Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

EUROBANK - ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ

 
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 260 000 ευρώ στις τράπεζες Eurobank, Αγροτική και Πειραιώς επειδή, κατά παράβαση της νομοθεσίας, προέβαιναν σε μονομερείς αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς  μισθοδοσίας/καταβολής συντάξεων, λόγω οφειλών που είχαν οι δικαιούχοι των εν λόγω λογαριασμών προς τις προαναφερθείσες τράπεζες.



Συγχαρητήρια στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, κ. Δημήτρη Σπυράκο, που επενέβη κατά της παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς των τριών ελληνικών τραπεζών. Η κινητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή αποτελεί θετική εξαίρεση σε έναν κρατικό/κυβερνητικό μηχανισμό που είτε υπολειτουργεί είτε δεν λειτουργεί καθόλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογη  παράνομη/καταχρηστική  πρακτική δεν παρατηρήθηκε από ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, όπως η HSBC και η Citibank.



Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ ανατρέξτε στα σχετικά άρθρα του ιστοτόπου Capital.gr (http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1311256) και της ΕΡΤ (http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/oikonomia/31171--lr-.html).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου