθείς όρους του Μνημονίου? Αρκεί να είναι καλά ο Αντώνης Σαμαράς, για να συνεχίσει το 'έργο' του Γιώργου 'Λεφτά Υπάρχουν' Παπανδρέου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου