Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΣΣ... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ !


Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 μία μεικτή ομάδα αποτελούμενη από κουκουλοφόρους/αναρχικούς/παρακρατικούς επιτέθηκε στον συγκεντρωμένο στην Πλατεία Συντάγματος κόσμο που διαδήλωνε ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ/Γεωργίου Παπανδρέου.


Με αιτιολογία/αφορμή την αντίθεση στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, οι 'γνωστοί-άγνωστοι' (ακάλυπτες φάτσες των οποίων θα δείτε στα τρία βίντεο που κατέγραψα) κατέστρεψαν την πολυπληθή διαμαρτυρία. Πέταγαν αδιακρίτως πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο, ενώ ορισμένοι κρατούσαν σφυριά και πυροσβεστήρες (όχι φυσικά για κατάσβεση πυρκαγιάς αλλά για προπέτασμα καπνού όταν η ομάδα περιφρούρησης του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ επιχείρησε να τους απωθήσει, αντεπιτιθέμενη).



Στο Σύνταγμα, πέραν του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, ήταν και πληθώρα συλλόγων εργαζομένων (ιδιοκτήτες & οδηγοί ταξί, υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Κίνημα 'Δεν Πληρώνω') αλλά και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η πάνω και η αριστερή (Ξενοδοχεία 'Μεγάλη Βρετανία' & 'King George') πλευρά της πλατείας Συντάγματος φιλοξενούσε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, η κάτω τους διάφορους συλλόγους και η δεξιά πλευρά (οδός Όθωνος - υποκαταστήματα τραπεζών) τον Συνασπισμό.


 

Τα ΜΑΤ, όπως θα διαπιστώσετε και στα βίντεο, απλά κοίταζαν και άφησαν την όλη κατάσταση να επιλυθεί από μόνη της - με μόνη εξαίρεση μία διμοιρία που επενέβη στο πρώτο 15λεπτο (για 1-2 λεπτά και εν συνεχεία αποχώρησε). Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη αντεπίθεση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ συνέβη 20-25 λεπτά έπειτα συνεχούς ρίψης αντικειμένων από τους κουκουλοφόρους. Τα επεισόδια μπροστά στο ξενοδοχείο 'Μεγάλη Βρετανία' διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι πέτρες φυσικά δεν έκαναν διάκριση μεταξύ κομμουνιστών και αγανακτισμένων, οι δε ομάδες περιφρούρησης ήταν οι 2-3 πρώτες σειρές του συγκεντρωμένου πλήθους.


Παρόμοια επεισόδια (αυτή την φορά κουκουλοφόρων-ΜΑΤ) έλαβαν χώρα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 - όταν το ΠΑΜΕ δεν είχε 'καταλάβει' την πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και δεν περιφρουρούσε τη Βουλή - με αποτέλεσμα επίσης να αραιώσει ο κόσμος και να εκφυλιστεί η διαμαρτυρία.


Παρά τους δεκάδες τραυματίες, η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία δεν φιλοτιμήθηκαν να εξετάσουν τα βίντεο ή να διατάξουν έρευνα... Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου