Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν Υπουργός Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνεχίζει την εμπνευσμένη κατά τον ίδιο - καταστροφική για όλους τους άλλους - τακτική και στο νέο τομέα δραστηριοτήτων του.



Προσφάτως ανακοίνωσε ότι το 95% των πόρων του επονομαζόμενου 'Πράσινου Ταμείου' θα μεταφερθούν στον κρατικό προϋπολογισμό και θα διατεθούν κατά πως επιβάλλουν οι ανάγκες της Ελλάδας - όχι πάντως για το περιβάλλον.


Όπως αναγράφεται σε διαδικτυακό άρθρο της Κατερίνας Χριστοφιλίδου στον ιστότοπο του ΣΚΑΪ (http://www.skai.gr/news/environment/article/184435/95-ton-poron-tou-prasinou-tameiou-ston-kratiko-proupologismo/), ενώ τα έσοδα του εν λόγω ταμείου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, το προσφάτως ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο ορίζει σε 5% το ποσό για περιβαλλοντικές δράσεις έως το 2014.


Υπενθυμίζεται ότι στο 'Πράσινο Ταμείο' καταλήγουν τα έσοδα/πρόστιμα από νομιμοποίηση/τακτοποίηση αυθαίρετων & ημιυπαίθριων, περιβαλλοντικές παραβάσεις (ιδιωτών επιχειρηματιών/ελεύθερων επαγγελματιών & βιομηχανιών), δημοπράτηση ρύπων και διαχείριση δασών.


Ειδικά για τις πολιτικές 'τακτοποίησης οικοδομικών εκκρεμοτήτων', είναι απαράβατος όρος της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης τα πρόστιμα να διατεθούν για την βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος. Στο άρθρο του Skai.gr, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζεται να δήλωσε 'αισιόδοξος ότι το ΣτΕ θα συνυπολογίσει την οικονομική συγκυρία και δεν θα κρίνει τις ρυθμίσεις αντισυνταγματικές'.


Δηλαδή ένας Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης ευελπιστεί να παρακαμφθεί η νομιμότητα, να μην ερμηνευθεί  αντικειμενικά/ανεξάρτητα  η νομοθεσία, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τί άλλο θα ακούσουμε?!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου