Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ - ΒΡΑΒΕΙΑ MAD - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ METROPOLIS

Ο Ανδρέας Κουρής, ακολουθώντας το 'παράδειγμα΄του πατέρα του που άφησε 700 εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους ενώ παράλληλα φέσωσε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με 500 εκατομμύρια ευρώ χρέη, συνεχίζει να παριστάνει τον επιχειρηματία.


Έχοντας την αγαστή συνεργασία του 'Ομίλου Real' (ραδιόφωνο Real Fm, εφημερίδα Real News, ιστότοπος Real.gr) του συνεταίρου του, κ. Νίκου Χατζηνικολάου, και κατανοώντας πως ο νόμος στην Ελλάδα ισχύει μόνο για τα 'ανθρωπάκια', ο Ανδρέας Κουρής διοργανώνει κακόγουστα πανηγυράκια αντί να τηρήσει τις εργοδοτικές υποχρεώσεις του.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά την αλυσίδα καταστημάτων μουσικής Metropolis, την οποία ο Ανδρέας Κουρής αγόρασε από τους αδελφούς Τοπιντζή πριν από περίπου 3 χρόνια. Η εν λόγω επιχείρηση απολάμβανε σχεδόν μονοπωλιακό status στην εγχώρια αγορά μουσικής και αριθμούσε 12 καταστήματα.



Εντός μίας τριετίας ο υιός του διαβόητου Γιώργου Κουρή (θεμελιωτή της έννοιας του 'Αυριανισμού', βλ. σχετικά το εξαίρετο σύγγραμμα 'Αυριανισμός: Το σημερινό πρόσωπο του φασισμού' του Άρη Παπάνθιμου από τις εκδόσεις 'Θεμέλιο', http://www.protoporia.gr/ayrianismos-p-102447.html) κατόρθωσε να συρρικνώσει την κερδοφόρα επιχείρηση. Έκλεισε 10 από τα 12 καταστήματα, απολύοντας 140 από τους 220 εργαζομένους, και συσσώρευσε χρέη προς όλους τους εμπλεκομένους.



Όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην τελευταία  ανοιχτή / δημόσια  επιστολή τους (όπως αναδημοσιεύεται στο blog Zoornalistas, http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/06/metropolis.html):
'Και σε αυτό το χρονικό διάστημα ένα ερώτημα που μας γεννήθηκε -και εξακολουθεί έως και σήμερα να μας απασχολεί και να παραμένει αναπάντητο-  είναι που (διάολο) πήγαν τα χρήματα των εισπράξεων που γέμιζαν τα ταμεία των Metropolis όταν τα παρέλαβες με γεμάτα τα ράφια, αλλά και που πήγαν τα χρήματα των χαμηλότερων εισπράξεων όταν απαξίωσες την εμπορική δύναμη των καταστημάτων, αφήνοντας τη σαβούρα και τοποθετώντας εμπορεύματα άσχετα με τη δισκογραφία. Πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα αφού τα χρήματα των εισπράξεων δεν τα κατέβαλες ούτε για τη μισθοδοσία μας (εξού και το ότι μας χρωστάς 3,5 μήνες), δεν τα κατέβαλες ούτε για την εξόφληση των αποζημιώσεων των απολυμένων, δεν τα κατέβαλες ούτε για την εξόφληση των προμηθευτών, δεν τα κατέβαλες ούτε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ και, τέλος, δεν τα κατέβαλλες ούτε για τα ενοίκια και τα έξοδα των καταστημάτων (λόγος για τον οποίο σε όλα τα καταστήματα έβαλες λουκέτο μετά από τις εξώσεις που σου έκαναν οι ιδιοκτήτες τους για τα οφειλόμενα).'




Παρ'όλα αυτά, ο Ανδρέας Κουρής είχε χρήματα και χορηγούς για τη διοργάνωση των 'Μουσικών Βραβείων Mad', δηλαδή την πασαρέλα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) 'μαϊντανών', 'γλαστρών', 'ψώνιων' και λοιπών τυχάρπαστων ματαιόδοξων μηδενικών.



Ξεχωριστής αναφορά χρήζει η απουσία δημοσιογραφικής κάλυψης των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα καταστήματα Metropolis, από κοινού με τους απλήρωτους συναδέλφους τους στον τηλεοπτικό σταθμό Mad, στον προαύλιο χώρο της γκλαμουράτης εκδήλωσης και παρά την παρουσία πολυμελούς ομάδας ιδιωτικής φύλαξης (security).



Ουδεμία αναφορά υπήρξε στον αγώνα των εργαζομένων, στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης και τα  δίκαια / νόμιμα  αιτήματά τους. Εντούτοις εκπομπές πρωινής και μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης (σε Mega, ANT1, Alpha και Star) καθώς και τα ραδιοφωνικά αντίστοιχά τους αφιέρωσαν άπλετο χρόνο στους 'επωνύμους' που παρεβρέθησαν στα 'Μουσικά Βραβεία Mad' και εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους (?!) και τις εμπνευσμένες (?!) ατάκες τους...



Δεν περιμέναμε βέβαια κοινωνική ευαισθησία από άτομα τύπου Τατιάνας Στεφανίδου, Γιώργου Λιάγκα, Φαίης Σκορδά, Ναταλίας Γερμανού, Θέμη Γεωργαντά, Ελεονώρας Μελέτη, Σίσσυς Χρηστίδου και λοιπών ομοϊδεατών... Οι περισσότεροι εξ αυτών άλλωστε απολαμβάνουν πολυθεσίας στον κορεσμένο κλάδο των ΜΜΕ, βασισμένοι στα ψεύτικα χαμόγελα και τις δημόσιες σχέσεις των ένοχων συνειδήσεων. Αναμέναμε όμως μία ελάχιστη αναφορά ή έστω ένα τηλεοπτικό πλάνο ολίγων δευτερολέπτων...



Υποσημείωση: Η φωτογραφία του Ανδρέα Κουρή με την (πρώην) βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κα. Εύα Καϊλή, προέρχεται από το προσωπικό μας αρχείο. Συνδιάζεται με την έτερη φωτογραφία της Εύας Καϊλή, στο πλευρό του επίσης 'επιχειρηματία' Βασίλη Μηλιώνη της εταιρείας Hellas Power (ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα). Η κα. Καϊλή έχει την τάση να ποζάρει δίπλα σε όλα τα 'καλόπαιδα'. Ίσως απλά τυχαίνει να συναναστρέφονται κοινές παρέες ή να συναντώνται στις ίδιες κοινωνικές εκδηλώσεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου